KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, December 23, 2016

Andai Aku Kaya


Assalamualaikum..

Hari ni hari Jumaat. Hari Cik Nor nak berangan sikit. Tak salah berangan kan? Tak kena bayar pun. Hehe. Ni bukan apa, ni kes kehabisan idea nak tulis apa.😂

Kalau Cik Nor kaya, mula-mula sekali nak daftar pergi haji untuk seluruh keluarga Cik Nor. Sementara tunggu turn nak tunaikan haji Cik Nor nak bawa seluruh ahli kelurga pergi Umrah. Alahai...bestnya...moga-moga Allah makbulkan impian Cik Nor ni...Aamiin.

Second, Cik Nor nak bantu orang tak berkemampuan diseluruh pelusuk negeri Kelantan. Tak kisahlah membantu dari segi apa yang penting bantu dan buat mereka happy untuk teruskan kehidupan mereka.

Third, Cik Nor nak bantu anak-anak orang miskin untuk teruskan pengajian mereka tak kisah lah di sekolah atau universiti. Janji mereka mendapat pendidikan untk membantu keluarga mereka dimasa hadapan.

Ikutkan memang banyak angan-angan Cik Nor tapi kan kalau tulis panjang-panjang orang tak baca lak kan. Hehe. Cukup lah 3 tu dulu. Kalau korang kaya korang nak buat apa yer? Nak tahu..hehe

Kalau aku kaya, hari-hari hari raya..😂😂😂



9 comments:

  1. Semoga impian cik nor termakbul.. Amin...

    ReplyDelete
  2. aamiin semoga tercapai hendaknya. aamiin
    kalau saya pulak yg 1st, mmg niat nk bawa mak ayah anak beranak buat umrah n haji lah
    pastu nak tubuh yayasan
    nak bawa mak ayah adik badik melancong ke tempat tempat menarik yg ada sama ada dalamm atau luar negeri

    ReplyDelete
  3. Bestnya kalau jadi kaya....ok, mungkin sama jugak dengan impian cik Nor tu. Hakak nak melancong seluruh dunia sambil berehat rehat di hotel hotel mewah. Makan sedap sedap....pergh mesti best cik Nor

    ReplyDelete
  4. darling.. daftar haji ni dah boleh buat sekarang. x perlu tunggu duit banyak. cuma tunggu kalau Allah bg kita rejeki lebih baru kita apply surat rayuan minta cepatkan.. mudah2an hajat pertama tu insyaAllah tercapai

    ReplyDelete
  5. Betul tu ..tak salah kalau kita berangan hihihi

    ReplyDelete
  6. doa selalu cik nor..InsyaAllah Allah kan Maha Mendengar.. ;p

    ReplyDelete
  7. aminnnn....

    lbh krg sm mcm cik nor... tp kalau betul sy nk jadi mcm pengasas beras faizah tu...kata dia, dia nak jadi pemberi zakat terbesar kat malaysia ni... dan skrg dia dah buat...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...