KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, August 4, 2016

Katanya Nak Buat Kek Hokaido


Assalamualaikum..

Malam tadi ingat nak updates blog. Tapi asyik menyembang dekat whatsapp hilang idea nak tulis apa.hihi. Nak upload gambar lain yang ditekan gambar lain. Terus down nak upload.😣

Tajuk ntah apa-apa kan Cik Nor ni. Alah..tak ada idea la pagi-pagi ni. Korang layan jer.biasa lah blog merapu. Hehe. 2 minggu lepas kakak whatsapp suruh beli kan tepung gandum paling halus a.k.a tepung superfine. Katanya nak buat kek hokaido. Maka bila kawan-kawan ajak keluar makan kat KB Mall Cik Nor ambil kesempatan untuk cari sekali tepung superfine tu. Alhamdulillah...rezeki..ada jual kat pasaraya dalam KB Mall tu.

Yang jadi persoalanya sekarang, dah jadi ke ke hakaido tu. Jawapan tidak. Kenapa? Minggu lepas Cik Nor tak balik sebab ada event petang Jumaat. Maka jadilah kek hokaido dalam bilik Cik Nor. 2 minggu dok terperap dalam bilik sewa Cik Nor ni. Minggu ni baru nak balik kampung. Tunggu yer keputusannya.kihkih

Entry yang Cik Nor tulis pasal kek hokaido ada di Sini

5 comments:

  1. kek hokaido tengah viral searang kan.. saya ada rasa haritu.. mmg sedap.. tak sabo nak tunggu hasil cik nor pula 😄😄

    ReplyDelete
  2. hokaido mmg sedap..pesen sy letak dlm peti ais skjp pastu makan..sedapnya..

    ReplyDelete
  3. Mawar Melati memang fail kalu citer pasal baking cake.. selalu je tak menjadi... kikikikii...

    ReplyDelete
  4. aida pernah baca resepi and terbaca la nama tepung superfine.
    aida ingat kan jenama. rupa nyer nama tepung yg halus ekk :)
    org x reti baking ler katakan ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...