KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, June 8, 2014

Keropok Lekor


Assalamualaikum..

Gambar makanan lagi.Kalau peminat keropok lekor tengak gambar nie sure meleleh air liur nanti.hihik.Poyo jer kan ayat cik nor.Orang lain bukannya jakun macam ko cik nor.Ko serba serbi jakun cik nor.Nasiblah dok kampung kalau dok bandar dah lama kena gelak..haha

Begini cerita keropok lekor nie.Minggu lepas ada housemate cik nor balik kampung kat terengganu.So dia tanyalah nak kirim apa2 tak.Cik nor pon apa lagi gatal mulut g cakap nak keropok lekor.Sekali dia beli betul.Masa dia datang hari ahad malam tu cik nor tak der.Cik nor bawa kawan dari johor g jejalan kat Wakaf Che Yeh.Roomate jer mesej suruh cik nor makan.Tapi balik dah pukul 12 pagi selera makan pon dah tak der.Letak dalam peti dululah jawabnya.

Malam esoknya panaskan balik then makan beramai-ramai depan tv.Sedap oo..makan kepok lekor panas2.Kena pulak sos dia buat tu best.Perghh...layan.haha.Ada gak yang g beli keropok lekor jap lagi.Sebelum korang marah cik baik cik nor undur diri dulu..hihik

Babai..:)

27 comments:

  1. Sedapnya...kalau kat KL memang susah nak dapat kepok yang sedap dan ori

    ReplyDelete
  2. Ros suka kepok lekor.. selalu makan yang goreng. tapi, dulu ada housemate Ros, yang suka kepok lekor rebus je.. so, Ros pun dah terikut cara dia.. hihi

    ReplyDelete
  3. sronok mkn kerepok lekor..rmai2 lg best..

    ReplyDelete
  4. susah betul nak dapat kerepok lekor yang sedap sekarang nih..

    ReplyDelete
  5. wahhhhh Nor makan lekor xajak.nnti raya sy balik kltn Nor belanja kopok lekor boleh?

    ReplyDelete
  6. CIK Nor, dah lama kita xmakan kepok lekor tgganu. Dulu belajar kat sane setiap hari boleh makan, tp sekarang hanya mampu melihat je la. hihik

    Sodap :D

    ReplyDelete
  7. saya suka kepok lekor dari ganu...lembut..isi ikan banyak, cuma kena tahan bau sket..tp bila masuk mulut..nikmat..

    ReplyDelete
  8. sedapnya kepok lekor Terengganu ni cik nor.. atie mmg peminat kepok lekor ni.. smlm ada beli yg mentah kat sini.. nti nak goreng lah..hehe

    ReplyDelete
  9. ecah penah makan kopok lekor ni rebus jer..tak goreng pon..makan dekat trengganu dulu..sedap sangat2..tp kat kl ni xtao nak cari kat mana..harap2 dapat la makan kopok lekor rebus cmtu sebelum bersalin..uwaaa..teringinnn..

    ReplyDelete
  10. KL punya tak pure ikan dia..byk tepung je...

    ReplyDelete
  11. makanan yang tak pernah jemu untuk di makan...lagi la sedap kalau jenis yang banyak ikan di dalamnya...

    ReplyDelete
  12. saya blik kg baru ni dpt mkn kepok lekor... adik akak gi kursus kat kota bahru kelantan beli bawa balik.... sedappp sgt... kepok lekor tu ada kacang dalam nya...ok gak...;)

    ReplyDelete
  13. kepok lekor terengganu terbaik...>_<

    ReplyDelete
  14. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnye! ske keropok lesong tu...sedap! lembut!

    ReplyDelete
  15. kebetulan miza memang tengah kenyang keropok lekor ni :3
    beli dekat pasar malam..rangup..hihii!

    ReplyDelete
  16. nie yang timbul idea nak beli kopok lekor kat opis petang esok..lama plak rasa tak makan kepok lekor nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. Sedapnyaaa! Dah lama tak makan keropok lekor. Cik Nor ni memang buat Nad terliur betul la T.T

    ReplyDelete
  18. kopok lekur Ganu mmg paling sedap .meh bg sikit

    ReplyDelete
  19. jom tukar2 bloglist :)
    kalau setuju sila ke blog sy dan bgtau ye..tq

    ReplyDelete
  20. Lama pulak tak makan kopok lekor.dapnye!

    ReplyDelete
  21. Saya tiap minggu makan kepok lekor. Hihihi. Terengganu <3

    ReplyDelete
  22. lame plak tak makan keropok lekor.. nyum3...

    ReplyDelete
  23. Memang terliur la zumal tengok... kopok lekor nie memang feveret zumal sejak belajar dulu sebab roomate zumal pun orang Ganu kite :)

    ReplyDelete
  24. CIk Nor okje pun suka gak leko ni...rasa nak gi Terengganu je...

    ReplyDelete
  25. Sedapnya kopok lekor.. Lma dh x mkn.. Mcm nk kna g cari je ni..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...