Breaking News

Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah Dengan WD-40®!


Sesuatu yang merah dan mengujakan akan tiba tidak lama lagi… bolehkah anda cuba menekanya? Ya, ia Tahun Baru Cina 2018!

Sudahkah anda membuat sebarang persiapan? Adakah anda serius untuk memastikan kediaman anda cukup bersedia menyambut kedatangan tahun baru yang lebih sejahtera?

Sebelum anda memulakannya, pastikan anda mempunyai pembantu yang berguna berada di tangan anda bagi membantu anda mengatasi kerja pembersihan yang berat! Siapakah pembantu berguna itu?


Baiklah, ini adalah antara asas-asas yang perlu anda ada di dalam senarai semak anda: 1) WD-40® Multi-Use Product (product pelbagai guna), 2) 3-In-OneProfessional Air-Conditioner Cleaner(Pembersih Penghawa Dingin), dan 3) WD-40® SpecialistTMFast Acting Degreaser(Pembersih Gris)4) Kain Pembersih/ kain.

Berikut adalah cara terpantas yang boleh dilakukan untuk anda:




3-In-OneProfessional Air-Conditioner Cleaner (Pembersih Penghawa Dingin): Seperti nama produk ini sendiri, ia adalah pembersih penghawa dingin yang bagus. Adalah penting untuk memastikan penghawa dingin berfungi dalam keadaan yang terbaik ketika Tahun Baru Cinayang biasanya agak panasberbanding cuaca biasa. Oleh itu, alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis, dan semburkan produk pada sirip penyejuk secara menegak dari kiri ke kanan bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan. Biarkan sirip penyejuk selama beberapa minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!



3WD-40® SpecialistTMFast Acting Degreaser  (Pembersih Gris):Ini adalah satu  penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran minyak makanan, minyak, lemak, kotoran sabun dan jelaga dengan cepat tanpa meninggalkan SEBARANG kesan! Penggunaannnya cukup mudah iaitu dengan menyemburkan pada permukaan dan bilas dengan air. Buihnya berkuasa dengan berfungsi serta merta dan terus menghapuskan kotoran dengan pantas. Ia cukup menakjubkan apabila kesannya boleh dilihat dalam tempoh singkat!




Kain Pembersih/ kain: Benar, hanya padankan dengan mana-mana produk di atas. Air dan sabun adalah pilihan.

Adakah anda benar-benar memerlukan pakar apabila anda mempunyai Produk Pelbagai Guna WD-40®? Sudah tentu. WD-40® Specialist ™ dirumuskan untuk tugas-tugas tertentu, manakala Produk Pelbagai Guna WD-40® membantu anda menyelesaikan pelbagai pekerjaan dengan lebih mudah. Dengan kedua-duanya, anda sentiasa bersedia untuk apa-apa sahaja.

Jadi, adakah anda bersedia untuk merapikan rumah? Pasangkan muzik dan nikmatinya semasa anda berada di dalamnya! 




WD-40® mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina dan semoga diberi kegembiraan, kesihatan dan kesejahteraan kepada semua!

Untuk maklumat lanjut tentang barisan produk WD-40® yang boleh memenuhi keperluan anda, sila melayari, http://wd40.asia.




Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-corrosian untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, mengusir kelembapan dan lain-lain.



Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka .seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40®  boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist Automotive.




WD-40® Multi-Use Product (product pelbagai guna): Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat. Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan produk ini, anda hanya perlu sembur di atasnya, gosok sedikit dan ia akan hilang! Terdapat kesan krayon di dinding? Hanya sembur  dan lap dengan kain yang bersih. Dan jangan biarkan pintu yang lama hilang seri, hanya sembur dan ia akan lebih baik.




Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia



15 comments:

  1. suka dgn produk WD-40 ni sbb praktikal dan harga pun mampu milik

    ReplyDelete
  2. ada jugak WD40 kat rumah ni.. kiranya, must have tiap rumah

    ReplyDelete
  3. memang bagus produk2 wd 40..Suami akak memang guna ni

    ReplyDelete
  4. eh !! kite memang in love dengan WD 40 ni cik nor.. tak payah nak minta tolong suami sangat.. hee~ seme kita buat sendiri jek.. haa.. sombong bunyi nye kan.. hahahaha~

    ReplyDelete
  5. Pak Jilap ada beli juga tapi hakak tak ambik kisah sangat haha....Tak terfikir pulak boleh jugak guna untuk dapur gas tu

    ReplyDelete
  6. Banyak rupanya function WD40 ni ehh. Selalu nampak kat kedai hardware tapi taktau apa function dia hehe.

    ReplyDelete
  7. bnyk kegunaan btol benda ni. bleh simpan sbtol kat rumah

    ReplyDelete
  8. Baru tahu WD40 ada banyak jenis rupanya... Kena buat stock dalam rumah,nanti mudah segala kerja...

    ReplyDelete
  9. banyak function dia boleh buat. bagusnyaa hehe..

    ReplyDelete