Breaking News

Jom Makan Pulut Ikan Bakar....

Assalamualaikum...

Semalam asyik join segmen tak sempat nak updates citer merapu yg terbaru...harap korang sabar menanti cerita merapu terbaru dari aku.Slm aku merapu ngn lbh panjang lg baik aku tumpukan pda tajuk entry aku pada hari nie.Tjuk entry kali ni bukan main lagi "Jom makn Pulut ikan bakar".Tp haram satu pon gambar pulut tak der.Nak buat mcm mana smuanya dah masuk perut sblm sbb gambar di snap.Yang kat atas tu gambar bihun sup aku.Bihunnya skit jer..yang lbhnya sayur jer..Nak dietlah konon..mkn sayur pon tak habis..:)
Bukan main lagi anak buah aku..Sblm makan maggi ketam dia sempat lagi possing.Yang bestnya ketam tu dia tak makn , tp ayah dia yg mkn.Dia just mkn maggi jer.Kira ambik nama jer lah nak mkn maggi ketam.Ketam tak makn maggi jer yg licin..haha
Konon2 tgh mkn lah tu kakak..aku tgk mangkuk dia tu mcm dah kosong jer..haha.Aku try gak maggi ketam dia tp tak best mana pon.Maggi apa ntah dia guna tak best langsung.Past tu dia punya kuah mkn terlebih garam lah plk.Blh kna darah tinggi klu hari2 mkn..haha.Aku try skit jer sbb aku nak mkn bihun sup aku...hehe
Yang si adik pon bukan main..Nak possimg gak ngn nasi goreng cina ndia.alim gler kluar mkn siap pakai jubah lagi..haha.Sbnarnya dia baru balk kelas mengaji Quran trus ayah dia ajak kluar mkn tanpa sempat tukar baju.Kakak aku kata dia suka sgt mkn nasi goreng cina tu sbb nasi tu putih tak der warna lain.Klu nasi tu bertukar warna dia tak mkn.Mmg pelik perangai anak buah aku sorg nie...huhu
Yang last nie ikan bakar sbgai santapan terakhir..biasalah siapa srh bawak majlis daerah g makn.Smua mknan yg ada kat ctu aku sapu..haha.tp mmg bestlah ikan bakar nie sbb isi dia manis n fresh.Mmg berbaloilah bayar mahal2.Pndek kata mmg licinlah aku baham ngn kakak aku.Yang lain dah surrender kerana prut dah tak blh terima makanan dah..:)

Oklah stop merapu dlu utk hr nie.Lain entry aku merapu lagi...see u next entry ya...:)

28 comments:

  1. besar kan main mangkuk manggi ketam tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti kna bsar sbb nak muat ketam 2 ekor..haha

      Delete
  2. Replies
    1. sdap tu sdap waniey..bertambahlah berat badan nie lagi..haha

      Delete
  3. yang paling menarik tu ikan bakar tu ..alahai sedapnye :)

    ReplyDelete
  4. Amboi..tgk pun dah sedap..
    Belanja ler..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..tp kena datang cni la..:)

      Delete
  5. michelle suka ikan bakar tu.
    slurppp.
    hehhehe

    ReplyDelete
  6. mesti sedap tu dek, alamak pulut tu kegemaran saya jg tau!..best2 lah tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?jgn lupa srh wife buat kan..hehe

      Delete
  7. Ikan bakar..isskk...
    Makan sama nasi lemak..terangkat..!!!!!

    ReplyDelete
  8. terliurnye tgok ikan bakar tu,,,suke gile dgn ikan bakar

    ReplyDelete
  9. Tapi ikan bakar bawah sekali tu memang kaw cik nor...sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap ok jer...hehe..licin cik nor belasah..haha

      Delete
  10. Replies
    1. biasalah tu kak mia..nak tmbah berat badan..haha

      Delete