KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, March 5, 2011

KENDURI MAULIDUR RASUL (25 FEB 2011)

 Gambar ni adik aku yg shootkan....dia main bantai jer tu lah pasal gelap.Masa smua hadirin sdang selawat ke atas Nabi Junjungan kita Nabi Muhamamad S.W.T.
 Gambar nie pun sama gak.Org tgk kusyuk selawat aku ngn adik aku sbuk nak ambik gambar nasib tak kna tgur ngn ayah.Aku rasa ayah tak perasan kot kitaorg ambik gambar.hehe
 Ini cucu aku yg sulung.Nama dia Nuraimi Syahira.Panggilan manja dia syahira.Dah 1thn lbh aku rasenyar.Dah ader adik pon.Gambar adik dia ader kat bawah nie.hihik.
 Ini bunga rampai yg dah siap dmsuk kan dalm kain net.Bunga rampai nie kan di agihkan pada setiap hadirin yg datang.
 Ini pon sama gak daa.
 Erm....ni pon sama gak.Dapt dua bakul lagi.Nasib baik ader bakul masa aku tunang hari tu.Cantaik jgkkan bakul nie.hehe
 Ini pula bunga rampai yang bru siap proses.Blm lagi di msuk kan dalm kain net.Daun pandang yg siap dhiris halus kumudia dicmpur ngn bunga2 lain.Last proses yg jdikan bnuga rampai lbh wangi spraylah dgn perfume paling mahal anda ada...hihik.Sure wangiannyer berkekalan.
 Ini lah suasana aku paling suka bla wat kenduri kt kg.Tuan rumah tak payah wat kerja sbb ramai jiran2 yg datang membantu.Tp aku tak blh pakai lawa2 gak gak coz aku kna bahagian air n basuh pinggan mangkuk.hehe
 Senang menunggu jemaah dr masjid sampai.Sementara tu jiran2 pompuan yg datang membantu blhlah menjamu selera coz after this jemmah masjid akan sampai.
 Inilah kakak aku yg sulung.Sedang breakfast.Kerana busy sagt entah kol brapa bru dapat breakfast.Sabar yer long...hehe.



 Inilah cucu aku yg no 2.Nama dia Nuraina Sayakira.berapa bln ntah aku pon lupa lah.Bezakan muka dia ngn kakak dia yg kat atas td.Yg kakak dia ikut blh papa dia while yg pulak ikt belah mama dia.Yg nie lagi comel kan?haha
Ha....dalam gambar nie ader nenek aku ruapanya.Walaupon usia dia dah lanjut tp msih lagi mahu membuat kerja.Nak buat mcm mana org tua mana blh duduk diam.Sbar jer lah.Oklah aku stop here lain kali aku story mori ngn citer yang best2 lagi.Semoga berjumpa lagi dmasa akan datng.babai.Assalamualaikum..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...