Breaking News

Selfie...


Assalamualaikum..

Salam isnin semua.Jangan monday blues yer..hihik.Cik nor pon baru start kerja hari nie.Semalam cuti, sori sangat2 tak sempat nak buat autopublish entry.huhu

Nie semalam punya gambar.Tetiba jer kan cik nor selfie.Tak pernah2 buat sebelum nie..haha.Dah buang tebiat gamaknya cik nor nie.Bukan buang tebiat tapi boring dok tunggu turn cik nor nak ambik gambar nak tukar kad pengenalan versi baru.Last cik nor tukar kad pengenalan masa umur 21 tahun dulu.Sekarang dah 3+++ dah.Korang kiranglah sendiri..sudah berapa lama cik nor tak tukar kad pengenalan baru..haha.Kad pengenalan dah bertukar warna kuning dah.Kalau nak guna kad pengenalan  macam malu lah pulak.Tapi yang bestnya cip dia still boleh guna walaupon warnanya sudah bertukar..huhu

Alhamdulillah..semalam jugak dah dapat kad pengenalan baru tu.Tak sangka 1 jam jer boleh siap.Tapi nak menunggu tu hampir dua jam.Datang pejabat pendaftaran negara pukul 8.30 pagi lagi tapi dia siapkan dokumen lebih kurang pukul 11.00 pagi.Sementara yang tunggu kad pengenalan tu siap sempat lah g bank in cek dari nuffnang tempoh hari, isi petrol n last skali shoppping barang dapur.Tengok jam dah pukul 12.00 tengahari bergegas ke pejabat pendaftaran negara balik.

Part yang kat sini paling buat cik nor hangin.Dah letak resit nak ambik kad pengenalan baru.Sebenarnya cik nor g dengan adik cik nor.Time cik nor laju jer dapat kad pengenalan baru.Bila turn adik cik nor...lama benor menunggunya.Last2 tak sabar cik nor g tanya pegawai bertugas.Padahal letak resit sama2..huhu.Rupanya dia ingat cik nor dapat dua resit.Dia cakap nama cik nor nor dengan adik cik nor sama.Biar2 betul??Kalau tak g tanya masaklah menunggu.Lain kali bacalah nama tu betul2.Nama kami berbeza tapi nama bapak kami sama..huhu

Oklah.panjang benar membebel...see u again..:)

50 comments:

  1. wah cik nor dah tukar i/c, saya belum tukar lagi hehe. patutnya pegawai tu periksa betul2 resit tu, penat orang menunggu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..klu free blh lah g tukar dila..:)
      tu lah pasal..hangin jer dibuatnya..huhu

      Delete
  2. haah sekarang ni buat ic sejam je. tapi nak menunggu gilirannye yang lama :)

    ReplyDelete
  3. Sama lah cik nor.
    Cik akak masih guna yang lama juga.
    Nampak comel je hahaha
    Datang klik nuffnang nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..kalu free cik akak g tukar la..hihik
      terima kasih cik akak..:)

      Delete
  4. selamat hari isnin.. wahh selfie ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari selasa..sekali sekala acik..hihik

      Delete
  5. Amboi..selfie! Hahaha...dah siap ic nya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jgnlah jeles sally...dah..nnt cik nor buat entry..:)

      Delete
  6. last tuka masa umo 21 hari tu. yg versi baru ni tak tuka lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper aisya baru tkar ..cik nor dah 10++ tak tukar..huhu

      Delete
  7. wah.. sesekali selfie best juga cik nor..

    ReplyDelete
  8. slu selfie mcm zam pun tk per.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi siap bg cadangan tu zam..InsyaAllah..:)

      Delete
  9. Assalammuaalaikum...cik nor,

    wahh.. tukar ic baru..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      yup..mselim dah tukar ke?

      Delete
  10. selfie itu confident! hahah.. btw SM done follow sini, jmput singgah ke blog kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/03/blog-santan-manis-masuk-majalah-remaja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah...terima kasih SM...cik nor dah lama follow SM..:)

      Delete
  11. ciknor berselfie....hehe boleh la bli monopod pulak lepas ni..
    anakmami pun belum buat ic baru lagi...ada dateline tak ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..:)

      xder lagi setakat nie..:)

      Delete
  12. hehe..jarang akak tengok Cik Nor berselfie..
    nasib tanya..kalau tak lama laa kat situ..boleh hangin satu badan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ore klate kato gelenya..lagu tu lah kak..:)

      tu lah pasal...masa tu mmg dah hangin dah..huhu

      Delete
  13. mujur pegi tanya.. kalau tak berkurun la duk menunggu... hehe.. tak salah pun berselfie.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal fiza...blh plk dia kata mcm tu..huhu

      hehe..bosan menunggu..:)

      Delete
  14. naseb baek cik nor tanya.... kalo tak tanya...sampei sudah le menunggu nyeeee....... selfie..... ooo..awok lambat rupenye... baru tau ini rupenye selfie.. hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau idok mkn tgh kat situ lah cik nor gamaknya..haha

      alah selfie tu gambar syok sendiri..haha

      Delete
  15. Ehem-ehem...melihat cik nor secara life. Segak.

    ReplyDelete
  16. yeayy kite sama ada ic baru. hikhiks ...

    ReplyDelete
  17. miza ni ntah bila nak buat ic baru,duk muka budak je dekat ic lama ni..hahaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper..miza baru jer tukar..cik nor dah berkurun tak tukar..haha

      Delete
  18. hehee shida pun dah tukar cik nor :) comel cik nor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?cik nor punya..boleh la..tapi muka cam tembam jer..tak puas hati ..haha

      Delete
  19. Nasib baik la cik nor bertanya kan.. kalau tak jenuh menunggu la.. buang masa ja nanti.. =D

    ReplyDelete
  20. Cepat jugak dapatnya yek Cik Nor.....kalau tukar cepat kot yek cik nor

    ReplyDelete