KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, March 28, 2017

Seluar Dalam Pakai Buang | Lunavie

Assalamualaikum...
 
Ibu-ibu yang sedang menunggu masa untuk bersalin, sudahkah anda menyediakan kelengkapan secukupnya semasa dihospital nanti. Jangan lupa buat checklist tau, takut kelam kabut di saat-saat akhir. Almaklumlah kita tak tahu si comel yang kita kandung tu nak keluar bila. Hehe. Betul tak korang?

Meh sini Cik Nor nak share seluar dalam pakai buang dari Lunavie iaitu Deluxe Disposable Briefs. Yang pasti seluar dalam pakai buang atau disposable maternity ini memang sesuai untuk ibu-ibu selepas bersalin kerana ia mudah dipakai dan dibuang selepas menggunakannya. Ini kerana dia amat selesa dan tidak panas.

Apa istimewanya seluar dalam pakai buang Lunavie?

1. Seluar dalam pakai buang yang digunakan oleh kebanyakan ibu selepas bersalin.
2. Tidak panas dan selesa dipakai.
3. Kainnya yang tipis memudahkan aliran udara keluar masuk.
4. Menjimatkan masa dan tenaga si ibu
5. Diikhtiraf oleh staf bersalin terkemuka dan hospital.
 

Kenapa seluar dalam pakai buang penting semasa bersalin?

Dari pengalaman Cik Nor menjaga orang bersalin, menjadi kebiasaan wanita selepas bersalin akan mengeluarkan darah yang banyak dan berpanjangan untuk  suatu tempoh masa tertentu yang dipanggil darah nifas. Dalam jangka masa itu dan semasa dihospital seluar dalam pakai buang ini amat diperlukan kerana ia menjimatkan masa dan tenaga si ibu kerana si ibu hanya perlu mencuci seluar dalam tersebut dan membuangnya ditempat yang disediakan. Mereka tidak perlu lagi mencari tempat untuk menjemurnya semasa dihospital.

Memang tidak dinafikan seluar dalam pakai buang dari Lunavie ini memberi keselesaan kepada para ibu yang baru bersalin sepanjang mereka berada di hospital. Just cuci bersih dan buang selepas menggunakannya.

  

Saiz : 

* M/L : 26" -32" pinggang
* XL/XXL : 32" - 40" pinggang

Harga: 
RM12.90 ( 5 pcs)


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Lunavie, anda boleh layari laman sesawang dibawah :

11 comments:

  1. YE BETUL..NAK PULAK MEMANG BARU LEPAS BERSALIN TU...FOR SURE AKAN TERBOCOR SANA SINI...MEMANG MUDAH BILA PAKAI SELUAR DALAM PAKAI BUANG NI..HARGA PUN BERBALOI UNTUK KEMUDAHAN DAN KESELESAAN..

    ReplyDelete
  2. menarik....
    klu nieyl ade rezeki pregnant nnt nak beli laaa

    ReplyDelete
  3. Lahai, takde jual dekat guardian ke? watson ke? kalau nak purchase online macam dah tak sempat je. esok dah nak masuk wad. huhu

    ReplyDelete
  4. Oo..baru tahu ada seluar dalam pakai buang utk ibu2 lepas bersalin...

    ReplyDelete
  5. alaaaa napa la masa bersalin ari tu tak de hhehe,seksa pakai seluar dalam getah kemas sgt,perut dah la berbelah czer huhuuu

    ReplyDelete
  6. Tak pernah pakai seluar pakai buang.... mesti tak fit kot Cik nor...

    ReplyDelete
  7. Aaa.. Yg ni mmg masuk list awal awal masa mengandung tunggu hari nak beranak. Masa berpantang pon guna seluar dlm pakai buang

    ReplyDelete
  8. biasa gak guna utk time travel (bukan maternity type la). tp elok juga kan guna time maternity.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...