KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, January 5, 2017

Viral - Sekumpulan Gadis Panjat Mercu Tanda Ipoh

Gambar ambik dari pakcik google

Alahai minggu ni masih  kecoh pasal minah-minah bertudung dengan beraninya memanjat mercu tanda Ipoh. Perghh..Cik Nor tak mampu tau. Panjat pokok manggis dengan pokok rambutan bolehlah kot.hehe

Mana tak beraninya, panjat mercu tanda tu tanpa sebarang alat keselamatan. Siap letak buaian dan swafoto gitu. Memang terbaik dan mantop lah. Cik Nor puji la keberanian korang tu.

Tapi kan berani memang korang berani, jangan pulak menyusahkan orang kalau terjadi apa-apa. Dah la mercu tanda tu tinggi kalau jatuh, nauzubillah tak ke hancur anggota badan korang. Siapa yang susah? Pasukan keselamatan jugak yang susah. Mana nak cari anggota badan korang yang berkecai tu. So, sebelum buat apa-apa tindakan harap dapat berfikir dengan waras agak tidak menyusahkan sesiapa.

Pesanan Cik Nor kepada adik-adik di luar sana, baik korang g panjat pokok kelapa dari panjat mercu tanda tu. Tak faedahnya. Kalau panjat pokok kelapa lepas tu swafoto kat atas tu then post kat instagram #tolongmak#masaklemakciliapi. Perghh.. memang bakal-bakal mak mentua beratur nak meminang awak. Hehe. Betul tak?

10 comments:

  1. kadang-kadang...remaja ni suka buat benda yg lain daripada yg lain...tapi jarang gunakan akal mereka untuk berfikir baik buruknyaa

    ReplyDelete
  2. mmmm.. ntah le. apa yg deme pikirkan time panjat tu..

    ReplyDelete
  3. Bila kakak ikuti temubual yg dibuat kisahnya mereka ni memang jenis suka adventure bukan aje di dlm M'sia. Sebab itu dia ingat tak jadi masalah tapi bila dah viral dia pun dan mohon maaf.

    ReplyDelete
  4. Banyak terikut2 budaya luar la tu... konon nak femes dengan segera... tapi dia tak tau bakal menyusahkan mereka dan keluarga mereka juga...
    ekhh... btw happy new year cik nor :D

    ReplyDelete
  5. dorang nak bergambar secara kreatif tapi tak fikir akan akibatnya, mujur tiada apa2 yg terjadi.

    ReplyDelete
  6. Itulah...mmg berani sungguh diaorang tu. Tak seriau ke hape. Kalau hakak yg kat atas tu mmg gayatlah. Mulalah rasa nak terjun

    ReplyDelete
  7. x tau laa nk ckp dgn bdk2 sekarang ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...