KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, January 15, 2017

Kronologi 1 | Kawan Bercuti Di Kelantan

Assalamualaikum.

Huwaa..betapa rajinnya Cik Nor menulis blog semenjak 2 menjak ni. Hihi. Sampai korang datang blog Cik Nor baca entry yang sama. Blog saper macam Cik Nor, kita geng k. Hehe

Udah-udahla merapu Cik Nor, orang nak baca isi berkaitan gambar tu bukan nak baca ko merapu. Huh. Hujung tahun lepas bestfriend Cik Nor masa kat Uitm, Lendu datang bercuti kat Kelantan. Ingat diaorang main-main. Rupanya serius. Sekali diorang tunjuk booking flight, gelabah Cik Nor cari bilik kosong untuk diaorang. Nasib la bilik dirumah sewa Cik Nor ada lagi kosong. Booking la dengan tuan rumah untuk 2 hari. Alhamdulillah.. berjaya.

Gambar kat atas tu diaorang on the way ke KLIA menaiki KLIA Express. Kemain kan possing.hehe.


Gambar yang ni diaorang dah selamat mendarat di bumi Kelantan. Tengah tunggu Cik Nor datang jemput. Sempat lagi swafoto yer korang.hihi.


Yeayy..Cik Nor dah sampai. Apa lagi cari tempat makanlah. Perut dah bekeroncong. Cik Nor tak tahu sangat tempat makan tengahari kat Kota Bharu ni. Hanya restoren D'Bagan menjadi pilihan. Kat sini jer lah masakan dia kena dengan selera Cik Nor. Dah selesai makan, tanya diaorang nak balik tidur dulu ke nak g mana-mana sebab Cik Nor kena masuk kerja balik. 

Diaorang kata nak jalan-jalan kat bandar Kota Bharu. Apa lagi drop jer la diorang kat sana. Pukul 5.30 petang baru Cik Nor pick up balik. Ciankan korang kena dera ngan Cik Nor. Hehe.


Petangnya dah sampai rumah sewa, tanya diaorang nak stay rumah sewa ke nak balik kampung. Diorang kata ikut jer, Cik Nor apa lagi, bawak balik kampung la. Lagi pun esok dah rancang nak bawak diaorang g Rantau Panjang. Gambar kat atas tu kami singgah makan malam kat D'Amra Chicken Chop. Kami order air, bihun tomyan dan popia satar. Nasi kami dah beli nasi air dingin kat tepi jalan. Selamber dem jer makan nasi air dingin kat kedai orang. Hihi. Nasib tak kena sound dengan owner kedai tu.

Oklah, dah panjang sangat membebel. Tunggu kronologi no. 2 pulak yer. See u soon.😀

11 comments:

  1. Ade pergi pusat kraftangan kelantan tak? situ ada tempat makan best nama kedai restoran nasi ulam cikgu

    ReplyDelete
  2. Kalau dah ke Kelantan bukan makan angin aje
    Shoppinglah yg best:)

    ReplyDelete
  3. Wahh seronoknya dapat jumpa kawan kawan lama cik nor. Teringin nak jalan jalan Kelantan sebab Nani tak pernah sampai sana lagi

    ReplyDelete
  4. sronokan pergi bercuti bersama sama kwn kwn....thanks yea sudi DOAkan baby...

    ReplyDelete
  5. pernah sampai skali je kelantan itupun masa zaman budak² laagi...

    ReplyDelete
  6. Seronokkan cik nor dpt jumpa kawan lama. Ni bff cik nor dulu ek.

    ReplyDelete
  7. ooo makan sesaja je yaaa... seronoknya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...