KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, September 23, 2016

Bila Berbudi Kepada Tanah


Assalamualaikum..

Makin hari makin hilang mood nak berblogging. Huhu. Kalau cuti hujung minggu memang ke laut lah tambah kat kampung line macam siput sedut.😣

Belek-belek gambar tengok gambar  ni, terus keluar idea nak updates blog. Betul la orang kata berbudi kepada tanah memang xrugi. Banyak hasilnya. Ini hasil adik dan mak Cik Nor berkebun di masa lapang. Dia tanam secara gantung bukan dia atas tanah. Amat berkesan cara ni dan menjimatkan tanah.

Alhamdulillah.. buat masa ni sedang membuahkan hasil yang memberangsangkan.  Kami pasarkan di pasar basah  basah sekitar Machang. Berminat mendapatnya peria ni di sekitar Machang jangan lupa hubungi Cik Nor. Hihi.  Gurau jer.

Kepada yang ada tanah kosong tu jangan lupa bercucuk tanam. Selain dapat menjimatkan kos belanja dapur ia juga boleh menjana pendapatan di saat menunggu gaji masuk.hehe. 

8 comments:

  1. bila berbudi kepada tanah ni hasilnya aummm.... tak rugi pun...

    ReplyDelete
  2. boleh ajar tak macam mana tanam? =)

    ReplyDelete
  3. Wah segar molek peria tu.. Murni suka tgk org bercucuk tanam..tp dr sndr tak berape rajin nk bercucuk tanam..hehehe

    ReplyDelete
  4. Kalau yg ada tanah tak digunakan memang rugi sebab kita ni yg tak bertanah siap tabnam dlm pasu dan gantung.

    Kilat perianya - kakak suka tumis dgn udang sedapnya:)

    ReplyDelete
  5. cik nor dok machang ye...wahh bagus konsep tanaman mcm tu...hasil pun cukup subur...julia pun ada entry nak kongsikan hasil berbudi atas tanah abah ju

    ReplyDelete
  6. Memang berpuas hati bila berbudi ada tanah kan Cik nor

    Arzmoha singgah sini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...