KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, December 29, 2015

Corat coret Kacau Bubur Asyura Part 2


Assalamualaikum...

Alahai punyalah susah cik nor nak updates blog sekarang ni. Kena sawan m dah rasanya. Haha. Tengok blog pun macam2 tu jer. Rasa macm nak berhenti menulis blog pon ada tapi sayanglah pulak. Mana nak cr followers seramai yang ada sekarang. Korang doa2lah moga semangat cik nor untuk kembali menulis bertambah yer.hihi

Bukan main lama lagi nak sambung corat coret kacau bubur asyura tempoh hari. Rasanya yg part 1 dah sebulan publish.hihi.  bertabahlah kawan2 ku sekalian. Sebulan sekali baru ada cerita basi yang cik nor up kat sini. Hehe. Hasil  dari kacauan sejak dari pagi smpai petang ni cik nor up atas permintaan my lovely kakak Akak Hainom Okjer. Cik nor ada terbaca dia punya komen...mana hasilnya.hihi. untuk tidak menghampakan dia cik nor up la kat sini walaupon dah lama berlalu?

Bubur asyura versi kelantan ni keras xmacam bubur asyura  negeri lain. Mula2 angkat dari kawah memang nmpk lembik tapi bila dh sejuk dia menjadi keras. Potong2 macam nak makan kek jer.hihi. sorli sangat gambar xcantik. Tu sebahagian yang tinggal setelah di agihkan kepada orang2 kampung. Gotong royong buat kacau bubur asyura ni memang best. Jiran2 suka  sangat membantu. Sejak dari mula2 masuk beras sehingga menjadi bubur yang keras macam dalam gambr kat atas tu.

Semoga kerjasama dan semangat kejiranan dikampung cik nor  dan kampung2 korang semua kekal selamanya. Tidak pupus ditelan zaman.. insyaAllah

Panjang pulak membebel kali ni. Harap korang xbosan membacanya.

11 comments:

  1. aeh..jangan la behenti tulis blog pulak cik nor taw..hehee
    rasenye miza penah rase bubur asyura cam ni.. ^ ^

    ReplyDelete
  2. Wah..kalau dekat nie...cik akak nak cuma makan..hihi

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan (^___^) is dah folo di 1177 na (^___^)

    ReplyDelete
  4. Sally dapat jugak sebekas kawan kasi haritu...org kelantan tapi dia buat kat rumah makcik dia kat Shah Alam...

    ReplyDelete
  5. Sayang jugak kat Cik Nor....muahhh hihi.... Pernah makan sekali dulu, bubur asyura versi Kelantan, maniskan Cik Nor rasa dia....

    Janganlah malas malas tulis entry cik Nor, anak dara tak baik tau malas malas ni

    ReplyDelete
  6. Alahai tetiba teringin bubur asyura pula

    ReplyDelete
  7. lama tak singgah sini..emm sedapnya bubur asyura..☺

    ReplyDelete
  8. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...