KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, July 3, 2014

Semalam Yang Penat..

Entry Tanpa Gambar..:)

Assalamualaikum...

Hari ni macam tak de idea nak menulis tapi paksa jugaklah sebab nak cerita pasal semalam.Paksa?ada ke idea cik nor oiii??Macam biasa idea merapu cik nor datang lagi..haha

Semalam adalah hari penat cik nor.Kenapa? Bangun sahur pukul 4.40 pagi kalau tak salah.Then siap sahur sebelum imsak la. Rehat jap sementara tunggu masuk waktu subuh masuk.Lupa nak cakap masa bangun nak sahur tu air tetiba tak ada.Alahai seksanya..nasib la tangki tingkat bawah masih ada air.Dah la kena hantar adik seawal yang mungkin.huhu.Oleh kerana nak keluar awal cik nor antara orang terawal mandi maka xder masalah la.Tinggal jap pasal tak der air tu.

Seawal 6.30pagi cik nor keluar rumah hantar yang praktikal dekat tempat kerja cik nor ke perbincangan projek baru di Terengganu.Dia pergi dengan engineer cik nor. Cik nor cuma hantar dia tempat engineer tu tunggu jer.Masa tengah tunggu enginneer cik nor sampai tetiba 4 buah kereta berlanggar berhampiran traffic light.Cik nor tak tahu apa sebabnya tetiba jer berdetum bunyinya.Betul2 dekat tempat cik nor menunggu.Oleh kerana tidak mahu mengganggu kesesakan traffic cik nor beralih tempat menunggu dan tidak tahu apa yang berlaku seterusnya.Kemalangan itu menyebabkan jem terk.Bayangkan dari pukul 8pagi cik nor sampai pejabat pukul 9pagi.huhu

Petangnya pula kena ambik dia pulak.Terpaksa menempuh jam orang nak g pasar ramadan pulak.Adoii...demi adik yang nak belajar cik nor lupakan sahaja keletihan dan ketakutan cik nor nak masuk bandar Kota Bharu.hehe.Balik2 rumah cik nor dapat tahu ada housemate yang tak sempat mandi.Alahai kesiannya.

Kalau baik hati klik :)
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI
7.SINI
8.SINI

24 comments:

  1. iolss sangat2 penat semalam Cik Nor...

    ReplyDelete
  2. Harap bersabar dan bertabah ye kak.. ena smlm okay, tapi hari ni rasa kelam kabut sedikit. Hikhikhik

    ReplyDelete
  3. air xda susah kan.
    kwsan sy pon dok stnd by je ni.riso.
    tapi alhamdulillah la.hujan 2,3 hari ni

    ReplyDelete
  4. takpelah. sekurang-kurangnya kita tak habiskan masa dengan buat benda yang sia-sia.

    ReplyDelete
  5. Zumal pula rasa penat hari nie... Walaupun hari ni zumal cuti ;)

    ReplyDelete
  6. Sabar yer cik nor..dugaan bulan posa.. =D

    ReplyDelete
  7. banyak dugaan kan bulan puasa ni...nasib la kaksura pergi balik kerja takde mengadap,jem..hehe..

    ReplyDelete
  8. teruk betul bunyinya cik Nor...semoga harini lebih baik ye :)

    ReplyDelete
  9. Memang stress kalau hammed ptg ptg ni. Dgn kita penat lagi

    ReplyDelete
  10. wahh.sweetnya kakak...bersabar lah ye ciknor..dugaan bulan puasa nie..by the way.kalau takde air nie memang seksa.huaaa

    ReplyDelete
  11. Cuaca panas ni memang jadi letih.
    Tapi Alhamdulillah...tetap puasa

    ReplyDelete
  12. takda air ni mmg susah kan, posa thun mencabar sikit sbb cuaca over panas...

    ReplyDelete
  13. Sy klau dgr xde air rasa fobia sekejap..

    ReplyDelete
  14. Sy klau dgr xde air rasa fobia sekejap..

    ReplyDelete
  15. Salam Ramadhan & Salam Perkenalan..
    Nanti jemput join GA saya ye :)
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    ReplyDelete
  16. better xde api dari xde air kan cik nor..
    air tu 1 keperluan harian kite..

    Semoga cik nor dirahmati Allah atas pengorbanan cik nor :)
    aaminnn

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum... cik nor,

    dugaan kan bulan2 ramadan nie.. memang menduga keimanan.. nasib cik nor releks aje.

    mselim3

    ReplyDelete
  18. Dengar cite pun dah penat cik Nor...hehe

    ReplyDelete
  19. alahai mmg kesian bila tak de air ni... nak2 kalau isi rumah ramai... huhuhu bertabah la cik nor

    ReplyDelete
  20. Dugaan.. tapi bulan Ramadhan nie mmg rase kurang sabar sikit bila balik kerja kena tempuh jem sebabkan bazar Ramadhan.. kalau satu bazar takpe.. ini berbazar-bazar.. >_<

    ReplyDelete
  21. Dugaan di bulan Puasa kak..kena cool je kak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...