KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, August 18, 2014

Cik Nor & Buah Dokong...:)

 Assalamualaikum...
Cik nor ni kan asyik join GA or segmen jer kan.Cerita pasal dia tak banyak mana sekarang ni.huhu.Itu tandanya cik nor xder idea.Idea semua sudah ke laut bersama buah hati dia yang tak muncul lagi..hehe.Ini weekend punya gambar.Kerja mencari buah-buahan tempatan.hehe
 Best kan tengok buah dokong nie..setiap penjuru ada buah.Padat2 pulak tu buah dia.Ini kebun cik nor ke? Oh..tidak nie kebun milik orang lain cik nor just tumpang ambik gambar jer.Family cik nor mana ada kebun, kalau ada pun kebun getah jer la..hihik.Kebun ni milik rakan sekerja kakak cik nor.Kami ingat nak beli buah nie tapi dia cakap tak payah cuma dia suruh bagi upah jer kat budak yang panjat pokok tu jer.Tengok ..betapa bagusnya dok kampung kan...orang bagi free jer buah.hehe
 Tengok cik nor jadi model tak berbayar..haha.Buah tu nampak dekat macam boleh petik dengan tangan tapi jangan tetipu yer..cik nor dok kat tebing yang tinggi tu yang nampak macam dekat..hehe.
Last pic yer...terliur tak korang tengok gambar nie?mesti lah kan.Rasa nak panjat jer pokok tu..buah dia lebat sangat...haha. Sekarang musim buah kat Kelantan.Setiap minggu kalau cik nor balik kampung mesti ada lambakan buah-buahan tempatan kat rumah cik nor.Tempat korang macam mana pula?

Baik hati klik :
1. SINI
2. SINI

22 comments:

  1. banyaknyaaaaa....hahahaha...sally blk kelantan melantak rambutan hari tu...dgn doyan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally...jom blk kg skarang ni musim buah dokong..manis2 buah dia sally..:)

      Delete
  2. lebatnya...tp sekarang mmg musim. mana2 pn bau durian. buah dokong ni means duku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu...duku lain..dokong lagi manis buah dia..paling xbest langsat n duku la..:)

      Delete
  3. sekarang ni memang musim buah dokong kann??? kat tepi jalan bersepah ada jual...ubat sakit tekak ni...

    ReplyDelete
  4. Musim buah dokong ke?? Lebat sungguh buah dia. Hehe

    ReplyDelete
  5. tak apa sesekali ikut sagmen dan GA bagus tu cik nor dapat ramain kenalan blogegr Malaysia ya

    ReplyDelete
  6. musim buah sekarang nie. sedapnya. pos cni cket. huhu

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...cik nor,

    mselim3 macam mana panjat aje pokok dokong nie.. byk nyer buah dia kan.. mesti manis..

    mselim3

    ReplyDelete
  8. Geramnya tengok buah2 yg lebat tu..

    ReplyDelete
  9. Knpe buah tu npak cam best je....huhu

    ReplyDelete
  10. cik nor okje ni bukan tak suka buah dukung tapi malas nak kopek....lebih lagi kalau beropen house....cik nor kopekkanlah yeh hehe

    ReplyDelete
  11. kaksura meme suka buah dokong ni..geramkan kalau tengok buahnya lebat camtu..:)

    ReplyDelete
  12. rumah atok pun skrg byk buah dokong..musim buah...geram tgk buah rendah2 gitu..nk petik je..;p

    ReplyDelete
  13. kalau makan kat situ, confirm sedap... fresh bangat...

    ReplyDelete
  14. mmg musim buah dokong sekarang..baru nie pun farah dapat satu plastik besar...sedap..=D

    ReplyDelete
  15. Patutlah nmpk ada orng jual.. Musim rupanya.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...