Breaking News

Futuromic Lancar Ricoh GR IV di Malaysia, Buka Era Baharu untuk Fotografi Jalanan Padat

Kembalinya Sebuah Kuasa Besar DenganTumpuan Kepada Segmen Komuniti Baharu

Bagi pihak Ricoh Jepun,Futuromic Photo AV Sdn. Bhd. (“Futuromic” atau “Syarikat”), pengedar produk fotografi, pengimejan dan visual terkemuka di Malaysia dan pengedar produk pengimejan Ricoh, dengan bangganya mengumumkan pelancaran rasmi Ricoh GR IV, model baharu yang telah lama ditunggu-tunggu dalam siri Ricoh GR yang terkenal. Lelaran terbaharu ini menandakan peningkatan besar pertama kepada barisan GR dalam beberapa tahun kebelakangan ini, menetapkan standard baharu dalam fotografi digital padat dengan peningkatan hebat dalam kelajuan, prestasi dan pengalaman pengguna.

GRIV Right Upper Surface

Kegemaran kultus dalam kalangan jurugambar jalanan dan profesional kreatif di seluruh dunia, siri GR telah membina reputasinya pada menggabungkan kualiti imej yang luar biasa dengan operasi yang pantas dan intuitif, semuanya dalam faktor bentuk bersaiz poket. GR IV baharu meneruskan legasi ini, kini dilengkapi dengan penderia APS-C CMOS 25.74 megapiksel yang baru dibangunkan, lensa 18.3mm f/2.8 GR yang direkabentuk semula, dan pelbagai penambahbaikan yang meningkatkan daya tindakbalas, kestabilan dan kebolehgunaan.

Kejuruteraan dari bawah keatas, GRGR IV menampilkan Enjin GR 7 Ricoh, memberikan penggredan yang lebih kaya, hingar yang dikurangkan dan penangkapan sensitiviti tinggi sehingga ISO 204800. Mekanisme penstabilan dalam badan lima paksi yang dipertingkatkan membolehkan tangkapan pegang tangan yang lebih tajam, manakala sistem autofokus yang dipertingkatkan dan uruta npermulaan yang dioptimumkan membolehkan jurugamba rmerakam hanyadalam 0.6 saat, yang terpantas dalam sejarah GR.

GRIV Front

“Sebagai salah satu kamera kompak yang paling dinanti-nantikan sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pelancaran Ricoh GR IV bukan sekadar pencapaian produk, tetapi detik budaya untuk komuniti fotografi,” kata Dato’ Billy Lai, Pengarah Pembangunan Perniagaan Futuromic Photo AV Sdn. Bhd. "Futuromic berbangga untuk membawa model GR terbaharu ini kepada jurugambar Malaysia yang telah menunggu dengan sabar untuk evolusi seterusnya kamera jalana kegemaran mereka. Lebih penting lagi, pelancaran ini mengesahkan komit menjangka panjang kami untuk memupuk komuniti pengimejan yang inklusif dan dinamik yang dibina berdasarkan kreativiti, penceritaan dan pengalaman dikongsi."

GR IV juga termasuk badan aloi magnesium yang direkabentuk semula, ergonomik cengkaman yang dipertingkatkan dan monitor LCD 3.0 incidefinisi tinggi dengan peningkatan keterlihatan luar. Mod imej Pawagam baharu dan tetapan pendedahan Snap Distance-Priority AE yang diperluas memberikan pengguna kawalan yang lebih kreatif, manakala Bluetooth® dan Wi-Fi terbina dalam menyokong sambungan mudah alih yang lancar melalui aplikasi GR WORLD baharu.

GRIV Launch Event Photo

Untuk meraikan ketibaan GR IV, Futuromic menganjurkan acara pelancaran hariini di Sunway Pyramid, Kuala Lumpur, yang menampilkan demonstrasi tangan, berjalan bergambar dan peluang untuk hadirin terlibat dengan jurugambar dan pakar Ricoh GR. Acara inimenekankan dedikasi berterusan Futuromic bukan sahaja untuk mengedarkan peralatan pengimejan, tetapi untuk memupuk komuniti aktif di mana kreativiti dan sambungan berjalan seiring.

GRIV Back Visible Top

Ricoh GR IV boleh didapati serta-merta melalui pengedar sah Futuromic, serta saluran dalam taliannya. Semua unit disokong oleh jaminan tempatan penuh Futuromic dan rangkaian perkhidmatan selepas jualan.

Peruncit dan rakan kongsi yang ingin membuat pesanan awal atau memerlukan maklumat lanjut boleh menghubungi wakil jualan Futuromic masing-masing atau menghubungi terus melalui e-mel di b2b@futuromic.com atau telefon di +603-6156 6633

2 comments:

  1. Saya masih ada camera ni tapi jarang dah pakai..kamera Canon ada beli dari adik..masa tu suka nak ambil gambar pakai canon

    ReplyDelete