Breaking News

Penyelesaian Utama Kepada Semua Masalah Rantai Motosikal



Assalamualaikum..

Rantai adalah antara bahagian penting dalam motosikal dan sering diabaikan. Tujuan untuk memastikan rantai motosikal anda dalam keadaan yang terbaik bukan sahaja akan mempertingkatkan prestasi kenderaan anda, malah turut membantu anda mengelakkan daripada situasi yang bakal mendatangkan bahaya.

Sebarang jenis halangan atau geseran yangboleh menyebabkan set rantai motosikal menjadi rosak dan secara langsung memberi kesan kepada kecepakan kuasa yang digunakan. Perkara yang sama terjadi kepada rantai motosikal yang terus tergelincir. Oleh itu, memilih pelincir yang betul adalah amat penting untuk memanjangkan hayat dan prestasi rantai motosikal dan gegancu (sproket) anda.


Untuk memenuhi keperluan pelincir kepada para penunggang, WD-40®Specialist Automotive Chain Lube direka khas bagi tujuan spesifik ini: untuk memberi pelinciran dan melindungi kenderaan anda walaupun dalam keadaan cuaca yang paling mencabar.


WD-40®Specialist Automotive Chain Lube –Adalah penyelesaian utama untuk semua permasalahan rantai Motosikal

Tidak seperti rantai motosikal biasa, rantai motosikal  berbentuk gelang-O (O-ring), gelang-X (X-ring) atau gelang-Z (Z-ring) menggunakan tampalan getah di antara pautan dalaman dan luaran mampu mengekalkan kehadiran gris dalam setiap pin pautan rantai, dan pada masa sama menghalang masuk bendasing dan berkesan mengeluarkan debu kotoran. Setiap jenis gelang rantai ini juga bagaimanapun memerlukan minyak pelincir yang berbeza. Oleh itu, menggunakan pelincir yang betul adalah amat penting bagi memanjangkan jangka hayat rantai.


WD-40®Specialist Automotive Chain Lube ini diperbuat dengan prestasi tinggi dan pelinciran yang tahan lama serta formulasi perlindungan yang sesuai untuk jenis gelang O,X dan Z.


WD-40®Specialist Automotive Chain Lube berprestasi tinggi, sintetik penuh dan pelincir rantai ini mampu bertahan dengan sebarang cuaca, mahupun dalam keadaan kering atau basah, di mana mampu menjadikannya sesuai untuk motosikal jalanan dan motosikal lasak, kart dan ATV. Ia juga mempunyai ciri-ciri perlindungan terbaik yang menghalang kerosakan daripada geseran, mencegah daripadaberkarat, menghalang keretakan pada rantai tanpa menganggu sistem gerakan- ia mempunyai semua sifat yang menjadikannya sesuai untuk mereka yang tinggal di cuaca tropika dan bagi peminat aktiviti lumba dan lasak.


Bagi mereka yang mementingkan penjagaan motosikal, WD-40®Specialist Automotive Chain Lube dihasilkan menerusi formulasi istimewa yang dapat memastikannya tahan lama. Ciri-ciri anti-fling (nyah-campakan) yang terbaik mengurangkan kelonggaran pada rantai dan juga kerosakan terhadap bahagian motosikal yang lain.


8 comments:

  1. Kat DIY ada jual nie.. mmg elok tuk karat2..

    ReplyDelete
  2. WD-40 ni mmg bagus. serba boleh. selalu dok guna yg biasa tu je. tak taw pulak dah ada special utk rantai motosikal ya.

    ReplyDelete
  3. saya tergelak baca entry ni sebab teringat pagi tadi ms jalan nak ke opis, ada seorg brader ni naik motor tp tak berbunyi. bla dia smpi dpn rumah kwn dia br sy nmpk rupanya rantai motor dia dah tercabut hehehe

    ReplyDelete
  4. Jenama yang diyakini, rasanya tak ada pun boleh ganti

    ReplyDelete
  5. perghhh ni adik saya mesti suka ni...dia tu mat motorrrr

    ReplyDelete