Breaking News

Pakar Perlumbaan Juga Menggunakan WD-40

Setiap motorsikal memerlukan penjagaan dan penyelenggaraan yang tetap untuk memastikan ia sentiasa berada dalam keadaan terbaik. Tidak kira sama anda menunggang motorsikal setiap hari atau bersama kumpulan motorsikal setiap hujung minggu, sudah pasti anda boleh mengharapkan tin biru kuning WD-40®  bagi memastikan perjalanan anda berjalan lancar. Malah pelumba motorsikal profesional juga menggunakan WD-40® ketika mempersiapkan motorsikal mereka dalam setiap kejohanan.

Terdapat beribu-ribu kegunaan Produk Pelbagai Guna WD-40
® ini dan menyelenggara motosikal adalah salah satu antara kegunaannya yang popular.


WD-40
® amat berkesan dalam membersih dan melindungi bateri motosikal, serta memberi pelinciran lancar terhadap kabel dan padel motorsikal.

 
Bagi mereka yang menggunakan tin biru kuning WD-40
® pasti menyukai produk ini kerana ia berupaya membersih, mengilat dan melindungi pengisi krom, permukaan enjin dan sprocket daripada terhakis. Ia juga boleh digunakan untuk membuka kunci yang terlalu ketat,atau sukar dibuka.


Adakah anda tahu bahawa Produk Pelbagai Guna WD-40
®  juga dapat menghilangkan kelembapan daripada palam pencucuh? Formulasinya berfungsi dengan baik walaupun semasa musim basah seperti banjir, di mana motorsikal selalunya sukar untuk dihidupkan. Oleh itu, hanya sembur Produk Pelbagai Guna WD-40®  dan biarkan selama beberapa minit, dan selesai! Kelembapan akan dikeluarkan dan motorsikal dapat dihidupkan dengan deruan yang vroom!

Sebab itu, Pasukan KMTR Asia, pasukan terkenal di Asia yang mengecapi banyak kejayaan dalam litar perlumbaan, turut menggunakan WD-40
®  untuk mempersiapkan motosikal mereka sebelum Kejuaraan FIM Asia Supermoto (FIM Asia Supermoto Championship).Selain itu, pasukan KMTR juga menggunakan pelbagai rangkaian produk WD-40® lain bagi mempersiapkan motosikal lumba mereka supaya dalam keadaan terbaik; WD-40® ini juga berfungsi sebagai Pembersih Bahagian dan Brek untuk membersihkan bahagian-bahagian brek daripada kotoran dan tanah yang terkumpul dari perlumbaan, Penghapus Kotoran Minyak untuk memberikan pembersihan yang pantas untuk kotoran dan lumpur pada badan motorsikal; Pelincir untuk memberikan pelinciran maksimum kepada rantai motosikal.


Saksikan perlumbaan seterusnya di Dataran Merdeka Kuala Lumpur pada Disember ini. Jika anda berada di sekitar kawasan tersebut jangan lepaskan peluang menyaksikan sendiri bagaimana profesional melakukannya dan perhatikan perubahan yang dilakukan terhadap motosikal kesayangan mereka berikutan semuanya menuju ke arah perlumbaan akhir.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk Pelbagai Guna WD-40®, boleh melayari https://wd40.asia/. Atau layari Facebook FIM Asia Supermoto untuk maklumat lanjut tentang kejohanan.

9 comments:

 1. kalau pakar pun percaya kita yg biasa ni apatah lg kan...

  ReplyDelete
 2. WD40 jenama ulung yang dipercayai. Zumal pun sentiasa simpan dalam rumah dan kereta.

  ReplyDelete
 3. memang ada satu kat rumah. mana berkarat tu sembur je senang. takpayah pening²

  ReplyDelete
 4. selalu guna sbg pelincir kat mangga kunci bila susah nak guna..

  ReplyDelete
 5. mmg terbaik WD40 ni kan...wajib ada 1 kat rumah ni..

  ReplyDelete
 6. Produk bagus ni kena ada setiap rumah satu

  ReplyDelete
 7. WD napok sokmo kat kedai tak pernah nak beli hahahha.. nanti kena ada gak so kat dumah ni senang kerja ni

  ReplyDelete