Breaking News

Resepi Koktail Buah-Buahan Viral



Assalamualaikum..

Dah 2 hari tak ada entry baru kat blog Cik Nor. Kalau dah balik kampung faham-faham jer la. Dengan line internetnya slow, kerja rumah pun banyak ( alasan jer sebenarnya..hehe).

Hari ni Cik Nor nak kongsi resepi koktail buah-buahan viral yang selalu dok lalu kat timeline facebook. Cik Nor tak ikut resepi diorang tu. Cik Nor buat resepi ikut suka hati jer.hihi

Resepi Koktail Buah-Buahan Viral

Bahan-bahan :

2 biji buah naga warna purple ( dipotong ikut kegemaran korang)
3 biji buah mangga manis ( potong ikut kegemaran korang)
2 tin laici ( dibuang airnya)
1/2  tin susu pekat
Ais kiub secukupnya

Cara membuatnya :

Campur kesemua bahan-bahan kat atas sehingga sekata. Biarkan ia sejuk seketika.  Boleh dihidang ketika berbuka atau ketika balik terawih.

9 comments:

  1. Warna purple ia tu yang menarik..nanti nak try la

    ReplyDelete
  2. Dah buat n tambah ais cream soda n buah longan n honey dew. Lagi terangkat

    ReplyDelete
  3. nampak sedap tu,tapi cik sue tok brehi sgt koktel ni hehehhe

    ReplyDelete
  4. koktail buah kalau x sedap x tau laa kannn ;-)

    ReplyDelete
  5. Tak pernah buat lagi ni, sama tak rasa dengan air koktel biasa tu?

    ReplyDelete
  6. sedapnyaa tapi tak sempat nk wat lagii

    ReplyDelete
  7. Dapnya.. Nnti weekend, nk try la..

    ReplyDelete
  8. adui koktel!!!
    ni kalu sekali amik, mau nyer 2 cawan.
    nyaman.
    sejuk aje tekak.
    aida x buat pun koktel.
    maybe weekend.
    sebab mak abah nak dtg.
    ramai2 baru abis koktel bebyk tu.

    ReplyDelete