KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, January 26, 2017

Hari Kalut Cik Nor

Gambar ambik dari pakcik google

Assalamualaikum

Minggu ni banyak penyakit "M" la. hehe. Banyak benda yang nak share tapi ada penghalang faham-faham sahaja lah yer. Tambah pula cuaca sekarang yang sejuk, lagi lah. Buka tab jer mulalah start menguap. Tu belum mengarang lagi, kalau mengarang mahu tidur terus. hihi

Malas nak membebel panjang dah, staright to the point lah yer. Minggu ni Cik Nor start kerja hari isnin. Kenapa start hari isnin? Owh..sebenarnya Cik Nor ambik cuti tahunan untuk pantau mak Cik Nor yang tak sihat. Dia kena gastrik yang agak teruk jugaklah kerana tak mampu nak buat kerja-kerja rumah. Asyik pening melayan jer. Tak tahu nak ubat macam mana, last Cik Nor pergi farmasi cakap nak ubat gastrik dan mention jugak keadaan mak masa tu. Lantas staf farmasi tu bagi 3 jenis ubat. 2 ubat untuk angin dan satu lagi untuk pening. Cik Nor tawakal jer sebenarnya. Kalau tak berkesan memang dah ready nak bawak dia pergi klinik. Alhamdulillah 3 kali telan ubat-ubat tersebut ada perubahan dan pening-pening pun dah mula hilang.

Pagi isnin tu tanya lagi condition mak macam mana. Dia kata dah ok dari sebelum ni, senang hati lah sikit nak pergi kerja. Masa jumpa mak nak salam sebelum keluar rumah Cik Nor bawak bekas bekal bersama. Mak tanya bawak apa? Cik Nor cakapla bawak sagu bersantan dan roti. Malam tadi kakak buat kuih sagu bersantan ada balance banyak so buatlah bekal  jimat sikit belanja. hehe. Dah isi-isi barang dalam kereta, salam dengan kakak terus keluar. Masa tu tak perasan lagi beg bekal tak ada. Beg bekal Cik Nor lebih kurang macam dalam gambar kat atas tu.  Dah Sampai Kota Bharu angkut la barang apa yang Cik Nor bawak. Baru perasan.. eh mana beg bekal? Baru teringat lupa ambik kat atas meja kat ruang tamu.huhu

Tu kes pertama, ini pula kes ke-2. Dah masuk pejabat, toner mesin fotostart dah empty. Mintak duit cash dengan bos nak beli toner refill. Bos kata dia tak bawak duit cash. Makanya Cik Nor nak dahulu kan duit Cik Nor untuk beli toner. Kalau tak beli tak boleh guna la mesin fotostart tu. Buka-buka beg duit, mana duit ? Allah.. dalam kocek seluar jeans. Tertinggal kat kampung lagi. Nasib la ada RM40.00 dalam beg duit untuk belanja 4 hari kat Kota Bharu.

Moral of the story..Cik Nor tak perlu lah kalut sangat nak g Kota Bharu tu. Bukan jauh pun..45 minit perjalanan jer. hehe

 


 

Tuesday, January 24, 2017

Final | Kawan Datang Bercuti Di Kelantan


Assalamualaikum.

Punyalah susah Cik Nor nak sambung  cerita ni. Kihkih. Peram dulu lama-lama baru best. Tak gitu ke kawan-kawanπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€. Entah teori mana Cik Nor guna tahu lah. Orang awal-awal lagi update bukan macam Cik Nor berbulan baru habis cerita.hehe

Hari terakhir diorang kat Kelantan, diaorang request nak breakfast kat Kopitiam Kita. Alaa..kopitiam yang tersohor bagi orang luar. Bagi kami orang Kelantan biasa jer. Sebenarnya, Cik Nor tak pernah sampai kat kopitiam ni. Pstt..jangan kecoh yer.. anak jati Kelantan tak pernah jejak Kopitiam Kita. Hehe. Masa nak g siap tanya kawan-kawan kat mana tempatnya. Siap kena pelik dan gelak lagi.haha. kata orang malu bertanya sesat jalan.kihkih

Nasib la tempatnya senang nak cari, kalau tak memang makan langsat di tempat sendiri la.haha. Masa keluar tu rasanya dah lewat dan dah lepas masa breakfast bagi orang Kelantan. Rupanya jangkaan Cik Nor meleset, masa sampai tu orang tengah ramai dan dan nak dapat parking pun susah. Nasib menyebelahi kami tengah gaduh-gaduh car parking ada hamba Allah yang keluar dari parking. Alhamdulillah.

Parking dah dapat, masuk dalam tak de meja pulak. Dah habis cari still tak ada jugak. Last kawan Cik Nor decide untuk tumpang kat meja brother yang dok berseorangan. Tebalkan muka jer la duduk semeja dengan orang tak dikenali.hehe. Service dia memang tip top kejap jer sampai. Yang perlu order cuma roti titab dan air sahaja. Lain-lain menu boleh ambik sendiri mengikut citarasa kita. Macam-macam makanan ada antaranya nasi impit dengan satey, nasi tumpang, nasi lemak, nasi air dingin, kuih-muih dan macam-macam lagi.

Harga boleh tanya jugak. Hehe. Tiga orang makan hampir RM50.00. Kami just makan roti titab, nasi tumpang, nasi lemak, nasi impit dan satay, kuih-muih dan air. After breakfast kami singgah sekejap kat Pasar Siti Khadijah untuk last shopping. Just pusing-pusing sekejap sebab kawan Cik Nor tak packing barang lagi. Lama kat pasar kan ada yang terlepas flight. Hehe. Alhamdulillah cuaca elok hari ahad tu.


Dah balik pack barang ingat tengahari nak lunch kat Nasi Ulam Cikgu. Bila tanya masing-masing full lagi maka tak jadi la lunch kat sana. Lebih kurang pukul 3.00 petang kami ke airport, mana tahu kot jalan jem. Tapi clear sangat hari tu. Jadi awal lah diaorang sampai sana. Baik awal dari terlewat. Hehe. Sian korang kena melepak lama kat airpot tu. Dah la flight delay hari tu. Nanti datang lagi yer..kita makan kat nasi ulam Cikgu pulak yer. Miss u allπŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

Lirik Lagu | Lelaki Teragung- Dayang Nurfaizah




Lelaki Teragung - Dayang Nurfaizah



Ku sesali
Kerna pernah cuba
Sakiti hatimu
Sedang diri ini
Tidak mampu
Untuk hidup tanpa
Cintamu di sisi

Cinta lelaki teragung
Membuat aku berbahagia
Kaulah kekasih di dunia
Dan di syurga
Oh kekasih

Kembalikan
Cinta yang pernah ada
Dalam hatiku
Walau dirimu pernah terluka
Ku akui segalanya salahku

Cinta lelaki teragung
 Kaulah kekasih di dunia
Dan di syurga

Meskipun kesetiaan
Yang selalu dipersia
Namun engkau tidak pernah lelah
Untuk bertahan
Ku mengerti kini semua
Demi cintamu kepadaku
Padaku

Kasih
Pabila bersama
Dunia terasa sempurna
Jangan tinggalkan diriku
Oh sayangku

Cinta lelaki teragung
Membuat diriku berbahagia
Engkaulah kekasih di dunia
Dan di syurga



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...