Breaking News

Nak Rambut Lurus Tanpa Belanja Besar? | StraightPro Ada Jawapanya


Assalamualaikum..

Korang berambut panjang tapi lurus atau berambut pendek tapi nampak tak kemas bila kering? Rasa rambut tu lurus dan kemas tak? Mesti lah nak kan? Sama macam Cik Nor, rambut panjang tapi tak lurus. Bila tengok rambut orang lurus...eii..cantiknya rambut dia. 

Dah ushar-ushar kat kedai harga nak luruskan rambut. Sekali buat dekat-dekat RM100.00. Ok hold dulu sehingga jadi jutawan. Hoho. Kini Cik Nor tak payah nak servey dah, Cik Nor dah ada  set lurus rambut se diri kata rumah. Set StraightPro yer. Apa StraightPro ni?  StraightPro merupakan produk pelurus rambut untuk kegunaan di rumah terdiri daripada 3 bahan utama. Straightening Cream, Neutralizer, Sleek & Shine Serum.ahan asas StraightPro menggunakan bahan-bahan yang selamat digunakan keatas rambut tanpa kesan sampingan yang merbahaya mengikut standard & teknologi German.

Jom kita ketahui cara menggunakan StraightPro ni. Setiap bekas telah di tulis Step. Kira senang lah nanti kalau nak guna. Step 1 korang kena sapu kan Straightening Cream selama 30 -40 minit. Sapu rata dan jangan biar terkena kulit kepala tau. Kena jarakkan 1 @2 cm. Yang nak lurus rambut kan bukan kulit kepala. Hehe. Satu lagi satu guna sikat atau apa-apa bahan yang boleh meratakan  krim tersebut. Straightening Cream ni tak boleh kena tangan takut korang elergik

Mesti korang kata lamanya nak kena tunggu. Mana ada lama. Kejap jerla, korang sapu cream tu then korang kemas rumah. Mesti tak terasa lama kan. Dah cukup 30-45 minit korang kena cuci dan bilas bersih. Jangan lupa keringkan rambut sebab step 2 pun memerlukan rambut yang kering. 

 
Step 1 dah selesai dan rambut pun dah kering. Kita ke step 2 pulak.  Sapu Neutralizer selama 15-30 minit. Yang ni boleh guna tangan untuk menyapu dan meratakan Nuetralizer.  Mesti korang cakap lama jugak nak menunggu kan? Kalau Cik Nor senang jerm masuk bilik air dan cuci dulu sebelum mandi. Bila dah syok cuci bilik air mesti tak sedar masa 30 minit dah berlalu. Hehe

Dah siap bilas bersih-bersih dan keringkan rambut seperti step 1 tadi. Jom kita ke step terakhir ataupun step 3. 


Step 3 ni serum Sleek & Shine rambut dimana ia boleh mengekalkan rambut lurus, lembut dan sihat.  Jangan lupa dapu rata-rata serum tu supaya semuanya sekata. Wah..best kan. Terasa macam luruskan rambut kat salon pulak. 

Cik Nor sendiri pun dah cuba ketiga-tiga step ni. Yang paling best step 3 sebab serum tu bau honeydew. Lepas pakai serum tu rasa lembut, lurus dan sihat. Rasa macam..eh yeke rambut aku ni.😁

Mesti ada yang tanya StraightPro ni boleh guna hari-hari ke? Jawapannya tak boleh. Ia boleh digunakan seminggu sekali atau selepas 3 hari penggunaan pertama. Untuk kesan yang efektif korang digalak supaya tidak membasahkan rambut selama 3 hari. Kalau langgar pantang ni kemungkinan rambut korang tak menjadi lurus.

Gambar kat atas tu testimoni kat adik Cik Nor sementara dia belum potong rambut. Hehe. Sebelum ni rambut dia kasar dan tak lurus. Nak sikat pun kemain lagi tersekat. Setelah mencuba ketiga-tiga step rambut dia kembali lembut, sihat dan paling membuatkan dia tersenyum, rambut dia dah lurus. Rambut dah luruskan bolehla kita potong rambut tu.hehe. Sebelum terlupa, StraightPro hanya boleh digunakan untuk orang dewasa yang berumur 15 tahun ke atas.



Penggunaan StraightPro secara teratur boleh membuatkan rambut korang kekal lurus 3 hingga 6 bulan. Tapi korang ingat penjagaan rambut tu penting. Elakkan dari mengikat rambut dengan ketat dan elakkan dari selalu memakai topi. Jangan cakap Cik Nor tak payung yer.😊 Korang digalakkan untuk menyapu serum Sleek & Shine dengan kerap untuk memastikan rambut kekal lurus. 


Korang jangan risau StraightPro ini menggunakan bahan-bahan yang tidak terlarang dan dijamin halal. Ia juga mendapat kelulusan dari KKM dan ini  senarainya: 

Straightpro Straightening Cream - NOT170904031K
StraightPro Neutralizer - NOT170903465K
StraightPro Sleek & Shine Serum - NOT170903466K

Harga jangan dirisau, harga mampu milik. Harga semenanjung  Malaysia RM65.00 dan Sabah & Sarawak RM75.00. Mampu milik kan? Kalau buat kat salon, sekali buat lurus rambut paling murah RM100.00. Cik Nor pun pernah survey...hehe

Jom kita tengok cara guna dan keberkesan StraightPro ni :






Untuk maklumat lebih lanjut jangan lupa singgah :

IG : StraightPro HQ  

23 comments:

  1. Wow senangnya sekarang tak perlu pergi rebonding. hehe.

    ReplyDelete
  2. anak abe kie yg darjah 5 tu rambutnya keriting. dah mcm2 cara try tp x lurus2 jugak!

    ReplyDelete
  3. wah..bagus minyak rambut ni..kpda yang nak beli lah ..

    ReplyDelete
  4. wahh lepas ni senanglah boleh buat sendiri je kan...

    Sekadar berkongsi pengalaman bagaimana saya mendapatkan kembali kulit yang cantik dan licin setelah hampir 2 Tahun Menghidap Penyakit Psoriasis

    ReplyDelete
  5. oooo ada cara lebih mudah dan murah, boleh cuba produk ni la..

    ReplyDelete
  6. Mmg nampak perbezaannya.. elok lak

    ReplyDelete
  7. Bagus juga, tak perlu pergi rebonding dah, lagi selamat rambut kita...

    ReplyDelete
  8. qaseh suka serum dia , wangi gilosss

    ReplyDelete
  9. Wowww..boleh la cuba ni.. anak anak rambut ikal ni.. ehehehe,btw tq sharing ciknor

    ReplyDelete
  10. wow.. nampak berkesan.. rambut pendek boleh try, saya rambut panjang cecah pinggang dah tak cukup nak pakai tu hahaha .. nasib rambut memang lurus

    ReplyDelete
  11. Senang la skrg.. jimat duit pergi salon hehe

    ReplyDelete
  12. Sekarang mudah ek.. boleh buat sendiri je kat rumah..

    ReplyDelete
  13. syoknya.... boleh flip2 lepas ni... ihhiihi

    ReplyDelete
  14. Wahhh mudahnya, tak perlu ke salon lagi. Jimat belanja!

    ReplyDelete
  15. Sikit je bendanya tu Cik Nor...tahan berapa kali pakai tu agaknya ek?

    ReplyDelete
  16. Wah..wah..boleh rebonding sendiri kat rumah..Dulu saya selalu buat rebonding ni cik nor kat salun..rambut saya panjang..cecah ke pinggang..sekali buat dekat dua tiga ratus gak..hehe...tapi nak cantik..ku bayor je...haha

    ReplyDelete
  17. pahni comel la rambut cik nor kito

    ReplyDelete
  18. mudah ja kan skrng.. best pulak tu. sapu2 sja dkt rambut..

    ReplyDelete
  19. harga memang berpatutan..tahan lama

    ReplyDelete