Breaking News

Cuti-Cuti Malaysia | Episod Akhir


Assalamualaikum...

Kemain lama Cik Nor peram entry terakhir cuti-cuti bajet Cik Nor ke Lost World of Tambun. Nak buat macam mana terpaksa bagi laluan kepada kerja review dulu. Harap korang bertambahlah membaca review Cik Nor.hehe

Hari terakhir kami d Ipoh iaitu hari Jumaat. Kami check out dari homestay lebih kurang pukul 10.00 pagi. Sarapan jangan ditanya kat mana. Haha..sempat lagi mak masak pagi-pagi tu. Dah mama cuti bajet smuanya kena makan kat rumah. Haha


On the way balik Kelantan singgah tepi jalan Cameron Highland sebab anak buah nak petik buah strawberi. Kalau tak layan balik mengamuk la pulak.hihi. Sebelum petik buah strawberi berangan dulu berlakon citer Frozen.😀

Anak buah dan kakak in action nak petik strawberi. Kedekut la ladang strawberi ni tak boleh masuk ramai dalam kebun dia. Ingat orang hadap sangat ke nak cuti makan stawberi dia. Kalau buah banyak tak apa jugak. Ni buah pun cukup-cukup nak petik, past tu buah pun tak masak sangat pun lagi.

Tengah-tenģah panas pun sempat layan possing. Nasib tak panas terik lagi, kalau tak gelap kulit i yang sememangnya gelap ini.haha.

Posing dan posing. Ni jarak dekat sikit. Gambar pun malas nak letak watermark. Cik blog dah malas nak edit. Gambar ini memang asli dari kamera smartphone.


Kemain serius budak 2 orang ni kutip strawberi. Ingat kutip tu betul-betul masak rupanya ada jugak dikutipnya yang putih lagi. adoii..masam tak terkira.huhu


Dik ko kutip strawberi ke ko tidur?haha. Candid punya pasal.


Gambar terakhir yer. Tak lama kami singgah sini sebab perjalanan balik ke Kelantan masih lagi jauh. Singgah ni pun sebab anak buah nak kutip strawberi dan Cik Nor nak beli teh untuk ayah kat umah dan staf kat pejabat.  Nak beli strawberi mahal, beli teh jer la yang mampu. Mahal atau murah tak penting yang penting ikhlas. Betul tak. Berakhirlah percutian buget Cik Nor selama 3 hari 2 malam ke Lost World of Tambun. InsyaAllah tahun depan Cik Nor teruskan lagi percutian bajet ini. Ke mana lokasinya? Tunggu......


Perbelanjaan untuk hari terakhir: 
Petrol (Ipoh- Machang) =RM40.00
Sayur (campur-campur) = RM10.00
Jagung manis (mentah) = RM10.00
Teh uncang (kotak) = RM44.30
Aiskrim Malaysia (perisa strawberi- 3 batang) =RM5.40
FM Cameron Highland =RM4.90
Jumlah keseluruhan = RM114.60

11 comments:

  1. wah bestnyaaa dpt p ladang straberry..

    ReplyDelete
  2. Wah.. percutian bajetla.. bp rm tu.. boleh lah share bajet tu ye..

    ReplyDelete
  3. bestnya cik nor gi cameron pulokkkk...singgah pun jadi cik nor..

    ReplyDelete
  4. amboiiii tampak bersemangat petik strawberi yaaa ;-)

    ReplyDelete
  5. Ohhh.... dari Tambun terus belah gunung lalu Cameronlah ek Cik Nor....
    Buah tengah tak de tu CIk Nor sebab tulah dia tak bagi masuk reramai kang Cik Nor nak petik apa pulak haha.... Tak pasal pasal kang pokok stroberi yg dicabutnya sebab geram punya pasal buah tak de hihi

    ReplyDelete
  6. wahhh memang bajet tu.. nanti boleh rancang nak g sana la, anak saudara dege mok saudara nok sebaya tengok

    ReplyDelete
  7. bestnya petik strawberi, masam pun masam lah. haha

    ReplyDelete
  8. Lama giler tak pi Cameron... nnt nak gi lah...

    ReplyDelete
  9. otw nak naik tu memang ada kan bunga matahari besar2 tu cantik2 nyeee.. lalu je ritu tak singgah pun. sebab nak megerib da.. hehe..

    ReplyDelete