Breaking News

Sihat Bertenaga Dengan Surya Apple Cider Vineger ( ACV)

                                                    Apple Cider Vinegar (ACV)

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar kita dah hampir ke penghujung ramadan. Masa mula-mula puasa dulu bukan main cergas lagi. Berbuka masak, sahur pun masak tapi bila dah sampai penghujung ramadan ni semua lemau. Rasa tak bermacam bermaya dan selera makan pun berkurang. Tapi itu bukan Cik Nor. Sebelum ni memang macam tu, tapi kini tidak lagi dengan adanya Apple Cider Vineger (ACV)  bersama Madu Asli dari Surya Malaysia.

 Apple Cider Vinegar (ACV)

Apa itu Surya Apple Cider Vineger ( ACV)? Meh sini  Cik Nor terangkan. Surya Apple Cider Vinegar (ACV) merupakan Cuka Epal yang mempunyai banyak khasiat dan manfaat yang telah dikeluarkan oleh Surya Malaysia. Surya telah memperkenalkan cara lain untuk menikmati minuman yang lebih sihat melalui penggunaan cuka epal dengan menambah kebaikan madu asli ke dalam produknya. Penghasilan formulasi ini adalah untuk mengubahkan perspektif penggunaan cuka epal dalam kalangan rakyat Malaysia, terutama mereka yang amat mementingkan kesihatan dan mahu mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat.

Apple Cider Vinegar (ACV)

Apa yang terkandung dalam cuka epal ni?

Cuka epal ini diperbuat daripada buah epal segar. Ia mengandungi vitamin, pectin, potassium, magnesium, kalsium, fosforus, dan zat besi. Antara ramuannya adalah Air, Madu Asli, Jus Epal Pekat, Cuka dan Perasa Epal. Ianya juga mempunyai sumber anti-oksida seperti carotenoids dan beta-carotene yang mempunyai keupayaan untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya yang boleh melemahkan sistem imunisasi.

Apple Cider Vinegar (ACV)

Bahan-bahan yang digunakan adalah daripada pembekal yang dipercayai, dengan epal yang didatangkan dari Amerika Syarikat serta madu mentah dari ladang tempatan. Dengan penghasilan sendiri cuka epal daripada jenama Surya mahu menyediakan produk yang sihat, selamat, murah dan berkesan untuk semua rakyat Malaysia.

 Apple Cider Vinegar (ACV)

Khasiat dan kebaikan cuka epal :

1. Dapat meningkatkan tenaga
 
2. Dapat membantu merendahkan paras glukosa darah
3. Melambatkan pengosongan gastrik

4. Mampu membunuh bakteria dalam tubuh badan 

 Apple Cider Vinegar (ACV)


5. Dapat membantu penghadaman dan senang lawas
6. Membantu melegakan sakit tekak

7. Boleh menggantikan minuman kordial
8. Menggantikan asam jawa dan gula

 Apple Cider Vinegar (ACV)

Cara Penggunaan Surya Apple Cider Vinegar (ACV)

1. Campurkan 30ml atau 2x sudu besar Apple Cider Vinegar dengan 180ml air dan minum selepas makan. Biasa Cik Nor minum selepas makan a.k.a selepas berbuka. Kalau terlupa nak minum masa tu Cik Nor minum sebelum tidur. Tidur malam memang nyenyak sangat kalau minum cuka epal ni. Pendek kata satu produk untuk pelbagai khasiat.


                                                    Apple Cider Vinegar (ACV)
Di Mana Boleh Dapatkan Surya Apple Cider Vinegar (ACV) ?

Mesti korang nak tahu,kat mana produk ni dijual. Ia dijual  di semua Watsons dan farmasi yang terpilih yer. Tapi Cik Nor ada berita gembira, bagi korang yang suka beli barang online, Cuka Epal ini boleh dibeli secara dalam talian di Lazada dan juga Shopee. Suka la tu tak perlu keluar rumah dan bersesak di shopping mall.

                                                        Apple Cider Vinegar (ACV)

Ini pengalaman Cik Nor sendiri selepas mengamalkan minum cuka epal selepas makan. Memang banyak perubahan yang Cik Nor rasai. Sebelum ni Cik Nor tak boleh lapar, confirm kena gastrik. Bila gastrik melanda, migrain pun join sekali.huhu. Namun semua tu tiada lagi selepas mengamalkan cuka epal ni. Bulan puasa ni langsung tiada gangguan gastrik dan juga migrain.Alahmdulillah..boleh puasa dengan tenang. Malam pula boleh tidur lena, sebab sebelum ni tidur malam asyik terjaga tak tahu apa puncanya. Pagi ni langsung tak sedar roomate bangun sahur. Allahu..memang nyenyak sangat tidur. 
Untuk maklumat lanjut korang boleh ke  :


#SuryaACV #RasaSayangSemanisMadu #SuryaMalaysia

23 comments:

  1. haritu teringin nk beli , pi watson cari takde la pula.. huhu. lau tmph kt lazada tunggu nti dah lepas raya la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari lisa jgn xcr. Btul2 berkesan👍

      Delete
  2. Aduh ....Rugilah cik nor kalau nyenyak sangat tak dapat pahala sahur weyh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak..cik nor uzur..tu yg sdap tdo.hihi. sahur..alhamdulillah xpernah miss😀😀

      Delete
  3. Ramai betul kata cuka epal Surya ni bagus, nanti nak cuba jugaklah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah k.mas..memang bagus dan berkesan. Cuba yer nnt😊

      Delete
  4. Surya ingat gudang garam tu.. hehe... Produk ekstrak daripada epal memang bagus...

    ReplyDelete
  5. byk betul khasiat ACV ni rupanya kan..baru nk berjinak² minum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tu yana.. mula2 ragu2 jgk nak minum. Dah lama2 minum.. xblh nak tggl plk..dh mcm gian😀😀😀

      Delete
  6. Kena cari gak cuka epal ni.. Tq cik nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat watson ada ekin. Harga pun xmhal. Cubala mna thu serasi dgn ekim.😊

      Delete
  7. apa rasa dia cik nor? teringin nak rasa tapi tak berani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sdap ainim..msam2 mnis mcm minum air zapel. Cuma yg ni xde gas. Cuba dlu ainim...mna thu trus jatuh hati past ni😊

      Delete
  8. untuk kurus berkesan sgt kan? kena carik ni..lagi2 nak raya ni..msti makan banyak.huhu

    ReplyDelete
  9. Menariknya produk ni.. Rasa macam pernah nampak kat kedai..
    .
    Eraz Fadli
    .
    Entri Terbaru : http://www.erazfadli.com/2017/06/bojen-raya-elak-last-minute.html

    ReplyDelete
  10. dulu pernah ada tempoh makan cuka epel nak lawaskan perut..
    okayla berkesan tapi x istiqomah hehe..

    ReplyDelete