KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, May 28, 2017

Salam Ramadan Kareem


Assalamualaikum..

Alahai... nak masuk hari ketiga ramadan baru sempat nak wish salam ramadan. Hari pertama puasa masih kat kampung. So, faham-faham la bila kat kampung line internet mesti out punya la. Whatsapp pun jarang-jarang sekali masuk. Hari ke 2 dah start kerja. Mood pula ke laut. Sunday blues kata kan. Haha.

Apa-apa pun selamat menyambut bulan ramadan kepada semua pembaca blog Cik Nor yang beragama islam tak kira dimana berada. Jadikan bulan ini, bulan untuk kita mengumpul seberapa banyak pahala untuk kita bawa ke sana nanti.  Banyakkan melakukan amalan yang disuruh oleh Allah dan meninggalkan segala laranganya. InsyaAllah..hidup kita akan tenang.

Puasa tahun ni ingat nak jauhi dari minum ais. Tapi semalam masa berbuka kat kampung dah balun air sirap tak ingat duniaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Kat rumah sewa boleh control sikit. Berbuka Cik Nor minum air kosong tiada ais. Kat kampung sukar sikit nak control sebab banyak godaan. Korang mesti sama macam Cik Nor kan?hihi

Ingat nak puasa jugak dari pergi bazar ramadan tapi tak tahu la boleh kawal ke tak nafsu ni. Hehe. Kalau ada yang mangajak memang panjang la langkah ni ke bazar ramadan. Lagi pun bazar ramadan kat sebelah rumah jer. Bau macam-macam tu..memang menggoda jiwa raga. Ya Allah kuatkan semangat aku untuk tidak melangkah ke bazar ramadan.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Salam ramadan kareem buat semua.

11 comments:

  1. selamat berpuasa cik nor... :)

    ReplyDelete
  2. Ramadhan Kareem norminieza 😁

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan jugak cik nor..betul, dah set time berbuka tak nak minum ais tapi kadang2 godaan mata tu menikam terus ke hati..tak tahan...hehe

    ReplyDelete
  4. school.holidays start also but son tuition too.busy hantar tuition.

    ReplyDelete
  5. Selamat menyambut Ramadhan cik nor!!

    ReplyDelete
  6. Selamat berpuasa buat Cik Nor..

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa jugak kak. Hari ni dah Hari ke-5. Alhamdulillah.. πŸ’“πŸ’“

    ReplyDelete
  8. Hakak puasa kali ni, batuklah Cik Nor... takut nak minum ais pulak

    ReplyDelete
  9. hari ni pose x cik nor? nmpk cm segar je tuuu ;-)

    ReplyDelete
  10. salam ramadan buat cik nor sekeluarga
    JanjiKita

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...