KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, May 1, 2017

Orang Lain Mesin Kelapa, Cik Nor Mesin Jari


Assalamualaikum..

Dalam entry sebelum ni janji nak up pasal Pulau Nami tu kan. Tapi Cik Nor terpaksa hold dulu untuk memberi laluan kepada  kejadian yang tidak diduga seperti dalam gambar di atas. Panjang pulak mukadimah Cik Nor ni kan.hehe

Kejadian ini berlaku pada hari sabtu dan ketika entry ni ditulis dah masuk hari ke 4 jari Cik Nor dimesin oleh pemarut kelapa. Memang pantas kejadian berlaku, tahu -tahu jari sudah berada dimata pemarut kelapa. Masa kena tu memang tak rasa apa, darah jer mengalir tak berhenti. Mungkin Cik Nor tengah berdebar kot. Hihi

Panggilkan orang untuk ambik tisu sebab darah tak berhenti, keadaan kuku kanan tak payah cakap la tak ada rupa kuku dah. Separuh kuku memang hancur dan dah terkena isi. Bila darah dah berhenti baru terasa sakit dah berdenyut-denyut. 


Kebetulan hari kejadian kakak nak pergi melawat orang sakit kat Hospital Machang, terus ikut dia pergi buat rawatan kat emergency room. Kat sana Cik Nor dapat 1 suntikan sebab kena besi dan MA buang mana kuku yang dah hancur. Terpaksalah makan nasi guna sudu sebab luka belum betul-betul kering.

Korang pernah kena macam Cik Nor tak?

10 comments:

  1. sakitnya.. kena kuku tu..semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. nampak sakitnya cik nor ><
    semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. ekin pernah kena pisau masa keje dekat kilang dulu... jari terlunjuk sebelah kiri...nak basuh berak susah hahahhaha... lama gak nak boleh sembuh...

    ReplyDelete
  4. Aduhh kak sakitnya, tgk pun da ngeri..kita memg x brani nak guna mesin parut kelapa tu

    ReplyDelete
  5. Nauzubillahminzalik, tak nak kena 😢 Nampak ngeri dan menyakitkan 😭

    ReplyDelete
  6. ya Allah ciknor seram tengok.. semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. da rs da dulu ms ada kedai runcit kalau kena tangan kanan rs mcm x boleh nk tulis langsung

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...