KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, April 5, 2017

24 April 2017 | Cuti Umum


Assalamualaikum..

Alahai..tadi kemain panjang Cik Nor tulis entry tiba-tiba jer entry tu hilang macam tu jer. Rasa nak campak jer tablet ni tapi sayang la pulak sebab dia lah satu-satunya gadjet yang boleh Cik Nor cari makan. Nak menangis pun tak ada guna. Maka bertabahlah mengumpul idea untuk menulis kembali.

Minggu ni kecoh pasal cuti umum sempena pertabalan Yang Dipertuan Agong. Yeayy.. bukan main seronok bila dengar cuti. Masa tu tak tengok kalendar lagi. Sekali tengok kalendar 24 April tu jatuh hari isnin. Ambik ko, hari ahad tu kerja. Maka berkuak lentanglah Cik Nor di rumah sewa. Nak cuti hari ahad tu, kan apa pulak kata staf lain. Bertabahlah Cik Nor dapat cuti 1 hari ditengah minggu. Haha

Negeri luar dapat 3 hari terus tapi Negeri Sembilan, Kedah dan Perlis terus 4 hari sebab diaorang cuti sempena israk & mikraj. Wah..korang tak plan apa-apa ke dapat cuti panjang jarang-jarang sekali. Hehe. Mana tahu nak g berkelah ke, mandi laut ke? Eh..mana boleh mandi laut, laut tengah bergelora sekarang. Huhu

Apa pun plan korang jangan lupa jaga keselamatan diri dan juga keluarga. Malang tidak berbau. Pesanan ini dibawakan khas oleh Cik NorπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€


12 comments:

  1. Sama mcm fae, tadi ptg humban hp sebab geram dgn line yg soooooooooo lembap. Fae online blog pakai laptop dan connect internet dari hotspot hp..

    ReplyDelete
  2. Juju pun cuti...seronok dpt rehatkan otak hahahha...ciknor jgn humban tablet tu..penah rasa ala ciknor rasa...taip berkajang pastu tetiba hang...x save draft mmg satu hari spoil hahaha

    ReplyDelete
  3. Rupanya 24 april ni hari isnin. Tadi saya ingat 25 april ni hari selasa. Baru saya tahu yg 23 april ni hari ahad.

    Nasib baik saya baca entry ni. Thanks.

    ReplyDelete
  4. Yelah, kami dpt cuti 3 hari. Lepak di rumah sje, berehat.

    ReplyDelete
  5. kelas tak ada hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  6. Dah tak kerja dah time tu so takda cuti dah hahaa.

    ReplyDelete
  7. Kalau dulu masa kerja ada cuti tambahan mcm ni mmg suka betul Dapat rehat!

    ReplyDelete
  8. kami nk kuak lentang atas katil cik nor hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anies nk kuak lentang atas katil cik nor. Kenapa nak kuak lentang atas kati cik nor?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...