KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, March 14, 2017

Jatuh Cinta Rasa Pertama| Susu Kambing Vachoc I-Sihat


Assalamualaikum..

Korang suka minum susu kambing tak? Tak? Ok sep kita geng. Hehe. Tu dulu la tapi sekarang tidak la setelah Cik Nor diperkenalkan dengan susu kambing produk dari i-sihat. Mula-mula nak minum tu ragu-ragu jugak takut bau hamis. Sangkaan Cik Nor meleset sama sekali. Tidak ada sedikit pun bau hamis, malah rasanya lebih sedap apabila susu kambing bercampur dengan coklat dan vanilla. Walaweh..kenapa baru perkenalkan kat Cik Nor. Kalau tahu susu kambing sedap macam ni sekali memang dari awal Cik Nor peminat tegar susu kambing.

Perisa coklat vanila sudah semestinya menjadi pilihan Cik Nor. Hantu coklat memang sukar untuk dipisahkan.hehe. Gabungan rasa coklat dan vanila serta 10 makanan seperti folate, DHA & ALA, iron, calcium, protein, minerals, zinc, energy, vitamin A, B, C dan omega 3, 6, 9 menjadikan rasanya lebih walla. Sekali cuba,berkali-kali nak minum Cik Nor habaq.



Korang tahu tak apa khasiat susu kambing ni? Apa tak tahu? Meh sini Cik Nor terangkan.

1. Menambahkan tenaga dan stamina tubuh badan
2. Meningkatkan daya ketahanan badan ( imunisasi) dan fungsi tulang, gigi, otot, srl kulit serta saraf.
3. Baik untuk penghadaman dan usus
4. Meningkatkan daya ingatan, kepekaan dan kecerdasan minda (IQ-EQ)
5. Bersifat alkali, mudah hadam, tidak menyebabkan alahan
6. Menjana lebih banyak susu ibu yang berkualiti.
7. Membantu masalah kulit & membuat kulit lebih cantik, cerah serta sihat.
8. Mencegah anak dari demam kuning, ekzema, sembelit dan pembentukan lendir.
9. Untuk kesuburan pasangan yang telah berkahwin
10. Membantu penyerapan kolestrol dan sistem penafasan
11. Membantu pengidap penyakit seperti gastrik, ulser perut, insomia, obesiti, kolestrol berlebihan, sakit sendi, tulang rapuh, alzheimer, menopous, adropaus, asthma, sakit kulit, resdung lendir berlebihan, deman selsema, kencing manis, jantung, HIV/AIDS dan lain-lain.

Seandainya korang ada masalah di atas meh la kita cuba minum susu kambing dari i-sihat ni. Mana tahu dengan izin Allah masalah tu selesai. InsyaAllah..

Opss.. lupa nak bagitahu cara bancuhnya. Senang jer..tak perlu air panas just guna air suam or air sejuk. Kalau guna skop, masukan 4 skop (30g) ke dalam 200ml air suam atau air sejuk. Kalau guna sachet..satu sachet untuk satu cawan. Nak guna shaker pun boleh tapi air letak sikit jer yer. Nanti hilang rasa kaw susu kambing tu. Nak sedap lagi boleh tambah ais. Yummy...ikut citarasa sendiri yer. Hehe

Bila boleh minum susu kambing ni? Kalau Cik Nor satu cawan waktu pagi dan 1 cawan waktu malam. Jangan tak tahu 1 cawan ni cukup keperluan dan sumber tenaga tubuh badan kita untuk kekal sihat dan cerdas.

Kalau korang tak suka perisa coklat vanila atau  premium berry jangan risau perisa asli. Dijamin sedap dan berkhasiat. 

Korang jangan bimbang susu kambing dari i-sihat ni rasanya lazat, 100% organik, kaya dengan nutrisi, tanpa bau hamis dan paling penting tanpa perasa dan pewarna tiruan.


Tak suka jugak perisa asli dan coklat vanila jangan bimbang perisa premium berry ada. Perisa premium berry diperkaya dengan minuman kolagen serta 15 bahan aktif semulajadi dan terbaik dari seluruh dunia.

Lupa nak bagitahu susu kambing ni sesuai untuk :
*  bayi 6 bulan ke atas dan kanak-kanak
* pelajar sekolah & universiti
* dewasa dan warga emas
* wanita mengandung dan menyusu anak
* pasangan ikhtiar hamil
* sesuai untuk seisi keluarga
* untuk mereka yang cintakan kesihatan


Tiada ketetapan masa untuk menikmati susu kambing dari i-sihat ni. Di waktu petang pun boleh diminum bersama dengan makanan kegemaran anda. Suka kan?hehe

Jom tengok testimonial mereka yang telah mengamalkan susu kambing dari i-sihat ni. Amboi-amboi Tun Mahathir, Datin Maznah, Nasir Bilal Khan, Mira Filzah dan ramai lagi  selebriti tanah air yang menggemarkan susu kambing dari i-sihat ni. 








 

Pengalaman Cik Nor sendiri setelah hampir seminggu mengamalkan susu kambing dari I-sihat memang mengujakan. Cik Nor kan tengah diet sekarang. So malam Cik Nor dah tak makan nasi dah. Sebelum ni Cik Nor minum cereal dengan biskut je tapi still lapar jugak. Bila dah kenal susu kambing dari I-sihat ni tidur malam sangat lena walaupun hanya dengan secawan susu kambing perisa vochoc dan beberapa keping biskut sayur.  Tak percaya? Cubalah sendiri dan rasai sendiri perbezaannya.


Dah bebel panjang-panjang ni lupa nak bagi contact i-sihat ni : 

Web : www.isihat.com.my

Careline : 019-2020911

FB : I-sihat Susu Kambing HQ

IG : www.instagram.com/isihat_susukambing_hq

CARELINE: 019-2020 911C
WEB: www.isihat.com.my
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2017/03/Jatuh-Cinta-Pada-I-Sihat-Susu-Kambing-Vachoc-Kami-Berjodoh.html?showComment=1489395870218#c8942046534196719383
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2017/03/Jatuh-Cinta-Pada-I-Sihat-Susu-Kambing-Vachoc-Kami-Berjodoh.html?showComment=1489395870218#c8942046534196719383

15 comments:

  1. kalau dah nama susu kambing mmg dah terbukti khasiatnya... tak hairanlah ia susu kedua terbaik selepas susu ibu

    ReplyDelete
  2. Boleh jer minum kot. Yelah...susu lembu pun boleh minum haruslah kambing pun boleh...

    ReplyDelete
  3. woww nampak pun sedap. tq singgah blog Qekra ;)

    ReplyDelete
  4. best best! kalau vachoc ni habis, nak beli baru pula...

    ReplyDelete
  5. coklat tu nampak sedap..cik nor cntiknya..hehe

    ReplyDelete
  6. susu kambing ke susu lembu ke dua-dua e'in tak minum.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. E'in kene try dulu, tak kenal tak cinta tauuuu

      Delete
  7. Tak tau npe takleh telan susu kambing. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah yg i-sihat..conpem leh telan. saya yg tak minum susu kambing pun boleh jatuh cinta

      Delete
  8. isihat is a MUST TRY BRAND,,,,, im a vachoc lover

    ReplyDelete
  9. sedap memang sedap.. tiap2 hari mesti minum.. nak lebih tenaga minum vachoc.. risau kulit kusam minum Premium Berry.. Makan bijirin sarapan pagi dengan i-Sihat perisa asli..

    Nak rasa kesedapan i-Sihat?? meh contact 019-3201012 (agent i-Sihat Penang)

    ReplyDelete
  10. Terbaik.. sedap..lps try pedih ulu hati dah hilang.. tido lena..wajib segelas sebelum tido... utk yg ada gastrik highly recomended..

    ReplyDelete
  11. Terbaik.. sedap..lps try pedih ulu hati dah hilang.. tido lena..wajib segelas sebelum tido... utk yg ada gastrik highly recomended..

    ReplyDelete
  12. Terbaik kak! Nina paling suka Vachoc. Sedap!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...