KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, March 26, 2017

Cik Nor Berspek Baru

Assalamualaikum..

Minggu lepas sibuk dengan kenduri kahwin. Buka Cik Nor punya kenduri kahwin yer. Orang lain punya yer.hihi. Mood nak berblogging tu ke laut jer. Ye lah 2 hari berturut-turut asyik makan kenduri. Tu pun hari ke 3 mak ajak tapi Cik Nor tolak sebab kepala dah berdenyut asyik makan daging jer..huhu

Minggu lepas hari khamis Cik Nor cuti sebab ada majlis bertandang jiran belakang rumah. Cik Nor kena jemputan jugak. Ini susah nak tolak.huhu. On the way balik singgah kedai cermin mata All Vision ambik cermin mata yang Nor tempah minggu lepas. Sebab hari isnin atau selasa staf kedai cermin mata call maklumkan cermin mata Cik nor dah siap.

Mesti korang tertanya-tanya kenapa Cik Nor tukar cermin mata. Cik Nor tak tahan asyik sakit kepala jer. Tak tahu apa sebabnya. Kawan-kawan suggest dah lama tapi tak berkesempatan nak pergi check. Sampai la minggu lepas tergerak hati nak g check. Ya Allah.Cik Nor tak rabun jauh sebenarnya. Power untuk rabun jauh Cik Nor cuma 25 sahaja sedang cermin mata yang lama tu power nya 75. Aduss..ada kesilapan di situ. Cik Nor pakai cermin mata terlebih power.Yang bermasalah sekarang rabun silau.

Assistant kedai cermin mata tu 2 kali test mata Cik Nor untuk mendapatkan resultnya yang terbaik. Memang betul tahap rabun silau Cik Nor sangat tinggi. Sebab tu Cik Nor selalu sakit kepala. Assistant kedai cermin mata tu cadangkan supaya Cik Nor tukar cermin kepada cermin yang mampu menahan silau cahaya matahari terus ke mata Cik Nor. Harganya not bad RM157.00 termasuk bingkai. Murah ke mahal? Ni sebab ada promosi. Kalau tak mahal lagi rasanya.

Alhamdulillah..sejak pakai cermin mata baru ni..tak ada lagi tanda-tanda sakit kepala nak datang. Mana cantik cermin mata baru ke cermin mata lama?hehe

Meh share korang rabun apa?hehe

12 comments:

  1. nampak muda laaa dia...sally rabun jauh ni cik Nor :(

    ReplyDelete
  2. Nampak muda lagi cik Nor... Belia remaja terus mukanya... Hihi.. saya silau ada gak la tapi tak pernah pakai Spek..

    ReplyDelete
  3. Cermin mata yang baru tu nampak lagi cantik dari yang lama.. ;)
    Alhamdulillah setakat ni saya takde masalah penglihatan, en. suami je yang ada cuma belum berkesempatan nak tukar cermin mata lagi.

    ReplyDelete
  4. yang baru okay lagi , just kurang sesuai bila pakai dengan shawl .. cik nor jangan marah aww hehehe =P

    ReplyDelete
  5. abam kie dah pakai spek sejak 1995. kita rabun jauh...

    ReplyDelete
  6. yang baru lebih sesuai dengan cik nor

    ReplyDelete
  7. both are cantik utk nor yg jelita :)
    aida pun before raya ni nak tuko spek.
    da boring dah bentuk ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...