KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, October 8, 2016

Kenapa Cik Nor Jadi Blogger?

Image result for icon blogger

Assalamualaikum..

Terasa rajin la pulak malam ni, cari-cari bahan nak updataes apa tapi tak ada la pulak. Nak review produk barang kat kampung.  Cik Nor pula kat Kuala Lumpur sekarang. Maka terciptalah dia sendiri. Harap ko sudi membacanya.hehe

Pergh..tajuk..bajet blogger retis. Sebenarnya blogger picisan jer. haha. Kenapa Cik Nor jadi blogger? Sebelum ni tak pernah terfikir pun nak jadi blogger. Entah macam mana masa layan twitter tu, ramai la pulak kenal blogger. Singgah blog diaorang. Eh macam best lah pulak blog diaorang. Mula-mula tu acah2 jer nak jadi blogger. Alahmdulillah.. dari acah-acah terus menjadi kenyataan. 

Cik Nor jadi blogger sebab Cik Nor suka menulis. Walaupun penulisan Cik Nor agak teruk jugak la tapi Cik Nor tetap mahu coretkan sesuatu untuk dijadikan kenangan dimasa akan datang.Blog ni dah macam diary online Cik Nor . Semua cerita seharian Cik Nor kumpulkan disini. Tak kisahlah kisah tu best atau tidak yang penting ianya dapat dijadikan kenangan paling bermakna untuk anak-anak Cik Nor (cess kawen pun belum...)

Satu lagi sebabnya, Cik Nor suka berkawan. Tak kira walau dimana berada. Makin ramai kawan makin banyakla idea untuk Cik Nor menulis. Dulu ingat lagi masa mula-mula menulis blog , entry Cik Nor tak pernah ada orang komen. Macam entry syok sendiri jer. Tapi Cik Nor tak kisah, yang penting apa yang Cik Nor nak luahkan sudah diluah. Lega sikit stress bila dapat menulis blog. Hilang semua masalah bila dah mula menulis. Tak caya tanya blogger lain. Nak start bukan main susah, bila dah start tak nak berhentilah pulak.hehe

Korang pulak kenapa jadi blogger erk?jawab secara jujur..:)


Friday, October 7, 2016

Tak De Yang Nak Sponser Cik Nor Bercuti?

Image result for icon travel
Ehsan Pakcik Google

Assalamualaikum....

Wee...malam tadi ingat nak updates blog tapi penat punya pasal tak terjadilah entry untuk malam tadi.hehe. Sekarang Cik Nor banyak updates blog waktu malam kerana idea nak menulis datang mencurah-curah bagai air terjun Gunung Stong. Eh..menipu lah tu..

Tengok tajuk pun orang dah menyampah. hihi. Boleh pulak dia tanya ..tak de ke orang nak sponser Cik Nor bercuti. Sapala nak taja ko Cik Nor. Bukan blogger femes pun ko. Blogger hidup segan mati tak mahu adalah. Sudah-sudahlah merapu Cik Nor. Kan lari pulak pembaca setia blog ko ni.

Tajuk kat atas tu tercipta bila Cik Nor jeles dengan blogger yang pergi bercuti. Buka facebook, orang tu pergi bercuti, buka instagram pun sama. Aduh..jelesnya tengok diaorang. Bila lah Cik Nor boleh ikut jejak langkah diaorang tu pergi bercuti. Asyik kerja jer Cik Nor ni. Masa Cik Nor menulis entry ni Cik Nor berada di Kuala Lumpur atas urusan kerja. Boleh la lari sikit dari stress dipejabat.

Kalau dapat g ke pulau kan best. Tapi fulusnya tidak mengizinkan.huhu. Andai lah ada yang sudi taja percutian Cik Nor alangkah bagusnya. Cik Nor just bawa badan jer. Lain-lain semua di taja. Amboi Cik Nor kemain lagi berangan. Ingat ko tu blogger retis ke?

Taja bukan sebarang taja tapi taja yang membuahkan kan hasil yang lumayan. hehe. Tak lumayan macam mana. Dah balik bercuti mesti kena buat review.Orang dah sponser confirmlah kita kenalah promote dia balik.Tak gitu kawan-kawan semua?

Layanlah entry syok sendiri Cik Nor. Harap korang tak muntah hijau baca entry Cik Nor kali ini.hihi. Kepada yang nak taja percutian Cik Nor jangan lupa email kat Cik Nor. detail yer.hehe.

Tuesday, October 4, 2016

Hadiahku Terima Rosak Binasa


Assalamualaikum..

Dah 2 hari nak buat entry tapi terperap kat dalam deraf tak tulis apa-apa. Sementara menunggu kawan sampai Cik Nor siapkan dulu entry ni supaya tak menjadi pekasam.hehe

Berbalik kepada gambar di atas, Cik Nor dapat hadiah tu dari blogger Malaysia yang tinggal di Perth, Australia. Siapa yang nak ke Perth bolehla hubungi beliau. Siapa beliau? Siapa lagi kalau bukan Kak Umi. Friendly orangnya. Memang tak rugi kalau kenal dia. Amboi panjang bebenor intro Cik Nor kan.hihi.

Cik Nor dapat hadiah tu sebab join contest share n win. Dimana contest tu mencari penaja untuk menaja makanan untuk pelajar-pelajar upsr di Kedah yang kurang berkemampuan. Memang terbaiklah contest ni. Share sambil beramal.

Sebagai penghargaan K. Umi hadiahkan sebatang dari Australia. Pen tu memang cantik tapi sayang bila sampai ke tangan Cik Nor pen tu pecah berkecai. Nak kata dari jauh, tengok cop kat setem dari Selangor jer.  Yang Cik Nor tak puashati, kerja posman Malaysia. Dah tahu barang tu kecik jangan la ditimbun dengan barang-barang yang berat. Pen tu dah di balut dengan bubble wrap tapi tak selamat jugak. Adoii..macam mana kerja posmen ni..huhu

Sayang punya pasal Cik Nor selotape kan pen tu sebagai kenangan.  Susoh oo nak dapat sobenior dari luar negara.hehe. Apa-apa pun terima kasih K. Umi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...