KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, June 21, 2016

Akhirnya Aku Tewas

Gambar dari pakcik google


Assalamualaikum...

Cik Nor sekarang malam-malam baru dapat menulis kat blog. Nak buat macam mana time kerja xboleh nak menulis nanti kena aim dengan bos.huhu

Panjang pula celoteh Cik Nor yer. Macam korang tak thu perangai Cik Nor. Dia merapu dulu sebelum terus ke jalan yang benar..hehe. Tajuk kemain lagi. Nak tarik seo ke Cik Nor. Idok lah..

Ceritanya macam ni, Cik Nor ingat bulan puasa ni tak mahu la minum minuman berais. Nak minum air putih biasa or air suam jer. Sebab badan dah makin kembang asyik minum ais. Konon-konon nak kurangkan sikit inci tempat-tempat tertentu.  Nak raya kan ni. Mesti nak pasang badan kan. Haha

Impian Cik Nor musnah jua bila tergoda juga tengok ais. Akhirnya Cik Nor tewas jua. Balik kampung hujung minggu tengok adik-adik minum ais. Dok kat rumah sewa pun macam tu jugak. Akhirnya Cik Nor dah macam ketagih kalau xde ais macam xpuas jer minum air. Hancuss impian Cik Nor xmo minum ais. Haha

Korang macam mana? Confirm xminun minuman beraiskan?

Monday, June 20, 2016

Susu Kurma

Gambar dari pakcik google

Assalamulaikum..

Adoi...belum siap tulis lagi dah publish. Entah apa-apakan Cik Nor. Mengelamun lebih la ko ni Cik Nor.haha

Sejak bulan puasa ni kat mana-mana viral pasal susu kurma. Cik Nor teringin nak cuba gak. Sebab orang kata sedap. Minggu lepas beli la susu segar 1 kotak (1 liter). Suku ambik buat kuah carbonara. Ada lagi baki lagi terfikir nak buat susu kurma. 

Balik dari terawih terus siap-siap barang dan blend. Separuh kotak  Cik Nor blend degan 6 atau 7 biji kurma. Makin banyak kurma makin sedap lemak. Dah siap blend isi dalam botol letak dalam peti sejuk. Perghh.  Memang mabeles.

Xcaya. Try lah buat. Mesti hari-hari mau..hehe.Selamat mencuba



Sunday, June 19, 2016

Burger King Malaysia

Assalamualaikum..

Bila dah balik kampung hujung minggu terabai lah blog ni. Bersawang, ber apa lagi xtahulah. Haha. Cik Nor buka apa kecewa dengan line digi. Slow sangat-sangat bila kat kampung. Hurmm

 Kejadian sebelum puasa. Housemate dok fiki-fikir nak makan kat mana. Masing-masing dah blur tak tahu nak makan kat mana. Last sekali semua decide nak makan fast food. Tempat pilihannya semestinya KB Mall...Sambil-sambil tu boleh cuci-cuci mata or window shopping.

Kat burger king tu Cik Nor pilih burger ayam satu set dengan fries dan air. Kalau ikut dia nak letak air coke tapi Cik Nor tukar dengan air sprite. Dahla ambik yang big..jenuh nak prabihkan air tu..haha


Cik Nor tak de kerja. Tisu ada lambang burger king pon  Cik Nor snap. Bukan apa sebagai bukti Cik Nor dah pernah makan kat burger king.haha


Suka tengok dekorasi dia. Kemas jer..macam makan kat rumahla pulak suasananya. Kemas dan selesa la Buger King, KB Mall ni.


Last but not least gambar empunya blog. Sila jangan jeles dengan kecomelan empunya blog.haha.. Jarang-jarang bergambar apa salahnya..kuikui

Total damage malam tu untuk 1 set burger, air minuman dan fries = RM10.00 termasuk gst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...