KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, December 4, 2016

Minyak Masak Bersubsidi Dinaikan Harga!!!

Gambar dari pakcik google

Assalamualaikum..

Isu minyak masak ni memang tak pernah reda semenjak harga minyak botol ditarik subsidi. Harganya naik mendadak dan tak masuk dek akal bila difikir secara logik oleh rakyat marhein macam Cik Nor.

Biarkanlah minyak masak botol dengan harga mahalnya itu. Yang Cik Nor nak isu kan kat sini. Minyak masak 1kg yang masih bersubsidi pun sewenang- wenangnya. Dah banyak kedai runcit di Kelantan, Cik Nor survey rata-rata telah menaik kan harga diantara RM0.20-RM0.50. Sedangkan tiada lagi arahan yang dibuat untuk menaikkan harga minyak bersubsidi.

Nak tak nak Cik Nor terpaksa survey beberapa buah kedai runcit untuk mendapatkan harga RM2.50/kg. Cik Nor yang kerja dan ada gaji tiap2 bulan ni memilih yang murah, macam manalah kan orang yang kerja kais pagi makan pagi. Aduss kesian kan.. tak pelah dah lumrah hidup..pasrah jer la kan. Berdoalah moga Allah selalu murahkan rezeki. Aamiin.

Kepada pihak berwajib mohon pantau harga minyak masak bersubsidi yang dijual dikedai runcit seluruh Kelantan agar mereka tidak sesuka hati menaik kan harga minyak masak bersubsidi

8 comments:

  1. mereka tak pernah rasa susah kais pagi makan pagi...

    sebab itu perubahan harga macam bukan satu masalah bagi mereka.

    ReplyDelete
  2. Orang atas semua tak pernah nak rasa susah cam kita semua nie..

    Makan minum mereka pun disediakan.. Keperluan mereka pun semuanya rakyat yang bayarkan..
    Macam mana mereka nak rasa susah??

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  3. Minyak masak ni bahan penting kot. Adoi. Cekik darah betul lah

    ReplyDelete
  4. time ni betul2 terasa....T.T untungla mereka yg tak rase beban..

    ReplyDelete
  5. betul ke ada yang dah naikkan harga? buat report la cik nor..suka hati jer ambik kesempatan..

    ReplyDelete
  6. hmmm tulah pasal. takpelah, kita ubah lah cara masak dan makan kita. kurangkan minyak..

    ReplyDelete
  7. Semoga kita semua dimurahkan lagi rezeki..

    ReplyDelete
  8. apa yg x naik kt mesia ni cik nor...aduyaiiii

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...