KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, October 15, 2016

Susah Juga Jadi Blogger

Assalamualaikum..

Malam Cik Nor menulis entry tanpa gambar. Biasalah kan blogger tak fofular, tak ada gambar pun tak apa. Hehe. Padahal tak tahu nak letak gambar apa😁

Sejak menjadi blogger ni macam-macam dugaan melanda Cik Nor dan blog. Masa mula-mula jadi blogger blog hampir tutup akibat kurang arif  dalam bidang edit blog. Alhamdulillah..ramai blogger yang sudi membantu tanpa ada cas tersembunyi. Hehe. Kalau sekarang sukar dah rasanya sebab masing-masing jadikan edit blog sebagai sumber pendapat. Andainya blog Cik Nor bermasalah..kemungkinan blog Cik Nor akan berkubur buat selama-lamanya.

Nak kata Cik Nor ni fofular tak adalah sangat. Tapi rezeki untuk buat review adalah yang datang. Yang menjadi masalahnya, kenapa ada yang dengki dengan Cik Nor. Macam tak puashati pun ada bila Cik Nor dapat job review. Cik Nor usaha sendiri tak ada nak lobi-lobi dengan sesiapa pon. Kadang-kadang Cik Nor tinggalkan link di facebook. Kadang-kadang tu pr sendiri email cari Cik Nor nak suruh review.  Rezeki blog masing-masing tak payah la nk pertikai. Rajin usaha dapatla rezeki lebih. Kalau mengharap rezeki datang bergolek memang tak lah kan?

So jangalah jeles or dengki bila Cik Nor dapat job. Nak job..usaha lebih sikit. Itu je pesanan Cik Nor. Aku punya blog, aku punya facebook, aku punya instagram, aku punya twitter suka hati aku lah nak buat apa!!!.

Kalau Cik Nor berhenti jadi blogger ok tak?😢



16 comments:

  1. Jangan berhenti..rehat je..hihi

    ReplyDelete
  2. Biarkn jak ckp2 org tu kak, manusia mna yg x pernh x pusa ati bila tgk org lain lbh.sbr jak rezki masing2 kn, siapa usaha lbh, lbh la dptnya kan hhe

    ReplyDelete
  3. Manusia memang tak akan lari daripada perasaan hasad dengki,iri hati dengan kelebihan orang lain. Jadi kita jangan layankan sangat orang macamtu. Lagi dilayan akan menjadi-jadi.

    ReplyDelete
  4. Jangan berhenti cik Nor.. jadikan itu cabaran bukan halangan... Biarkan mereka nak dengki.. yg rug depa..untung cik Nor..

    ReplyDelete
  5. Jangan berhenti mba,, sempatkan aja di waktu senggang gitu mba :-)

    ReplyDelete
  6. jangan brhenti cik nor..abaikan org2 yang busuk hati ni...kita punya suka la nk tulis apa dalam blog .asalkan tak menganggu sensitiviti umum kan..

    ReplyDelete
  7. Rehatkan kejap blog tu dlm 2-3 minggu. Blog kita, sukati lah nak post entry yang bagaimana asalkan bukan isu sensitif ke apa. Jangan dilayan org yang dengki ngan rezeki kita

    ReplyDelete
  8. kalau ada orang dengki, maksudnya cik nor ada kelebihan daripada mereka. cik nor lagi popular dari diorang. so chill lah cik nor...rehat pergi bercuti...nati boleh tulis pasal percutian...hehe

    ReplyDelete
  9. blog cik noor dah maju. jgn stop.

    ReplyDelete
  10. Assalamulaikum Admin,

    Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

    Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. Ragam manusia ni pun sama macam ragam berblog
    Ada kelebihan dan kekurangan itu yg pasti
    Sebaiknya jauhkan dari dengki dan iri..

    ReplyDelete
  12. bukan senang nak senang, selalunya bila dapat job memang risau kalau x leh deliver keja ikut kehendak client

    ReplyDelete
  13. manusia selagi nama dia manusia mmg tetap akn ada sifat phd tu cik nor..abaikn je...

    ReplyDelete
  14. Rezeki memasing ye Cik Nor.... Tak payahlah nak berdengki. Kalau dah bukan rezeki, bukanlah namanya.

    ReplyDelete
  15. Cik nor..
    Jgn la stop berblog. Rugi tau. Dah bnyk entri cik nor hasilkn.
    Biasa la cik nor, bila jadi blogger ni mcm2 cabaran. Kdng tu naik give up.
    Tp skrng cik nor pun dh meningkat naik kn. Entri review pn bnyk
    Alhamdulillah. ☺☺☺

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...