KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 13, 2016

Jangan Pandang Sinis


Assalamualaikum..

Asal hari minggu jer kalau singgah blog Cik Nor confirm tak ada entry baru. Biasalah kan cik empunya blog liat sikit nak updates blog kalau dah balik kampung.hihi

Gambar kat atas tu tak ada kaitan dengan apa yang Cik Nor nak ceritakan ni. Saja je nak meriahkan enry je. Jangan terkejut pulak.hihi. Semalam Cik Nor pergi la Secret Recepi nak beli ke harijadi untuk anak buah. Mavam biasalah pakaian Cik Nor, jeans buruk, tshirt, cardigan, tudung sarung dan selipar jepun. Tengah tunggu kek siap deko Cik Nor duduk la kat meja lepak-lepak. Ada sorang pakcik tu pandang sinis jugak la kat Cik nor. Pandang Cik Nor macam something wrong jer. Cik Nor buat tak tahu jer. Dalam hati Cik Nor, ingat orang tak mampu ke nak beli sebiji kek SR. Tahula pakaian dia high class. Tapi janganlah pandamg Cik Nor macam tak ada duit. Dah siap kek deko, Cik Nor bayar untuk sebiji kek chocolate indulgence dan 1 slice kek red velvet. Tercegang jugak dia tengok Cik Nor beli kek banyak. Dia beli slice jer. Huhu.

Cik Nor pun pernah juga pandang sinis kat seorang apek ni. Dia masuk bank dengan bau getah sekerapnya. Ingatkan apek ni tak berduit. Tapi...hambik ko sekali simpan rm5k ko. Cik Nor pakai lawa-lawa n wangi-wangi simpan seratus jer.haha.  Itulah orang kata.. dont judge a book by it cover. Betul tak korang semua?

13 comments:

  1. tak elok rasanya pandang rendah dekat orang =)

    ReplyDelete
  2. Saya selalu terkena. tapi seronok pakai biasa-biasa gini. orang tak pandang sangat. penyamun pun tak aim kita sebab dia orang ingat dalam poket kita cuma ada RM10 je.

    ReplyDelete
  3. betul tu... sebaiknya kita jadi humble dan down to earth jew.. huhu.

    ReplyDelete
  4. zaman sekarang memang macam tu kot...mata nampakk $$$ je :p

    ReplyDelete
  5. hehehe cina apek memang kalo depa pi shopping mall pun tngkla pakai sluar pendek baju comot.. poket tu penuh kad main swipe je.. kemain hehe.. normal tu org tu dok judge2.. CT pun slalu je comot2 pdulik.. biarkan mereka janji yeah !! kita mampu..

    ReplyDelete
  6. Yelah.... namanya pun manusia Cik Nor. Biarkan ajelah janji kita bahagia dan dia pun bahagia hihi....

    ReplyDelete
  7. Yelah.... namanya pun manusia Cik Nor. Biarkan ajelah janji kita bahagia dan dia pun bahagia hihi....

    ReplyDelete
  8. ahaaa.. kalau jelingan biasa dan jelingan sinis, memang kita tahu macamana rupanya,kan. Dah terbiasa tengok dahh..

    ReplyDelete
  9. jgn menilai org dr segi luaran.. bergaya tak semestinya kaya..

    ReplyDelete
  10. sy masih x fhm kenapa ada spesis mcm ni...apa dia igt dia tu manusia yg dilahirkn di angkasa raya ka???

    ReplyDelete
  11. Ye. Memang ada yang jenis gitu.. pernah juga alami. Dahla pandang semacam. Siap buat muka pula. Sabar je la.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...