KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, July 31, 2016

Kebun Bunga Mak

Kebun| bunga

Assalamualaikum..

Malam ni hati nak menulis tapi otak blur nak tulis apa. Belek2 gallery jumpa gambar bunga yang mak tanam. Sebut mak..alahai..rindunya kat mak. Minggu lepas xbalik sebab ada event. InsyaAllah minggu balik.

Hamboi panjang pulak celoteh ko Cik Nor. Lain gambar ko bagi lain cerita yang ko tulis.huhu. Mak Cik Nor memang rajin tanam pokok bunga. Setiap minggu kalau pergi pasar tani ada jer pokok bunga yang dia beli. Kalau harapkan Cik Nor tanam rumput dengan lalang boleh la. Haha

Gambar ni dia yang suruh ambik dan hantar kat adik Cik Nor yang perempuan...dia suruh tunjuk bunga yan tengah kembang tu. Korang ingat tak tempat yang Cik Nor photoshoot raya tu. Ini link dia SINI. Yang bunga-bunga banyak tu kebun mak la. Korang tanya mana kebun bunga Cik Nor kat mana? Yang korang nampak rumput  panjang beserta lalang itulah kebun bunga Cik Nor. Kihkih

Korang suka tanam bunga apa yer? 

5 comments:

  1. bunga ni mmg cantik kalau dah banyak dah mekar..sejuk mata nengok

    ReplyDelete
  2. Mak CIk Nor ada tak tanam bunga besar besar ....

    ReplyDelete
  3. dulu suka jg tanam ros jepun ni tp laa ni dok umah yg xde tanah so xde laa tanam apa2

    ReplyDelete
  4. aida berkenan betul bunga ni la ciknor.
    umah ni xde tempat nak menternak nyer :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...