KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, July 25, 2016

Hari Jumaat | Pasar Tani

 Assalamualaikum...

Hujan-hujan macam ni idea macam tepu jap. Tak tahu nak updates apa. Cari punya cari, korek punya korek jumpa la gambar yang Cik Nor ambik masa g pasar tani tempoh hari. Adalah juga idea nak updates apa kat blog. Kalau ikutkan mata memang nak tidur dah tapi sebab nak maintain kan pageview blog Cik  Nor korbankan ngantuk itu. Cewaah.. kemain lagi kan Cik Nor.

 Mesti korang tertanya-tanya apasalah Cik Nor ni, orang pergi pasar tani beli sayur. Dia beli binatang peliharaan la pulak. Hihi. Sebenarnya macam ni, adik Cik Nor ada bela itik serati secara kecik-kecilan maka kalau nak cari anak itik serati kenalah datang pasar tani. Kat sini biasanya ada satu tempat yang jual bermacam-macam binatang peliharaan. 


Maka tiap-tiap minggu juga lah Cik Nor pergi pasar tani untuk mencari anak itik serati. Cik Nor bukan g sorang tapu dengan mak Cik Nor. Cik Nor bukan kenal pon mana itik serati mana pula itik biasa. Kalau orang itu pun Cik Nor percaya.hehe.  Mak Cik Nor la yang uruskan semuanya, Cik Nor jadi driver jer.hehe



 Hasil tangkapan Cik Nor sementara menunggu mak berurus niaga. Tangkap gambar pon main hentam jer. Janji ada gambar jer labu. Bukan nak review ke apa. Just nak cerita dalam blog jer.hehe. 

Korang g pasar tani beli apa yer?

11 comments:

  1. Tengok arnab teringat arnab kami.. Suami beli kat pasar tani juga... Masih dibela sampai sekarang...

    ReplyDelete
  2. dah lama tak pergi pasar tani..dlu masa blajo kat poli shah alam tiap2 mggu pergi pasar tani kat stadium shah alam..cuci2 mata

    ReplyDelete
  3. yui pun dh lama tak p psr tani..huhuh

    ReplyDelete
  4. saya niaga kat pasar borong,eh ada kaitan tak? =P

    ReplyDelete
  5. suka itik yang kecik2 tu.. tapi itik beso tak berkenan.. heee

    ReplyDelete
  6. mcm2 ada yg di jual di pasar tani... anak2 comel pun ada..hehhe

    anak2 mesti suka tgk arnab dan anak2 itik tu...:)

    ReplyDelete
  7. kat sini tak de pun pasar tani yang jual-jual binatang camtu..syok plak tgok..

    ReplyDelete
  8. Lama tak gi Pasar Tani Cik Nor....Selalunya kalau gi Pasar Tani beli lauk basah, beli ubi ke....
    Pas tu belek belek baju ngan tudung hihi

    ReplyDelete
  9. Lama tak gi Pasar Tani Cik Nor....Selalunya kalau gi Pasar Tani beli lauk basah, beli ubi ke....
    Pas tu belek belek baju ngan tudung hihi

    ReplyDelete
  10. wah banyak haiwan yang dijual....

    singgah sini cik nor

    ReplyDelete
  11. nice.
    best.
    anak2 aida kalu lalu kat tempat pet gini, sempat aje diorang usik-usik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...