Breaking News

Telefon Pintar Mampu Milik, ZTE Blade v7 Lite

Assalamualaikum...


Siapa masih lagi tercari-cari lagi telefon pintar mampu milik? Mana ada telefon pintar murah zaman sekarang. Sekurang-kurangnya kena ada RM1k baru boleh milikinya. Jangan kata begitu. Jom Cik Nor kenalkan telefon pintar tersebut.



ZTE jenama telefon yang telah lama bertapak dalam dunia teknologi. Sekarang ZTE makin kukuh dan tersohor dengan keluaran terkini telefon pintarnya iaitu ZTE Blade v7 Lite. Hadir dengan skrin 5 inci...wow memang terbaik. Senang untuk dimasukan dalam kocek seluar jeans.hehe. Sistem operasi yang terkini iaitu Android Mashmallow 6.0. Erm.. terkini dan canggih.



ZTE Blade v7 Lite mempunyai sistem sekuriti  finger print yang mampu membuka kunci dalam masa 0.03 saat. Ini yang semua orang mahukan. Sistem sekuriti yang selamat dan cepat. Lebih-lebih lagi kepada yang ada anak yang masih kecil. Hadir dengan skrin paparan setebal 7.9mm.



Jangan tak tahu sekuriti finger print ni bukan sahaja ada kat bahagian hadapan kat bahagian belakang pun ada yer. Hati-hati kepada pencuri telefon. Anda boleh curi jer, buka memang tak dapat la dengan adanya sekuriti ini.


Pergh...tengok gambar dia memang terbaik. Jelas dan terang macam menggunakan kamera biasa yang canggih. Memang tak rugi beli telefon kerana telefon ini mempunyai kamera hadapan 13 mp dan kamera belakang 8 mp. Telefon Cik Nor 8 mp je rasanya depan dan belakang. Hehe


Kepada kaki-kaki selfie memang sesuai la beli telefon ni. Kenapa Cik Nor cakap sesuai? Korang kena tahu telefon ni kamera dia depan belakang ada flash. Wah macam teruja jer nak beli.  Cik Nor kalau nak selfie mesti kena cari tempat terang, kalau tak gambar jadi gelap sebab kamera depan tak ada flash. Sob..sob


Tidak di lupa kepada kaki-kaki games, memang layanlah sebab memory dalam dia pun dah 16 gb ditambah pula dengan micro sd 32 gb. Memang tak hang la kalau layan games lama-lama. Satu lagi korang jangan tak tahu dia boleh guna 2 sim tau. Satu xde line ada satu lagi boleh cover.hehe


Agak-agak tak puas hati dengan penerangan Cik Nor, ni Cik Nor printscreen spesifikasi terperinci tentang telefon pintar ZTE Blade v7 Lite. Bila tengok spec ni makin teruja lah korang nak beli yer. Cik Nor dengar sekarang telefon ni ada potongan. Harga asal RM699.00 diturunkan kepada RM499.00. Wow...memang betul-betul mampu milik ni. Rugi kalau xdapatkannya.  Nak tahu lebih lanjut boleh klik SINI

P/s: Awak bila nak hadiahkan telefon ni kat saya?hehe

This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. ZTE Blade V7 Lite and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.

8 comments:

  1. wahhhh .. nice review cik nor . all the best yaa .. ^_^

    ReplyDelete
  2. menarik part ada flash depan. hehehe. Nampak sgt suka selpie

    ReplyDelete
  3. menarik gajet ni. blogwalking kak. :)

    ReplyDelete
  4. byk sgt telefon canggih yg menarik sampai x tahu nak beli yg mana ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  5. Masyukkkk nampaknya entri ni ek Cik Nor hihi...

    ReplyDelete
  6. Masyukkkk nampaknya entri ni ek Cik Nor hihi...

    ReplyDelete