KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, June 20, 2016

Susu Kurma

Gambar dari pakcik google

Assalamulaikum..

Adoi...belum siap tulis lagi dah publish. Entah apa-apakan Cik Nor. Mengelamun lebih la ko ni Cik Nor.haha

Sejak bulan puasa ni kat mana-mana viral pasal susu kurma. Cik Nor teringin nak cuba gak. Sebab orang kata sedap. Minggu lepas beli la susu segar 1 kotak (1 liter). Suku ambik buat kuah carbonara. Ada lagi baki lagi terfikir nak buat susu kurma. 

Balik dari terawih terus siap-siap barang dan blend. Separuh kotak  Cik Nor blend degan 6 atau 7 biji kurma. Makin banyak kurma makin sedap lemak. Dah siap blend isi dalam botol letak dalam peti sejuk. Perghh.  Memang mabeles.

Xcaya. Try lah buat. Mesti hari-hari mau..hehe.Selamat mencuba



6 comments:

  1. Kalau tabur kacang atas dia pun sedap..tak pun campur serbuk koko.wah...meletop2 rasa dia..heehe

    ReplyDelete
  2. saya beli je, skrg farm fresh ada susu kurma. tapi baru je nak cuba. belum tahu rasanya lagi.

    ReplyDelete
  3. wahhh... idea yg baik ni... nak habiskan buah kurma yg ada dirumah tu nanti...
    tq kak nor...:)

    ReplyDelete
  4. Mak dah lama buat air ni..hehehe..tapi sejak viral..jadi orang pun buat..bagus air mcm ni..

    ReplyDelete
  5. Sedap sangat ke cik Nor? Tulah dari hari tunak try buat sampai sudah tak terbuat...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...