KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, September 13, 2014

Burger Daging Satu...Sos Lebih, Mayonis Lebih :)


Asslamualaikum

Perghh..tajuk tak henggat kan cik nor kebaboom..tajuk bila baca isi dalamnya..kureng best..haha.Ni cerita bila punya pun cik nor tak tahu lah.Cerita tak basi..burger tu dah selamat dalam perut cik nor..kihkih

Ceritany macam nie.Hari minggu lepas kot, cik nor bawak nak buah g pasaraya.Diaorang nak beli alat tulis katanya.Ikut kan ajer.Tengah2 shopping tu datang lak idea nak buat berger sendiri.Tanya anak buah diaorang nak buat ke tak?Diaorang on saja.Maka cik nor beli lah barang-barangnya.Ingat nak guna daging sahaja tapi ada pulak yang nak ayam. terpaksalah beli dua2.

Nak tahu apa jadi dapur cik nor malam tu.Berkecah..Buatnya bukan banyak sangat sepah jer yang lebih.Tapi yang bestnya diaorang enjoy boleh makan buger yang diorang buat sendiri.Budak2 kalau bagi kebebasan memang tak terlayanlah. Tapi bab2 bakar daging cik nor yang buat.Yang tak menggunakan dapur gas baru diaorang buat.Keselamatan harus dijaga.Itulah syoknya kalau balik kampung.

Oklah..stop sini dulu.babai

Friday, September 12, 2014

Renungan Jumaat

Assalamualaikum semua..

Salam Jumaat..

Thursday, September 11, 2014

Spontan Khamis


Assalamualaikum

Entry terkejut ni.Suspen kan..Terkejut apa bendanya..tajuk pun santai jer..haha.Nak tahu kenapa.Meh dekat sikit baca  apa cik nor nak tulis hari nie..:)

Tadi dok refresh 8share nak tengok kot ada iklan baru.Jeng..jeng tengok jumlah earning cik nor tertiba bertambah menjadi RM129.20. Xkanlah sebab orang klik RM0.20 boleh bertambah macam tu sekali.Refresh lagi tak juga berubah.Ahh..laog out lah dulu..May be 8share tengah pening kot.Lama jugak kot cik nor log out the sekejap tadi buka balik earning dia dah berubah menjadi kurang (RM114.20).Ko dah kenapa 8share pening ke?

Yang penting sekarang nie ..Cik nor nak duit sebenarnya RM84.00...Kurang siaplah 8share.hehe.Kalau bertambah lagi cik nor nak ..haha.Mintak buka sekali lagi earning bertukar jadi 2k..haha

Saper ada 8share sila tengok earning korang sekarang.Ada Problem macam cik nor tak?

Nak daftar 8share klik : SINI

Wednesday, September 10, 2014

GIVEAWAY BY ZYRAZHR

http://hungrylansdz.blogspot.com/2014/09/giveaway-by-zyrazhr.html
Assalamualaikum..

Haish sally ni balas dendam lah pulak kat cik nor.haha.Tapi tak per..kerja senang jer.Cik nor join jer.Thanks yer sally tag cik nor .Mana tahu cik nor menang hasil tag oleh sally..aamiin..:)

Nak join, nak tengok hadiah & syarat2 dia boleh lah klik banner cantik kat atas tu..:)

Nak tag kat :
2.Siti 
3.Maria

Giveaway Saya Nak Vitamin Shaklee RM500


http://www.zinniaza.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html 
Assalamualaikum..

Kepada pengguna tegar shaklee jom lah join GA nie.Mana tahu ada rezeki ...jimat duit nak beli yang baru..hehe..Kalau nak join dan nak tengok syarat-syaratnya boleh lah klik banner cantik kat atas tu.

Jawapan cik nor :  Cik nor nak vitamin shaklee kerana produk shaklee dirumus secara semulajadi yang baik untuk memelihara kesihatan tubuh badan tidak kira luaran ataupun dalaman.Produk shaklee selamat, berkesan dan sentiasa mesra alam.

Nak tag kat :

Tuesday, September 9, 2014

Versatile Blogger Award

Assalamualaikum...

Hari nie jejalan macam biasa kat blog kekawan.Tak perasan lagi yang Mimie ada tag cik nor untuk Versatile Blogger Award.So, buat tak tahu jer.Tapi hati cik nor tak keruan nak tahu apa bendanya versatile blogger award tu.Singgah ler balik blog MIMIE..owh..macam tu ker caranya.Sampai dekat nama yang dia tag..jeng..jeng..jeng..nama cik nor yang teratas..(dah macam tajuk lagu lah pulak..hehe).Thanks mimie tag cik nor.

Nak tahu caranya meh cik nor caranya .Bahasa omputih yer kawan2 ( copy dari blog mimie..copy guna tangan then guna taip balik..rajin tak cik nor?hehe)

  • Thanks the nice fella who gave you this award :)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly
  • nominate the 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominate you with 7 things about yourself



7 perkara yang perlu cik nor share dengan korang semua tentang diri cik nor :

1. Suka warna biru
- Rasanya majority baju kurung cik nor berwarna biru.Tapi tak der lah obsess sangat sampai semua barang nak berwarna biru.Blog cik nor berwarna biru yer..:)

2. Tak suka drive
- Inilah perkara paling cik nor tak suka.Driving..kerana terpaksa cik nor rela.Siapa yang nak jadi driver cik nor..Nak hidup kena pandai lah berdikari walaupon terpaksa..huhu

3. Suka tidur
- Ini hobi cik nor dari kecik sampai ke kertu macam nie.Pantang jumpa bantal & masa terluang itu lah kerjanya.Family pun tahu kalau cik nor hilang.Bilik lah tempat diorang cari..:)

4. Tak suka kena marah
- Cik nor memang pantang sikit kalau kena marah especially kena marah dengan family la.Cik nor memang buruk perangai sikit kalau kena marah.Seminggu cik nor tak mahu bercakap dengan orang.Tunggu cool dulu baru ada mood..:)

5.Suka menulis
- Cik nor sebenarnya suka menulis bukan sahaja dekat blog tapi dekat buku-buku latihan yang tak guna.Cik nor menulis cerpen tapi sekerat jalan jer.hehe.Banyak jugak cerpen yang cik nor tulis tapi semuanya tergantung..kihkih

6.Suka mencuba resepi baru
- Ini satu kesukaan cik nor. Suka mencuba resepi baru tapi masalahnya tak pernah menjadi.Selalu jadi bahan gelak family.Tapi xper cik nor suka mencuba walaupon tak menjadi..P

7. Sorang yang simple
- Kalau jumpa cik nor dekat luar jangan pulak terkejut.Cik nor memang sempoi giler.Kadang2 selipar jepun pun cik nor sarung kalau nak kemana-mana.hehe.Yang pasti jeans & tshirt menjadi kesukaan.:)

Cik nor nak serah tugas ni dekat 15 orang yang tersayang ni :

1.Sally
2.Kak Sura
3.Mrs.Secretary
4.Suria Amanda
5.Anies
6.Mirza Syazwina
7.Nadratul Syazwana
8.Zam
9.Abe Kie
10.Atie
11.Kak Mia Kassim
12.Kak Hainom Okje
13.Aisya
14.Ismi Ana
15.Anakmommy

Fuhh..pening fikir nak tagged saper.Nasib cukup 15 orang..:)

Baik hati klik :
1.SINI

Monday, September 8, 2014

Alhamdulillah..Dah Verified



Assalamualaikum..

Idea cik nor hilang hari nie.Tu yang lambat nak updates.Haha. Alasan semata2 padahal bos ada.Siapkan apa yang patut.Esok bos outstation..hehe

Pagi tadi buka2 email..wah cash out 8share dah verified. Tak lama lagi masuk akaun lah tu.Tahu akaun apa yang cik nor bagi untuk duit tu masuk. Akaun untuk bayar kereta.Kalau banyak rezeki masyukk..untung2 sebulan xguna duit gaji.Kalau yer..setakat ni xpernah lagi bayar dengan income nie..kena tambah jugak duit gaji..hehe.Korang kalau nak join 8share boleh daftar SINI. Buat iklan 8share ni paling senang dapat duit.Xcaya cuba dulu.Setiap hari ada jer duit masuk.Walaupon tak banyak cukuplah kalau nak guna time sengkek macam cik nor..hihi.Tapi korang banyak duit bukan macam cik nor.

Sebelum nie cik nor tak tunjuk berapa amount dia.Tapi ada request nak tengak hari cik nor kasi tunjuklah.Sikit jer..Nak makan hot burger tu boleh la..hihi.Ini kali ke-2 cik nor cash out 8share.Kalau free jangan lupa join..:)

Oklah..stop dulu.

Baik hati klik :
1.SINI 
2.SINI 
3.SINI 
4.SINI 
5.SINI 
6.SINI 
7.SINI 
8.SINI 
9.SINI 
10.SINI

Sunday, September 7, 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...