KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 9, 2014

Corak Terbaru Tudung Bawal

Assalamualaikum..

Nie cerita sebelum raya sebenarnya tapi nak cerita jugaklah.Nak buat macam nak exsaited nak tunjuk tudung baru katakan. Tudung sponser...haha..hasil belas kasihan kak long cik nor..:)

Tudung nie macam klon tudung bawal la.Bukan bawal ori kalau tak salah cik nor macam campuran cotton.Kalau bawal ori kain dia lembut.Yang nie macam keras skit la kain dia.Tapi cik nor suka pakai yang macam nie sebab dia senang nak bentuk.Kalau bawal kena banyak kali bentuk baru jadi.Nak buat macam mana kain dia lembut. Sebelum cik nor ada tudung yang plain or kosong. 1 warna biru  dan 1 lagi warna kuning.Tapi tak pernah tunjuk kat blog la.hehe.Tudung murah jer pon.Ok yang nie corak terbaru dipasaran.Cik nor suka suka sebab warna bunga-bunga dia lembut sangat.Sejuk mata memandangkan( amboi cik nor kemain lagi..haha). Harga dia tak mahal.Harga mampu milik. Bawah RM15.00 jer.

Yang nie cik nor tak keluar duit pon sebab akak cik nor yanga bayar hasil dari mengikut dia g cari halfmoon untuk anak dara dia.Bab2 tudung serah kak cik nor..fesyen terbaru tudung semua cik nor tahu walaupon cik nor tak membelinya.haha.Nampak benar suka paw kakak punya kan?haha.Dapatlah sehelai tudung murah sebagai habuan ikut dia..hehe

Oklah dah panjang merapu.Sampai sini dulu coretan cik nor untuk kali ini.

Kalau baik hati klik :
1. SINI
2. SINI
3. SINI
4. SINI

Friday, August 8, 2014

Tazkirah Jumaat




 

Assalamualaikum...

Salam Jumaat semua.

Thursday, August 7, 2014

Segmen Blogwalking Syawal by Prettyiz

http://prettyiz.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-syawal-by-prettyiz.html

Hadiah yang ditawarkan..:
First Top Referral akan menerima Vitamin C (kulit cerah, bebas jerawat) bernilai RM92.50
Second Top Referral akan menerima Ostematrix (kalsium, lawas) bernilai RM61.00
Third Top Referral akan menerima Lecithin (pecah, bakar lemak) bernilai RM52.50 
2 peserta bertuah akan menerima ole-ole berupa duit raya sebanyak RM5 setiap sorang.
Cabutan akan dibuat menggunakan random.org..
Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa..
30 Syawal = 26 Ogos 2014
Jika sambutan menggalakkan tarikh akan dilanjutkan sehingga akhir bulan 31 Ogos 2014
Pengumuman pemenang akan dibuat 3 hari selepas tarikh segmen tamat.
Kepada yang nak join jangan lupa klik banner cantik kat atas tu untuk mengetahui syarat-syaratnya.All the best semua..:)

Hadiah Misteri...



Assalamualaikum..

Dah 2 hari rasanya cik nor updates tapi join GA or segmen.Nak buat macam mana lah yer mood raya tak habis lagi maka idea nak menulis pon ke laut lah jugak bersama my love.ececeh..macam2 lah ko yer cik nor kalau nak merapu.Kot yer nak merapu pon tengok masa la..haha

Berbalik kepada gambar kat atas.Hadiah misteri tu cik nor dapat dari blogger Harith Iskandar sempena peraduan yang dia anjurkan kat SINI .Link yang cik nor join kat SINI.Kalau rajin g lah ke link cik nor bagi tu.hehe

Sebelum join peraduan tu Harith adalah whatsapp cik nor.Lebih kurang macam nie lah kadungan whatsapp tu :

Harith : Assalamualaikum.. cik nor
Cik Nor : Waalaikumusalam..harith.Ada apa yer? 
Harith : Cik nor xnak join ke segmen saya buat kat blog?
Cik Nor : Segmen?( dalam hati..hurmm..join saja2 boleh lah kot..hadiah xpayah harap la..tak pernah nak menang..haha) Esoklah cik nor join hari ni tak sempat kot kerja banyak nie. (alasaan jer tu..sebenarnya malas)..haha
Harith : Ok.. harith tunggu entry dari cik nor...tu pun kalau sudi join la.
Cik nor : Ok2..nanti cik nor join yer.Terima kasih sudi jemput cik nor join segmen Harith.


 Esoknya cik nor join lah segmen tu.Wah tak sangka cik nor orang pertama yang join.Bangga jap..haha.Tengoklah entry cik nor join tu sempoi gilos nampak benar pemalas.haha.Lepas join 2 3 hari kot Harith whatsapp mintak alamat cik nor katanya cik nor dapat hadiah misteri.Cik nor bagi jer la (dalam hati..mesti dapat keychain, note book or something kecik2 la..buruk sangka kan cik nor nie..haha).Lepas bagi alamat tu cik nor tak tertunggu-tunggu pun hadiah tu sebab  tak expect sangat dapat hadiah kat atas tu.Sebenarnya hadiah tu sampai sebelum raya lagi tapi cik nor cuti awal so syarikat kurier tu tak dapat nak hantar sebab pejabat cik nor dah tutup.Maka hari isnin lepas baru cik nor dapat hadiah tu.

Owh..teruja sangat bila tengok hadiah tu.Kepada yang tak join segmen Harith sebelum nie memang rugilah sebab hadiah2 memang best & first kelas gitu.Jangan lupa join yer kawan-kawan kalau Harith buat segmen lagi.Tahniah kepada semua pemenang kat SINI.Banyak betul sini cik nor kan?Korang layan kan ajer..haha

Oklah dah panjang membebel.Stop sini dulu.lain kali merapu lagi..:)


Wednesday, August 6, 2014

Biar Gambar Berkata-kata - Wordless Wednesday


Assalamualaikum..

Gambar yang memang tak blah cik nor terima masa bulan puasa tempoh hari.Nak gelak kuat2 pun ada, nak bagi penampar pun ada jugak.Macam2 rasa ada..haha.Apa kata korang?

Baik hati klik :
1.SINI 
2.SINI 
3. SINI 
 4. SINI 




Tuesday, August 5, 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014.

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang.

Mega Give Away ini ditaja oleh:
[Maria Firdz][Suria Amanda] [Nur Shaira Elianis] [Kisah Si Diary] [Nurul Hidayah] [Ecah Boolat] [Mar Mansor] [Hasliynda Umairah] [Zara] [Mira Shakira] [Azwar Syuhada] [Nur Intan] [Azlan Strider] [Anies] [Natasya] [Nadia Mustafar] [Needa Aziz] [Farahdeena] [MG schmidt] [Ija Mawar] [Blog Santai] [Fatimah Azzahrah] [Idah Rashid] [Meera Ishak] [Fatimah Nabila] [Nazeck Zainal] [Nur Shaira Elianis]

Tempoh:
03 Ogos 2014 hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM5 x 2
Header Blog x 2
Watermark x 5
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2

Monday, August 4, 2014

Fantastic Giveaway by FR

http://farahanaramlan.blogspot.com/2014/07/jom-join-fantastic-giveaway-by-fr.html 

Assalamualaikum....

Tag : 
1. Kak Fuza 

 
Hadiah-ii *Akan ditambah jika penyertaan melebihi jangkaan*
  • Novel x 1
  • Cute Pink Note Book x 1
  • Deco Sticker High School Musical x 1
  • Topup RM5 x 2
  • Bloglist x 10
  • Review Blog x 6
Due Date : 31 Ogos 2014 jam 11:59 p.m


Jom join, mana tahu kot ada rezeki kita.InsyaAllah..nak join klik banner kat atas tu..:) All the best..:)


Sunday, August 3, 2014

Selfie Raya Ke-2



Assalamualaikum..

Bersua kembali kita setelah 9 hari cuti berhari raya. 9 hari jugaklah blog terbiar tanpa ada entry baru.Kalau rumah dah lama bersawang rasanya.haha

Hari raya pertama tak sempat nak bergambar.Balik jer dari masjid, tetamu dah datang serbu.Alahai..cik nor bukan main lagi pakai baju lawa, pink lagi (lawa lah sangat..haha). Tapi nak buat macam mana korbankan lah baju raya yang lawa tu untuk jadi tukang kalut kat dapur.Macam biasa lah kerja cik nor, tukang bancuh air dan tukang cuci pinggan mangkuk kat dapur.Haru biru dapur cik nor buat.haha.Kalau air terlajak manis harap maaf la sebab tuan dia pun terlajak manis tu...perasaaaan...haha

Gambar kat atas tu raya ke-2 punya cerita.konon2 ayu lerr tue..:) Masa nie tengah tunggu mak & ayah siap.Nak g kenduri kawen sedara belah ayah kalau tak silap la.Cik nor terpaksa jadi driver coz kakak tak der. Dia pergi beraya rumah adik-beradik belah abang ipar.Nasib la cik nor dah terror lah sikit bawak kete.hehe

Ok dah panjang membebel.Stop kat sini dulu..:)

Baik hati klik :
1. SINI
2. SINI
3. SINI
4. SINI
5. SINI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...