KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, July 11, 2014

Tazkirah Jumaat



 Assalamualaikum...

Salam Jumaat semua..:)

Thursday, July 10, 2014

Spontan Khamis



Assalamualaikum..

Nampak benar cik nor tak der idea nak menulis.Korang layan jer lah iklan tak berbayar ni.haha

Wednesday, July 9, 2014

Wordless Wednesday


Assalamualaikum..

Hari ni korang layan surat nie yer.Tak faham jangan lupa tanya cik nor..haha

Baik hati klik :
1.SINI 
2.SINI
3. SINI
4.SINI


Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

 Assalamualaikum

Jom join segmen ni. Mana tahu rezeki kita nak menang power bank ni.All the best semua.

Nak join klik banner kat atas.

Tuesday, July 8, 2014

Saya Nak Kad Raya By Cik Akak






Assalamualaikum..

Cik nor rasa nie lah entry paling malas cik akak pernah jumpa.haha.Apa2 pon selamat berpuasa buat cik akak.Nak ucap selamat hari raya lambat lagi.Tapi cik nor tetap nak kad raya dari cik akak.hihi.

Kepada yang nak join GA nie sila tekan banner comel cik akak tu.:)

Projek Tak Menjadi

 Assalamualaikum..

Haish..cik nor dah langgar pantang.Kata tak nak post gambar makanan dalam bulan puasa.Tapi kenapa hari post jugak.Sebenarnya ada cerita menarik disebalik gambar yang cik nor post kat atas tu.haha.Korang tengok kuih tako yang buat tu pon tak selerakan.haha

Begini ceitanya. Cik nor ada group whatsapp masa belajar kat u dulu.Then ada sorang kawan cik nor nie dia kira terror la buat kuih kat atas tu.Cik nor pon mintakla resepi dari dia.Wah..tengok resepi bukan main senang lagi.Excited la cik nor membuatnya.Betul ikut resepi yang dia bagi.Tak kurang sikit pon.Sampai part yang santan tu lain macam pulak jadinya.Dalam hati tertanya-tanya kenapa tetiba ia keras semacam jer.May b terlampau likat kot cik nor masak tadi.Ambik gambar then post kat group whatsapp.Tanya empunya yang bagi resepi kenapa lain macam jadinya.Yang hijau tu dah ok.Tetiba yang putih lain macam sikit. Dia check balik resepi yang dia bagi sebelum ni.Huwaaa..rupanya dia tersilap bagi sukatan tepung jagung.Sepatutnya 1cawan dia tulis 2 cawan tu yang putih cik nor jadi lain macam.huhu.Tapi tak per lah try n error.hehe.Ikutlah cerita cik nor yang ak pernah menjadi kalau mencuba sesuatu yang baru..haha
Yang nie empunya resepi punya.Cantik jer dia buat.Tak der la buruk rupa macam cik nor.haha.Rajin tau kawan cik nor nie.Dia buat 800 keping sehari.Semuanya habis dijual.Memang terlajak laris la..hehe


Kalau baik hati tekan :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI

Monday, July 7, 2014

Giveaway Memoria Aidifitri


Assalamualaikum..

First time muz buat GA nie.Nak kena join nie.Tak kira lah menang ke kalah..:)

Pengalaman suka/duka menyambut aidilfitri :

Kalau masa kecil-kecil dulu time hari raya memang suka sangatlah.Sebab apa?Macam biasalah budak2 kecik mengumpul duit raya, melaram pakai baju raya baru, makan banyak2 dan pergi jalan-jalan dengan kawan2.Tapi tu masa kecik la.Kalau umur sekarang ni ...tak de maknanya nak pakai baju lawa2.Pakai tu pakai tapi time nak g solat sunat aidilfitri la.Balik tu lepas bermaaf-maafan dan makan baju raya dah bertukar menjadi tshirt dan kain batik.Kenapa?Alahai..kita anak yang tak kawen lagi maka dengan automatik akan membuat kerja2 bahagian dapur.Kakak2 yang dah kawen macam biasalah ada yang nak kena layan anak, layan suami dan macam2 lagilah alasan diorang bagi.Jadi kita bibik yang tidak bergaji didapur.haha.Tapi dok kat dapur best juga tak payah nak layan tetamu kat luar dan kadang2 tu duit raya pon tak habis.haha.Semua kenangan zaman raya kanak2 menjadi kenangan terindah dalam hidup cik nor.


Oklah..saper yang nak join boleh klik banner kat atas tu..:)


Kalau baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...