KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, July 3, 2014

Semalam Yang Penat..

Entry Tanpa Gambar..:)

Assalamualaikum...

Hari ni macam tak de idea nak menulis tapi paksa jugaklah sebab nak cerita pasal semalam.Paksa?ada ke idea cik nor oiii??Macam biasa idea merapu cik nor datang lagi..haha

Semalam adalah hari penat cik nor.Kenapa? Bangun sahur pukul 4.40 pagi kalau tak salah.Then siap sahur sebelum imsak la. Rehat jap sementara tunggu masuk waktu subuh masuk.Lupa nak cakap masa bangun nak sahur tu air tetiba tak ada.Alahai seksanya..nasib la tangki tingkat bawah masih ada air.Dah la kena hantar adik seawal yang mungkin.huhu.Oleh kerana nak keluar awal cik nor antara orang terawal mandi maka xder masalah la.Tinggal jap pasal tak der air tu.

Seawal 6.30pagi cik nor keluar rumah hantar yang praktikal dekat tempat kerja cik nor ke perbincangan projek baru di Terengganu.Dia pergi dengan engineer cik nor. Cik nor cuma hantar dia tempat engineer tu tunggu jer.Masa tengah tunggu enginneer cik nor sampai tetiba 4 buah kereta berlanggar berhampiran traffic light.Cik nor tak tahu apa sebabnya tetiba jer berdetum bunyinya.Betul2 dekat tempat cik nor menunggu.Oleh kerana tidak mahu mengganggu kesesakan traffic cik nor beralih tempat menunggu dan tidak tahu apa yang berlaku seterusnya.Kemalangan itu menyebabkan jem terk.Bayangkan dari pukul 8pagi cik nor sampai pejabat pukul 9pagi.huhu

Petangnya pula kena ambik dia pulak.Terpaksa menempuh jam orang nak g pasar ramadan pulak.Adoii...demi adik yang nak belajar cik nor lupakan sahaja keletihan dan ketakutan cik nor nak masuk bandar Kota Bharu.hehe.Balik2 rumah cik nor dapat tahu ada housemate yang tak sempat mandi.Alahai kesiannya.

Kalau baik hati klik :)
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI
7.SINI
8.SINI

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:


Mohd Shakir Razali

ZonCinta

Jawatan Kosong Kerajaan Terkini

Mastura Rara

BroFami Sam

Chinta Artie

Yanty Lee

Keyme Keymoo

Ana Ahmad

Nurul Aqidah Azahar

Ida Baharum


Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Tuesday, July 1, 2014

Dua Hari Kepanasan..

Entry Tanpa Gambar..:)

Assalamualaikum...

Sejak puasa nie idea pun macam puasa jugaklah. Seperti tahun2 lepas jugakla.Entry berkaitan makanan tiada dalam blog cik nor nie.Bukan apa takut orang terliur cik jugak yang berdosa.huhu

Kenapa tajuk entry cik nor macam tu.Begini ceritanya.Hari pertama puasa cik nor dari kampung sebab nak bersahur bersama family.So, bertolak awak dari rumah dan sampai awal dirumah sewa.Sampai2 parking depan umah still full then cik nor parking depan umah sewa lelaki.Oleh kerana tak mahu menyusahkan mereka petang nanti, cik nor pun balik la tengahari untuk alihkan kereta.Dalam masa yang sama nak tengok tayar kereta cik nor macam kempis jer.huhu.Sah..tayar kereta cik nor pancit. Malam tu adik datang bersama kawan dia yang kerja mekanik then cik nor suruh dia tukar tayar spare.Nak guna tayar yang kempis tu takut makin rosak lah.Habis cerita dihari pertama ramadan.Panas jangan cakapla..pukul 1.00 petang yer...

Hari kedua..pukul satu keluar lagi pergi kedai tayar nak tampal tayar yang pancit tu.Nasiblah jumpa kedai yang dekat2 dengan rumah.Tapi korang bayangkan panas pukul 1 petang macam mana.Tapi sabarlah, kalau pergi lepas balik kerja banyak masalah pulak.Panas pun panaslah ...asal kereta ok.huhu.Dua hari berjemur panas tekat dah mula terasa perit.Malam tadi minum air bukan main banyak lagi.Takut sakit tekak makin parah.huhu

Itulah pengalaman dua hari berpuasa.

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI

Monday, June 30, 2014

Ketuk-Ketuk Aidifitri'


Ketuk-Ketuk Aidilfitri(KKA) merupakan satu program pertama di Malaysia yang diasaskan oleh Puan Siti Aisyah Bt Zulkifli Ramond yang merupakan seorang pengarah pemasaran dalam syarikat Farich Holdings Sdn. Bhd. Program ini merupakan hak milik dan diuruskan oleh Farich Holding Sdn. Bhd secara sepenuhnya. Program ini direka untuk memberi peluang niaga kepada setiap individu yang berminat menjadi usahawan terutama usahawan muslim.

KKA mengumpulkan pengeluar-pengeluar 'premium cookies' iaitu pengeluar biskut dan kek lapis terbaik dari seluruh Malaysia yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dalam menghasilkan biskut mereka. Biskut-biskut dari seluruh malaysia ini dikumpul di HQ(Farich Holdings Sdn Bhd) untuk dijenamakan dibawah program KKA sebelum diedarkan kepada stokis-stokis di setiap negeri sebelum dijual kepada pelanggan.

Produk KKA ini adalah 100% keluaran muslim dan mempunyai 20 produk iaitu 18 jenis biskut dan 2 jenis kek lapis kukus yang berkualiti dan beraneka rasa. Setiap jenis dihasilkan dengan bahan-bahan yang berkualiti yang berjenama seperti 'Butter Anchor'. Setiap kotak biskut mempunyai 36 keping hingga 60 keping biskut bergantung kepada jenis.

Senarai jenis dan harga biskut dan kek lapis boleh dilihat pada katalog dibawah;




Anda boleh dapatkan biskut raya "Premium Cookies Ketuk-Ketuk Aidilfitri' daripada stokis dan agen berhampiran anda.


  • Negeri Sembilan(HQ) - Puan Aisyah Ramond [018-3232100] / Office [06-6510455] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri HQ
  • Selangor - Puan Norlinna [019-2669569] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Selangor
  • Perak - Puan Nor Azira [016-5914902] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Perak
  • Terengganu & Kelantan - Puan Naqiah Khalidah [017-9674567] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Terengganu
  • Kedah - Puan Siti Roshila [012-5890080] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Kedah
  • Perlis - Puan Najah Farahin [012-5735856] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Perlis
  • Pahang - Puan Nor Azira Hassim [014-8173975] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Pahang
  • Pulau Pinang - Cik Ainul Hafizah [019-4236435] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Pulau Pinang
  • Johor - Puan Rosliana [012-7522409] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Johor
  • Melaka - Puan Azlina [019-6588803] (senarai agen) FB : Ketuk-ketuk Aidilfitri Melaka
**tempahan produk-produk KKA akan ditutup selepas minggu pertama puasa 2014**

**update terbaru senarai agen sila ke D'nialiciousBlog**



Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways by D'nialicious Cakehouse

http://dnialicious.blogspot.com/2014/06/ketuk-ketuk-aidilfitri-giveaways-by.html 


Assalamulaikum..

Jom join GA nie.Hadiah best..lain dari yang lain sebab dapat kuih raya.Wow..sedapnya biskut raya. Meh la join ramai-ramai..:)

Nak join klik banner kat atas.
All the best semua..:)

Sunday, June 29, 2014

SALAM RAMADAN



SALAM RAMADAN KAREEM

Assalamualaikum

Salam ramadan buat semua pengunjung blog cik nor yang beragama Islam.Ampun & maaf sekiranya tersalah kata sepanjang bersiaran sebagai blogger suam2 kuku ni.Selamat berpuasa semua..:)

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...