KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, June 14, 2014

3 Kenduri 1 Hari


 Assalamualaikum...

Baca tajuk macam pelik jer kan.Tapi itu lah hakikatnya.Dalam masa satu hari ada 3 kenduri dalam kampung yang sama.Xke haru di buatnya.Huhu.Gambar yang cik nor gedik santai tu tempat kenduri no.1. Cik nor gantikan mak cik nor yang masih lagi berpantang kerana penyakit kayap dan still tak cukup kuat untuk berjalan jauh.huhu.Maka pergilah cik nor bersama adik cik nor (kawan adik cik nor yang kahwin ni) dan anak2 buah tersayang.Oleh kerana orang lain tak mo bergambar maka cik nor mengediklah sorang diri.hihi.Dah kenyang makan lagi pon..:)




Ok..ini tempat kenduri no.2. Gigihkan cik nor tukar2 baju.Nasiblah cik nor g dua tempat jer.Rumah yang ke-3 kakak cik nor wakil mak cik nor.Kalau cik nor g lagi haru dibuatnya. Tempat kenduri nie kawan cik nor yang kawin sebab tu cik nor possing sakan.Tapi kan kenapa cik nor nampak gemuk dalam gambar nie.Gambar kat atas tu hari yang sama.Nie nie memang betul gemuk.Uwaaa..memang cik nor dah gemuk ke?Tidakkk....:(

Korang layanlah gambar kabur cik nor tu.Adik cik nor yang ambik..guna tel canggih dah..silap setting xathu tetiba gambar jadi kabur..huhu.

Thursday, June 12, 2014

Saya Sudah 6 Bulan



Assalamualaikum...

Mesti korang terkejut kenapa tajuk entry cik nor macam tu. Jangan salah sangka yer.Budak tecik nie yang dah 6 bulan..bukan cik nor yer..haha.Cer teka siapa ia nie??hehe

Inilah Nur Salsabila anak buah cik nor yang ke 8.Anak kakak no,2 cik nor.Alah korang ingat tak entry INI & INI. Korang buka entry tu mesti korang ingat lah budak tecik nie.Tadaa..ini lah dia yang terkini.Dia sudah bambam.Minum susu non stop..haha.Kakak cik nor terpaksa cover dengan susu botol sebab dia tak cukup minum susu semulajadi maknya.itulah sebabnya muka dia temban semacam..haha.

Cik nor lagi jahat tau..budak tecik nie selalu jer nangis sebab tak cukup susu. Cik nor kadang2 tu suap aiskrim kat dia.Bukan bagi makan macm orang dewasa makan la.Just bagi dia rasa skit jer.Mak cik nor apa lagi marah sakan kat cik nor.Siap warning lagi " kalau budak tu kembung perut malam karang ko berjagalah yer". Alah mak nie..tak dernya nak kembung perut..sikit jer orang bagi"hihik

Itulah ceita cik nor bila melayan anak buah.Inilah anak buah yang paling tecik dalam family cik nor.Balik minggu nie dia dah xder.Dia dah balik Gua Musang dah.huhu.Rindunya nak cium n kacau dia tidur...Miss u adik sabila..:)


Kalau anda baik hati klik sini :)
1. SINI
2. SINI
3. SINI

Wednesday, June 11, 2014

Wordless Wednesday - Gedik Santai Cik Nor




Assalamualaikum..

Korang layanlah gambar gedik cik nor nie..:)

Tuesday, June 10, 2014

Terima Kasih Mirza Syazwina


Assalamualaikum..

Semalam blur tak thu nak updates apa kat blog.Buka blog then terkebil-kebil nak tulis apa.Last2 bw jer kerja cik nor semalam.Otak dah beku kerana makan nasi kenduri kahwin banyak sangat kot.haha.Idea pon tarak mari...tak boleh nak buat apa la..haha

Hari teringat kat hadiah yang miza bagi tak buat entry lagi.So, petang semalam snap pic dan hari transfer masuk pc.Taraa..dah keluar entry tersebut.Kelakar tak?Memang tak kelakar langsung yer cik nor..:) Kenapa miza bagi hadiah.Alah macam korang tak tahu, cik nor ni kan pengomen tegar mana2 blog.Eh..ye ker?Certain blog jer la..perasan jer lebih cik nor ni..macam lah dia glemer sangat.haha.

Miza mana? Alahai..lupa lak nak bagi link..Mirza Syazwina a.k.a http://dorayakino.blogspot.com/ .Dah kenal dah kan?Yang mana masih tak mengenali miza nie bolehlah klik dekat link yang cik nor bagi kat atas tu.Cik nor suka tau singgah bloh miza nie.Suka tgk muka dia comel sangat..pastu dia peramah orangnya.Xpernah miss singgah blog cik nor.Thanks a lot miza bagi hadiah nie.Cik nor suka sangat.hehe..Lain kali kalau boleh nak lagi (muka tak malu kan cik nor nie:)

Oklah stop kat sini dulu.Jumpa next entry

Kawan2 yang budiman kalau sudi klik sini :

Terima kasih..:)


Sunday, June 8, 2014

Keropok Lekor


Assalamualaikum..

Gambar makanan lagi.Kalau peminat keropok lekor tengak gambar nie sure meleleh air liur nanti.hihik.Poyo jer kan ayat cik nor.Orang lain bukannya jakun macam ko cik nor.Ko serba serbi jakun cik nor.Nasiblah dok kampung kalau dok bandar dah lama kena gelak..haha

Begini cerita keropok lekor nie.Minggu lepas ada housemate cik nor balik kampung kat terengganu.So dia tanyalah nak kirim apa2 tak.Cik nor pon apa lagi gatal mulut g cakap nak keropok lekor.Sekali dia beli betul.Masa dia datang hari ahad malam tu cik nor tak der.Cik nor bawa kawan dari johor g jejalan kat Wakaf Che Yeh.Roomate jer mesej suruh cik nor makan.Tapi balik dah pukul 12 pagi selera makan pon dah tak der.Letak dalam peti dululah jawabnya.

Malam esoknya panaskan balik then makan beramai-ramai depan tv.Sedap oo..makan kepok lekor panas2.Kena pulak sos dia buat tu best.Perghh...layan.haha.Ada gak yang g beli keropok lekor jap lagi.Sebelum korang marah cik baik cik nor undur diri dulu..hihik

Babai..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...