KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, June 7, 2014

Kek Hokkaido..


Assalamualaikum..

Cik nor nie kan saja jer kan hari2 minggu macam nie dok tayang makanan.haha.Sebenarnya cik nor nak suruh korang buat.InsyaAllah..kalau tiada aral melintang hari nie dan esok dok makan nasi kat kenduri kahwin la.Asyaik makan kat nasi kat kenduri orang jer.Kenduri sendiri tak tahu bila..haha

Kek hokkaido nie first time cik nor dengar.Nampak tak di situ kejakunan cik nor.Orang lain dah ke bulan cik nor baru terhegeh-hegeh nak start enjin kereta.haha.Nie pon nasiblah housemate perkenalkan.Kalau tak memang terkebil-kebil lah kalau orang tanya pasal kek nie.haha.Nama kek nie pon tak henggat.Asal dari jepun ke kek nie?Entahlah..yang cik nor tahu ianya sedap.hehe

Housemate bagi lah try trus cik nor jatuh cinta dan saat2 tu jugaklah cik nor tempah nak bawak balik kampung.Nampak benar cik nor hanya pandai makan.Nak buat xdoklah..haha.Pembuat kek nie seorang doktor kalau tak salah cik nor la.Wah..tengok ..doktor pon pandai buat bizz.Cik nor nor tahu makan dan habis kan duit jer.Nak cuba buat sendiri..harap maklumlah..hihik.Apa yang pasti kek nie memang sedap.Makan sekali memang nak makan sokmo bak kata orang kelantan.hihik.Kek nie tetap lembut walaupon letak dalam peti. Promote nie....:)

Oklah..kepada blogger Kelantan kalau nak cuba kesedapan kek ini bolehlah contact cik nor.hehe
Babai..:)

 

Friday, June 6, 2014

Tazkirah Jumaat


Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..:)

Thursday, June 5, 2014

Alhamdulillah...Akhirnya Followers Blog Cik Nor Mencecah 1K.....



Assalamulaikum..

Ceritanya banyak nak share kat sini tapi idea tarak marii.Nak buat macam mana.Tak tahu nak buat entry yang mana satu.Entry makanan ke, entry dapat hadiah ke ...last-last buat entry pasal followers blog lah senang.hehe

Alhamdulillah...setelah 4 tahun kot dalam dunia nie. Tolak 2 tahun xaktif sangat..hihi..Akhirnya blog cik nor mencapai 1k followers juga akhirnya.Bukan nak bangga cuma nak bagitahu jer.Lagi pun blog cik nor ni bukannya blog glemer.Just blog picisan yang orang melayu kata suam2 kuku jer. Alhamdulillah...sebab blog nie mempunyai peminatnya yang tersendiri.

Followers yang ke 1000 tu ialah Anies @ http://aniesandyou.blogspot.com/.Sebenarnya cik nor dah lama follow dia tapi dia baru perasan kot.Kalau tak salah cik nor follow dia masa join segmen or giveaway kot.hehe.Blog anies tak banyak info pasal dia.Apa yang cik nor boleh katakan blog dia berwarna pink dan memang cerialah kalau masuk blog dia.Anies sorry sebab tak betul2 menjelajah lagi ke blog anies.Mana2 blogger yang nak berkenalan dengan anies nie bolehlah klik link yang cik nor bagi kat atas tu. Buat anies sila email nama dan alamat ke normi80my@yahoo.com. Ada  cenderahati untuk anies sebab jadi followers ke 1000 cik nor.

Oklah dah panjang sangat membebel.Stop kat sini dulu.Babai...

Wednesday, June 4, 2014

Wordless Wednesday


Assalamualaikum..

Salam rabu semua..:)

Tuesday, June 3, 2014

GiveAway Tunai RM500 By SyuhadaBaharudin.com

Giveaway Tunai RM500 SyuhadaBaharudin.Com


Assalamualaikum..

Jom lah join giveaway nie.Mana tahu ada rezeki...InsyaAllah..aamiin.Kepada yang nak join jangan lupa klik tajuk di bawah banner tu.

P/s : Cik nor doakan moga Syuhada & pasangan kekal bahagia til jannah..aamiin

Monday, June 2, 2014

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Silala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Nasibah Khushairy , Kasih Lestari Abadi , Nor Farihan Ayob , Nannie Isa , dan yangbaik .

Musim Rama-Rama Ke?

Assalamualaikum..

Huawaa..apasal mengantuk sangat nie.Cik nor rasa nie gara-gara tidur lewat malam tadi kot.Cik nor buat apa tidur lewat? Cik nor teman kawan cik nor dari Johor g shopping kat Wakaf Che Yeh.Punyalah ramai orang.huhu.Semuanya orang luar.Barang pon mendadak naik harga.Cik nor just cuci mata jer.Time nie peniaga letak harga bukan main tinggi lagi.Nasiblah cik nor boleh tawar sikit2 untuk member..::)

Alahai panjanglah pulak mukadimah cik nor nie.Lain gambar yang dia letak lain pulak dia cerita.Harap korang fahamlah nie blog merapu cik nor.haha.Macam nie ceritanya.Minggu lepas kot cik nor dengan adik beradik cik nor g beli barang dapur kat Pasaraya Econjaya, Machang.Masa tunggu kakak ternampak lah beberapa ekor rama-rama2 terdampar kat atas lantai.Memang jinak sangat rama-rama nie.Hairanlah pulak macam mana dia tiba-tiba boleh berada kat situ.Budak2 yang lalu lalang kat situ panggil butterfly...hehe

Tu yang cik nor tanya sekarang nie musim rama-rama ker?Masa tengok perlawanan Pahang vs JDT pun banyak rama-rama kat padang.Dah macam bunga-bunga berwarna hitamlah pulak..hehe.Masa Perlawanan Kelantan vs Felda pun sama tapi xderlah banyak macam Pahang vs JDT.Adalah musim dia sekarang?huhu

Tempat korang ada banyak rama-rama tak?
oklah stop sini dulu.See u again.

Sunday, June 1, 2014

Sangat Terkejut.....

Assalamualaikum..

Salam ahad dan selamat berhujung minggu semua.Kenapa tajuk entry cik nor macam tu.Sebenarnya cik nor betul terkejut bila buka FB pagi tadi.Bila ramai blogger ucap takziah kepada blogger Mak Dara a.k.a Adza Irdawati. Rupa nya suami Mak Dara telah kembali ke rahmatullah.Salam Takziah buat Mak Dara sekeluarga.

Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Aamiin. Al-fatihah. Buat Mak Dara semoga tabah menghadapi ujian Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...