KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, May 23, 2014

Tazkirah Jumaat


Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua.

Thursday, May 22, 2014

Terima Kasih Kak Fuza & Shida


Assalamualaikum...
Hari terasa ada masalah pulak nak updates entry.Buat masa sekarang nie bos tak der.Janganlah dia masuk jap lagi.Kalau dia masuk alamaknya tergantunglah entry nie.haha.Minggu depanlah gamaknya cik nor publish ..haha
Minggu ni dalam masa satu hari cik nor dapat 2 hadiah.Hadiah pertama dari blogger glemer Shida a.k.a http://www.duniashida.com tu. Hadiah apa?Hadiah apa lagi kalau bukan hadiah pengomen tegar.haha.Kalau masuk GA or Segmen belum tentu lagi cik nor menang.Kalau nama ada dalam senarai peserta pun dah alhamdulillah..hehe.Cik nor dapat button badge, bookmark & business kad shida.Rasanya ini kali ke-2 cik nor dapat business card shida.Suka sangat ...boleh tambah koleksi.Apa2 pon terima kasih buat shida kerana menghargai kehadiran cik nor diblog shida.Thank a lot shida.Saper yang masih tida mengenali blogger shida bolehlah klik link yang cik nor bagi tu.Tak rugi kenal shida nie, dia baik dan peramah orangnya.


Hadiah dua pulak cik nor dapat dari businesswomen blogger iaitu Kak Fuza a.k.a http://fuzamusa.blogspot.com. Alah..tak kan korang tak kenal kot blogger nie.Dia glemer lagi pada cik nor tau.Blogger yang selalu terbang ke Bandung, Indonesia tu.Yang nie hadiah apa pulak? Hadiah apa lagi kalau buka hadiah untuk pengomen tegar.haha.Muka cik nor nie memang muka hadiah pengomen tegar kot..haha.Whatever lah..haha..Apa tu cik nor dapat? Emmmm..lip balm Mary Kay.Uii..teruja sangat.Buka then terus pakai, then trus selfie..haha.Layan jerlah muka cik nor yang berkilat itu. Muka sama berkilat dengan bibir..haha.Sila gelak kuat2 kat cik nor yang jakun ini...haha. Oklah..terima kasih banyak2 buat kak fuza yang sudi bagi hadiah kat cik nor.Kepada blogger yang masih tak mengenali kak fuza nie bolehlah klik link yang cik nor bagi kat atas tu.Nak ber'business dengan kak fuza pon boleh jugak.Business kain sulam dari indonesia..hehe

Oklah..cik nor stop sampai sini dulu.Lain kali cik nor merapu  lagi.hehe.Bai

Wednesday, May 21, 2014

The Liebster Award - Abe Kie, Hainom Okje & Umi Sura

http://3.bp.blogspot.com/-2b7FwbER8UQ/U2xLAWBHZNI/AAAAAAAAPNk/G-zXb8zSJ64/s1600/Liebster-Award%5B1%5D.jpg 
Assalamulaikum...

Alahai..ramai pulak yang berkenan nak tag cik nor.Nak buah macam mana blogger perasan glemer mesti lah ramai orang kenal..haha (sila muntah berjemaah..)Untuk tidak menghampakan mereka maka cik nor ambil masa sekejap untuk menjawab soalan dari diaorang.Soalan dari 3 blogger sekaligus..haha


SOALAN-SOALAN MAUT ABE KIE
 
1. Siapakah date pertama anda dan di manakah anda berdating dengannya?
 - Azman Rashid (cinta monyet..haha) & diberanda sekolah :)
2. Nyatakan tiga saat terindah di dalam hidup anda.
- Cium tangan ibu & ayah
3. Apakah kereta/motosikal pertama yang anda miliki?
-  Kereta (Myvi)
4. Apakah menu masakan yang pertama sekali anda belajar dari ibu tersayang?
- Masak nasi  ....haha
5. Sekiranya anda mengalami tekanan, apakah yang anda lakukan?
- Diamkan diri
6. Di manakah anda mendapat pendidikan tinggi?
- Uitm dihati ku..:)
7. Destinasi pelancongan yang paling jauh pernah anda pergi?
- Bukit Tinggi , Indonesia
8. Apakah tujuan anda menulis blog?
-Meluah perasaan..cewahhh
9. Sekiranya kawan baik anda sendiri menikam anda dari belakang, apakah tindakan anda?
- Doakan yang terbaik untuk dia
10.Siapakah individu yang telah mengubah hidup anda?
- Extunang....huhu
11. Sekiranya anda tidak melakukan pekerjaan yang anda buat sekarang, apakah pekerjaan yang bakal anda ceburi?
- Guru @ lawyer..haha
11 Soalan OKje untuk korang jawab :

1)  Nama panggilan yang korang suka OKje panggil dan kenapa?
- Cik nor sebab manja kot..haha
2)  Entri korang yang paling best yang korang nak OKje baca?
- Entry yang akak bagi hadiah kat cik nor tu..:)
3)  Satu kebaikan yang ada pada diri korang yang patut OKje tahu?
- Peramah
4)  Satu sikap buruk korang yang patut OKje tahu?
- Kalau gaduh xsuka cakap ngn orang tu..haha
5)  Bahagian tubuh korang yang korang rasa cantik?
- Bibir kot..org kata bibir cik nor seksi..haha
6)  Siapakah orang yang ingin korang jumpa kalau diberi peluang?
- Tun. Dr. Mahathir
7)  Peristiwa paling best dalam hidup korang?
- Bersama family tercinta
8)  Impian korang yang masih belum tercapai?
- Nak Nikahhh
9)  Makanan dan minuman yang selalu korang order kalau makan luar?
- Nasi goreng kampung & Milo ais
10)Kalau korang jadi kaya?
- Nak bawa seluruh family g Mekah
11)OKje di mata korang? Nak kritik pun OK ..... mak OK jer!
- Seorang ibu yang penyanyang..

Soalan yang perlu dijawap..

1.Apa yang korang tau tentang Umi?..cerita skit..
- Umi kerja kat klinik & ada anak lelaki yg encem nama afif.:)
2.Korang pernah bercinta berapa kali sebelum kahwin?(kalau belum kawin..dah ada pakwe ke belum?
- Belum kawen ( tengah mencari...haha)
3.Apakah saiz baju korang 10 tahun dulu dan sekarang.?
- Kalau tshirt semestinya S
4.Apakah impian korang?
- Nak bahagia dunia & akhirat
5.Korang suka tengok cerita apa?
- Drama melayu
6.Kenangan terindah korang?
- Dapat tamatkan pengajian
7.Apakah pendapat korang tentang blogumi...?merapu?boring?biasa2 jer?jujurla sayang aku tak mengapa...
- Best..terbaikkk
8.Korang ni jenis yang maca mana?
- Happy go lucky..:)
9.Korang pernah berangan tak?mesti pernahkan..biasanya korang berangan pasal apa?
- Berangan nak kawen dengan putera kayangan
10.Apakah nama timangan korang masa kecik2 dulu?
- Kak chik
11.Apa yang korang tak suka dalam blog Umi?jujur ya..tq.
- Sukaaaa..:)
Soalan cik nor untuk anda yang akan di tag :
1. Nama penuh korang & nama samaran kat blog
2. Apa korang buat kalau korang bosan?
3. Tempat yang nak sangat korang pergi tapi tercapai lagi.
4. Apa yang membuatkan korang susah hati?
5. Korang suka masak?masakan paling sedap korang pernah masak?
6. Korang suka shopping baju kat pasar malam ke shopping kompleks?
7. Makanan yang paling korang tak suka makan sejak dari kecik?
8. Tempat dating pertama korang?
9. Hadiah paling best husband or boyfriend bagi?
10. Apa pendapat korang tentang blog cik nor?
11. Sila komen dengan jujur tentang cik nor...:)
Mangsa tag :
1.Farah (Mrs. Secretary)
2. Kak Mia Kassim
3. Jaakechik
4. Azman
5. Atie
6. Sally
7. Msredcheesecake

Wordless Wednesday - Harta Karun Dari Blogger


Assalamualaikum..

Hasil berblogging selama ini...:)

Tuesday, May 20, 2014

Giveaway RM100 Tunai Sempena Hari Guru

http://www.hasrulhassan.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html 

Ucapan Selamat Hari Guru :

Selamat Hari Guru Buat semua guru tak kira dimana berada.Jasa kalian akan aku kenang sampai bila-bila.Tanpa tunjuk ajar kalian tak mungkin aku akan pandai membaca, menulis dan mengira.Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian...aamiin. Guru ibarat lilin yang membakar diri untuk menerangi orang lain.



Nak join klik banner kat atas..:)

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah.

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss...

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

Monday, May 19, 2014

Cenderahati Dari Blogger Zara Nurhaidah


Assalamualaikum..
Hari nie cik nor dok membalas komen kat entry yang bersepah tu.Penat kemain..(macam komen ribu ribanlah pulak cik nor..cess..komen 10-20 jer sebenarnya..haha) Tak habis-habis lagi sebenarnya balas komen tu.Continue esoklah pulak(nampak benar pemalasnya cik nor).haha.Sementara ada kesemnpatan nie cik nor updates bloglah sekejap.

Cenderahati kat dalam gambar tu sebenarnya dah 2 minggu sampai tapi banyak halangan nak buat entry, terpaksalah cik nor tunda hingga ke hari nie.Alhamdulillah...tercipta jugalah entry untuk Zara Nurhaidah a.k.a http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/.Thanks a lot to zara coz memilih cik nor untuk menerima cenderahati istimewa dari beliau.Cik nor antara 100 peserta yang bertuah dalam Giveaway INI. mesti korang pon join jugak kan?hehe

Walaupun cik nor tak menang tapi cik nor bersyukur sebab zara menghargai penyertaan cik nor dalam giveaway tersebut.Sekali lagi terima kasih buat zara.Kepada yang masih tidak mengenali Zara Nurhaidah bolehlah klik link yang cik nor bagi di atas untuk berkenalan dengan beliau.Mana tahu kot lepas nie jadi BFF..InsyaAllah

Oklah..dah panjang sangat merapu.Stop kat sini dulu yer..:)

Sunday, May 18, 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah!


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang.

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada 12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Cik Nor Hilang Lagi???

Assalamualaikum..

Selamat hari ahad dan selamat berhujung minggu semua kawan-kawan blogger sekalian.Rindu tau kat korang semua.Mana cik nor menghilang selama 5 hari?Nie yang cik nor nak cerita.

Masa cuti hari Wesak tu cik nor lupa nak buat entry autopublish.Itu lah kisahnya.hehe.Manakala hari rabu pulak.Cik nor masuk kerja tak sampai 1/2 jam kakak telefon menangis-nangis.Kakak kata mak dah lain macam dia xboleh tidur dua malam berturut-turut.Cik nor apa lagi mintak MC dengan bos dan terus drive balik kampung secepat mungkin.Masa sampai tu tengok muka mak lemah sangat dengan matanya yang dah lebam xdapat tidur.Dia sebenarnya di jangkitan sejenis penyakit kulit yang di panggil kayap.Ingatkan penyakit nie tak serius just pergi berubat secara tradisional jer.Tapi sangkaan cik nor salah kerana dia makin merebak ke kepala dan menyebabkan leher kiri dan kanan mak cik nor tak dapat berfungsi dengan sempurna.

Mula-mula sampai mak marah kenapa hari rabu cik nor dah balik sedangkan esoknya hari biasa cik nor balik.Cik nor cakap mak dah macam nie tak kan nak biarkan pulak.Kakak suruh pujuk mak bawak g klinik kerajaan sebab sebelum nie dah bawak g klinik swasta tetap tak der perubahan jugak. Kat klinik kerajaan nie punyalah cik nor hangin satu badan.Ya Allah..dia punya servis amat lembab sekali.Bayangkan cik nor sampai bersama mak cik nor lebih kurang pukul 11.30 pagi.Daftar kejap jer.Nak tahu berapa lama masa yang kami ambil untuk jumpa doktor.Hampir 2jam untuk menunggu sahaja.Sabar jer la..dah lah mak tu sakit..cik nor dan untuk hilangkan tension dia menunggu cik nor terpaksa urut belakang dia untuk hilangkan rasa sakit kat leher dia.huhu

Mak cik nor dah sihat ke belum?Alhamdulillah...dia dah semakin sihat.Tapi tak tahu dimana silapnya dia tak boleh berjalan.Bangun pagi di hari sabtu dia kata kaki dia sakit macam ada benda yang menyucuk kat tapak kaki dia.Cik nor terpaksa tinggal jugak kerana minggu lepas dah 2 hari cik nor cuti.huhu.Cik nor harap korang semua doakan mak cik nor cepat sembuh seperti biasa dan boleh berjalan dengan sempurna semula...aamiin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...