KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, March 29, 2014

Izinku Pergi - Kaer

Pinjam pakcik yahoo





Sinaran mata cerita segalanya
Duka lara terpendam
Memori semalam

Tinggal segala cinta
Tiada kembalinya abadi kasih kita
Kau bawa bersama

Mimpi indah mekar
Saat cinta bersemi
Sedetik asmara syurga selamanya

Pergilah rinduku hilangkan dirimu
Tak sanggup menanggung derita dikalbu
Pergilah sayangku
Bermula semula semangat cintaku
Membara kerana dia
Tiada niatku

Tersemat jiwa setia bersamanya
Cinta murni berdua
Beribu tahunnya
Mimpi indah mekar
Saat cinta bersemi
Sedetik asmara syurga selamanya

Pergilah rinduku hilangkan dirimu
Tak sanggup menanggung derita di kalbuku
Pergilah sayangku
Bermula semula semangat cintaku
Membara kerana dia tiada niatku…

Pergilah sayangku
Bermula semula semangat cintaku membara
Kerana dia tiada niatku…
Maafkan daku duhai kasih izinkan ku pergi…

Friday, March 28, 2014

Doa Keluar Dan Masuk Rumah


Assalamualaikum...










Thursday, March 27, 2014

Akhirnya......


Assalamualaikum..

Tajuk entry bukan main kebaboom lagi cik nor.Tapi bila sampai kat isi kandungan dia xder lah kebaboom sangat.Tak gitu kawan2.haha

Sebenarnya hadia ni hari khamis minggu lepas lagi sampai.Kira dah seminggu lah hadiah nie sampai.Cik nor peram jadi pekasam dulu baru syok nak buat entry.Macam2 alasan kan cik nor buat padahal dia malas nak transfer gambar.Banyak cikadak tol kan cik nor nie.

Weh,...cik nor orang bukan nak baca ko membebel tapi orang nak tahu hadiah tu ko dapat dari mana.Lagi pun ko bukannya glemer sangat , senang2 jer orang nak bagi ko hadiah..haha.Sebenarnya hadiah nie cik nor dapat dari Liza Izara. Dah lama join contest dia tapi hadiah lambat sampai.Oppss..jangan salahkan liza yer.Silap cik nor jugak sebab lupa nak bagitahu jangan pos sebelum hari raya haji tahun lepas.Kalau raya pejabat cik nor cuti lama tambah2 pulak hari raya haji.Oleh kerana dia dah terlepas pos sebelum raya haji maka hadiah tu di kembalikan semula kepadanya.Buat liza , cik nor mintak maaf banyak2 coz terpaksa pos untuk kali ke-2 hadiah kepada cik nor.

Dah shawl design by simply siti lagi yer..Sila jangan jeles yer..haha..tak der makna orang nak jeles kat ko cik nor.haha.Dah 2 helai dapat shawl warna nie tapi baju tak der warna nie..huhu.

Kepada sesiapa yang nak berkenalan dengan Liza Izara silalah klik dekat nama yang cik nor bagi tu.Tak rugi tau berkenalan dengan dia,Dia peramah orangnya.Orang Sabah bah..:)

Wednesday, March 26, 2014

Wordless Wednesday..#45


Assalamualaikum

Inilah padahnya bila kasut makan kaki tuan dia.huhu..Sila abaikan kaki cik nor yang buruk dan macam orang tua tu..haha

Tuesday, March 25, 2014

MH370....Berakhir Satu Penantian.:(

Assalamualaikum....


Setelah sekian lama menanti perkembangan terkini pesawat MH370 akhirnya malam tadi terjawab jua. Hati begitu berdebar menanti press conference Perdana Menteri Malaysia. Penantian selama 17 hari terjawab apabila Datuk Seri Najib mengumumkan destinasi terakhir pesawat MH370 ialah  Lautan Hindi. Satu kawasan yang agak terpencil. Tiada apa yang dapat di ucapakan kecuali Innalillahiwainailahirojion....

Buat semua keluarga mangsa MH370...tabahkan hati menghadapi ujian Allah...Redha lah pemergian mereka.Sesungguhnya Allah lebih menyanyangi mereka...doakan mereka di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Jangan bersedih kerana dari NYA kita datang maka kepada NYA kita akan kembali...


Salam takziah buat keluarga penumpang pesawat MH370. Al-fatihah buat penumpang yang beragama islam.



GA Abang Stalker 2014




Assalamualaikum...

Pagi2 buka komen then nampak lah cik Oshin kita nie tagged untuk join GA Abg Stalker so cik nor apa lagi cepat2 lah join..:)

Nak tagged kat :
1. Azman
2. Aiza
3. Kak Fuza

Kepada blogger yang nak join boleh lah klik banner kat atas tu yer..:)
All the best...

Monday, March 24, 2014

Kad Pengenalan Baru..


Assalamualaikum

Hari ni macam tak der idea nak updates apa kat blog tapi bila teringat gambar banyak kat dalam phone terus mai idea.haha.Giloss kan cik nor nie.Tetiba jer dia ada idea.Tapi korang layan jer cik nor ni.tak layan nangis guling2 lah pulak..haha

Korang ingat tak entry INI?? Alah yang cik nor ss tu.Ss tu apa? Syok sendiri la sayang..haha.Taraa..ini lah hasilnya..korang tengoklah muka cik nor yang bolat tu.Haishh..saper cakap cik nor memang nak kena lempang nie..memang ayat perli tu..haha.Eh..bukan betul2 lempanglah..lempang manja jer.:)

Tapi bila cik nor tengok gambar kad pengenalan baru nie..dalam hati berkata..dah gemuk rupanya aku sekarang.haha.Selama nie memang perasaan jer kata kurus..Arghh..tidak..nak kena diet balik ni..tapi boleh ke cik nor diet.Asal malam jer lapar..asal lapar jer mesti malam..haha..Copy ayat pelawak mana ntah..hihik.

Doakan cik nor cepat slim balik...hehe..Korang dah tukar kad pengenalan baru ker?Kepada yang belum tukar dan ada masa lapang bolehlah tukar.Manalah tahu kot past nie ada denda kalau lewat tukar.huhu.Masa menunggu giliran tu memang lama sikit tapi masa proses kad pengenalan baru kita sekejap jer. 1 jam jer..:)

Oklah..stop kat sini dulu..see u next entry...babai

p/s: Kepada blogger yang follow cik nor harap dapat tinggalkan link blog korang bagi memudahkan cik nor follow korang balik..:)

Sunday, March 23, 2014

Cuti-cuti GIVE AWAY


Assalamualaikum...

Jawapan : Bandung, Indonesia

Tag kepada :
1. Azman
2. Aiza

Kepada yang nak join boleh lah klik banner di atas untuk mengetahui syarat2nya..:)
All the best ...

Mini GA T-shirt Blogger



Assalamualaikum...

Hari nie macam tak der mood jer nak menulis kat blog.So, blogwalking jer lah kerjanya hari nie.Tadi jalan kat blog Abe Kie then terjumpalah GA kat atas tu.Oleh kerana syarat2 dia mudah sangat cik nor join la..hehe

Saper2 yang nak join boleh lah klik banner kat atas.All the best yer..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...