KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, February 14, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3)

Salam Melancong!

Setiap kali sally pergi bercuti...blog sally akan adakan GA yang bertujuan untuk memberi cenderahati kepada rakan-rakan blogger...Apa salahnya berkongsi kegembiraan dan kenangan kan..? Untuk percutian kali ni...Sally nak buat GA yang ketiga...sebab tak mampu nak beli souvenirs untuk semua orang ...hihihi...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/02/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML, dalam entry, jawab satu soalan yg senang, "Kemana Sally nak pergi kali ni?" dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
GiveAway berlangsung selama 2 hari bermula 14/2/2014 sehingga 15/2/2014.

5 orang blogger yang bertuah akan menerima souvenirs (undian melalui random.org)


*Sally nak g bercuti di Korea*

Kenduri Kahwin


Assalamualaikum

Alahai hari nie macam blur lah pulak nak menaip kat blog.Godek2 gambar dalam folder jumpa gambar pergi kenduri kahwin.Majlis berlangsung pada tahun baru cina baru nie tapi tak sempat nak updates kat blog.hehe

Nie majlis perkahwinan anak besan kak long cik nor.Majlis berlangsung di Kemubu, Dabong.Orang kelantan mesti familiar dengan nama tempat nie.Kawasan ni terletak kawasan pendalaman sikit.Nak ke sana memakan masa 4 jam. 2 jam pergi dan 2 jam balik.Pengalaman betul lah pergi kenduri kawen nie.

Siap bawak bodyguard lagi 2 orang nak ke sana.Al-maklumlah jalan yang di lalui macam kawasan hutan2 sikit.Bukan apa takut apa jadi pada kereta yang di pandu je.Baik berwaspada sebelum terkena.huhu.Yang ada dalam gambar tu cuma k.long cik nor, 2 orang anak buah, seorang cucu, pengantin dan yang paling cun kat depan sekali tu cik nor la ( sila muntah hijau sekarang..haha).Sejak akhir2 nie banyak pulak muka cik nor interframe kat blog.Cari publisiti muharan gamaknya cik nor nie.Xder lah..cuma kebetulan ada cik nor tepek jer la..:)

Kalau korang korang nak tahu tu lah jubah yang cik nor dapat dari zalora.Entry dia kat SINI.Sori lah xde gambar yang possing berdiri.Lupa nak ambik gambar full..hehe.

Oklah..stop dulu nanti merapu lagi..:)

Thursday, February 13, 2014

Tudung




TUDUNG adalah aksesori kepala yang kebiasaannya dipakai oleh wanita Muslim di Malaysia.Adalah sesuatu yang normal bagi mereka menggunakan scarf untuk menutup aurat mereka di bahagian kepala, rambut, telinga dan leher. Malah dengan kemunculan hijabista dalam kalangan wanita Muslim moden yang gemarakan fesyen begitu memberi impak dalam dunia fesyen.

Perhatian yang diberikan terhadap mereka semakin meluas dan ini mencorakkan warna baru yang lebih segar di pentas fesyen Malaysia. Sesuai dengan arus fesyen terkini, fesyen bagi wanita yang beragama Islam semakin mendapat tempat dengan bantuan pereka-pereka fesyen tempatan.Mereka memahami kehendak wanita untuk bergaya namun dalam masa yang sama menuruti perintah agama.

Hasil kreatif mereka berjaya menghasilkan baju Muslimah tradisional yang diberikan nafas baru seperti baju kurung moden, baju kurung peplum, jubah dan macam-macam lagi. Tudung adalah antara yang paling mendapat perhatian mereka.Ini kerana pemilihan sesuatu tudung dapat memberi impak dalam bergaya.
Anda harus tahu cara menggayakan tudung anda dengan padanan pakaian yang sesuai. Mengenakan sehelai headscarf dengan dress Muslimah yang tidak sesuai boleh membuatkan anda kelihatan janggal dan semestinya tidak kemas.




Selain daripada itu, trend berhijab semakin popular kerana kemunculan ramai artis terkenal Malaysia yang mengenakan tudung seperti Dato' Siti Nurhaliza, NajwaLatif, ShilaAmzah, Diana Amir dan ramai lagi. Artis-artis terkenal ini telah berjaya memberikan gambaran yang cukup positif terhadap pemakaian hijab.Ini menepis tanggapan yang skeptikal bahawa berhijab membuatkan anda terbatas dalam menggayakan sesuatu stail.

Pada masa yang sama, kemunculan website online shopping Zalora memberikan peluang kepada pembeli dalam mendapatkan tudung online. Ini kerana pembelian atas talian adalah jauh lebih mudah dan menjimatkan wang serta masa anda.Mereka juga menawarkan promosi hebat sempena warehouse sale dan sales Malaysia dengan diskaun terbaik! Jika anda mahukan maklumat yang lebih lanjut, layari sahaja website Zalora Malaysia atau follow mereka di Twitter.

Wednesday, February 12, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

W.Wednesday#41

video


P/s: Cik nor dapat video nie melalui whatsapp kawan2.Mana diorang dapat xtahulah.hanya untuk suka2...bukan untuk meloyakan tekak anda...huhu

Never a dry moment with NIVEA’s In-Shower Skin Conditioner

Jacuzzi Horizontal ENG KV-towel CS5

Say hello the latest body care range by Nivea, the In-Shower Skin Conditioners!
Freshly launched, Nivea’s very first body conditioner carries the same principles as conditioners for our hair – it’s a treatment applied right after the cleansing process for favourable and nourishing results. To use the in-shower skin conditioner, there are four simple steps:
Go about your usual bathing business as per usual, rinse and then apply the in-shower skin conditioner while still wet and in the showers. Rinse again, towel dry and it’s time to get dressed. Yes, it is that simple!
Fitting right in with existing shower routines, the Nivea In-Shower Skin Conditioner acts as a lotion substitute as it aims to effortlessly achieve hydrated, smooth and silky skin sans the hassle, sticky residue, and wait for the lotion to dry up.
This is made possible from the product’s unique formulation – activated by water, the creamy, scented skin conditioner is able to quickly absorb into your skin. In addition to that, the in-shower skin conditioners also come with moisurising properties that help repair up to 10 dry and damaged skin signs, namely dryness, dullness, roughness, peeling, itchy, flaky, scratched, stressed tight and unsmooth skin.
There are two variants to this range. The Nivea In-Shower Skin Conditioner is enriched with Sea Minerals, thus leaving your skin hydrated and soft to the touch.
If you’re one who has drier skin, then the Nivea In-Shower Intensive Skin Conditioner might be a better choice. This special formulation contains rich Almond Oil that nourishes the skin, leaving it feeling remarkably smoother and softer.
Intrigued by such a revolutionary product, this writer over here excitedly picked up a bottle of the Nivea In-Shower Intensive Skin Conditioner and hopped into the showers.
The results were truly significant – even at my first and only usage, I can vouch that I happily walked out the showers with my skin feeling softer and smother! As for its moisturisation capabilities, I do admit that my very dry skin felt less tight and slightly more hydrated. All in all, I enjoyed the results of the product and already foresee it taking up a permanent spot in my showers .
Retailing for RM16.90 each, both of the In-Shower Skin Conditioners come in 250ml bottles and are available in major pharmacies and supermarkets nationwide from November onwards. For more information on Nivea, please refer to their official website or Facebook Page.

Tuesday, February 11, 2014

Bestday Anak Buah..:)

 Assalamualaikum...

Oppss...jangan salah sangka nie bukan bestday party cik nor yer.Nie bestday party anak buah cik nor punya.Cik nor tumpang glemer jer.Tarikh sambutan bestday nie ialah pada 31 Januari 2014.Tapi faham2lah cik nor yang perasan cun nie peram dulu.haha
 Hah..yang sebelah cik nor tu lah bestday girl.Tengok anak buah dah sama tinggi ngn makcik dia.Apa pun tak boleh yer..Sikit lagi makcik2 dia dah macam kakak2 dia gamaknya..Redho jer yang makcik2 nya bantut..:)
 Yang nie pulak cara possing yang lain berbeza skit dan tempatnya hsama lagi.Anak buah cik nor yang no.2 tu dah jadi model air botol cheers dah.Memang tak de kerja.Gedik tahap meroyan dah nie...hehe
 Oppss..cik blog lagi..harap tak boring tengok banyak gambar cik blog.Possing ala2 menyorok sikit..Nak buat macm mana badan dah macam kena pam.Cover dengan tiang rumah pun jadilah..:)
 Kami bertiga beradik.Seorang mak dara while 2 orang lagi anak dara..ahaks..layan jer lah yer.Jangan pandang kaki cik nor.Sebab apa yang cik nor pakai itu sangat mahal harganya.Cik nor beli di Mydin Mall KB..haha
 Possing lagi.Biar korang muntah hijau tengok gambar cik nor yang xsemengah ni..Nie mak kepada bestday girl tadi.Muda lagi kan..hehe.My first sister...yang no.2 ada tapi dalam pantang tak boleh nak possing sakan macam kami2 nie..:)
 Alaihai...kami berdua lagi tapi kedudukan lain skit.Gambar nie macam versi edit sikit.Nampak berkilat dua2 buah kereta tu...Flash gambar kot..:)
Lastly with my younger sister.Foto paling gedik abad ni.Silap jangan gelakkan cik nor yer..Sekali sekala lepas gian lama tak possing gedik cam nie..haha

Oklah..stop dulu sebelum korang bosan..babai..:)

p/s: Hepi bestday Nurizzah Athirah yang ke-12...semoga menjadi pelajar cemerlang dan anak yang solehah..aamiin

Monday, February 10, 2014

Makan Ikan Bakar...

 Assalamualaikum

Cik nor rasakan gambar nie g makan ikan bakar ni dah lama sebenarnya.Tapi tak der lah lama sangat sebab awal tahun dah kami pergi.Cuma cik nor jer yang lewat ambik dari phone kakak transfer ke phone buruk cik nor.hehe.Tiga dara pingitan yang sedang melayan blues menanti pesanan.Masing dah kebulur masa nie.Al-maklumlah tak makan tengahari semata2 nak g makan ikan bakar..haha
 Yeayy...air dah sampai.Air pon jadi lah asal boleh hilangkan dahaga.hehe.Cik nor jaga suara just order milo panas jer.Adik cik nor punya epal susu kalau tak silap la.While anak buat cik nor carrot susu.Masing2 dah macam model airlah pulak.Dalam hati bilalah nasi nak sampai nie..kebulur tahap dewa dah nie..hihik
 Motiff???? Nak sejuk kan air cik nor yang panas tu.Air milo tu panas sangat.Gamaknya air baru mendidih kot.So, idea yang tak berapa nak kreatif cik nor letak air cik nor kat tengah2 supaya air tu suam sikit.Not bad lah dia punya result..:)
 Cer tengok pinggan dari cik nor dah licin.Nampak benarkan cik nor lapar.haha.Cuma yang cik nor xpuashati kenapa nasi goreng kampung dia letak sawi kenapa tak letak kangkung.huhu.May b masa tu harga kangkung tak turun lah kot.haha.Rasa dia boleh lah..sebab dah lapar sangat..haha
Pergh..tengok muka cik nor memang tak sabar nak makan bakar.Dah habis sepinggan nasi goreng kampung sambung makan ikan bakar dan sotong bakar.Perghh..sedap dia punya rempah..sampai teringat2..haha.Kesan dari makan sotong bakar muka cik nor kegatalan..haha.Hambik ko cik nor nak makan sangat.Harga jangan tanya, Cik nor tak tahu sebab yang tukang bayar kakak n abang ipar cik nor...Cik nor tukang makan jer. Lokasi dia kat Semerak, Pasir Putih.Nama Kedai : D'impiana Cafe.

Ok..itu sahaja untuk hari ini..babai..:)

Sunday, February 9, 2014

Kenapa Non-Glitterati???


Assalamualaikum...

Suprise...buka2 akaun nuffnang pagi tadi tengok status dah bertukar kepada non-glitterati dah.Tak tahu kenapa tiba2 ia bertukar menjadi hulk aka warna hijau.Betul2 suprise hari nie.

Dua hari tak buka akaun nuffnang tetiba jadi macam nie.Huwaa..rasa nak menangis pon ada nie.Nuffnang apa salah cik nor.Please expalain...dah la iklan baru dah muncul tetiba statu jadi non-glitterati pulak.Cik nor dah hantar tiket tanya dia kenapa status cik nor bertukar..Esok baru ada jawapannya..huhu

Nak tanya siapa yang pernah kena non-glitterati tu barapa lama masa di ambil untuk jadi glitterati balik.Please share...:)

Cuak - Kaki Wayang

aaaaaa

Synopsis

With meddlesome friends, insane in-laws, a suspicious step-brother and unresolved ex-girlfriend issues, it’s no wonder Adam is having second thoughts about his marriage to Brenda.Taking place mere moments before the akad nikah (solemnization ceremony), Cuak is a story of a young man’s wedding jitters, uniquely told through the eyes of 5 different directors.

p/s: Macam best jer..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...