KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, January 10, 2014

Kerana Malware Huru-Hara Blog Cik Nor

Assalamualaikum

Maaflah entry di hari Jumaat tak berapa nak best.Nak buat macam mana cik blog tengah bingung lagi macam mana malware menyerang sitemate cik nor.Aishh..cabaran betul lah kan jadi blogger yang tak tahu apa2 nie.Memang buta it cik nor nie.Tahu menaip jer..huhu

Tapi alhamdulillah semua tu dah settle masalah tu.Ini semua atas bantuan Bro Sop.Terima kasih banyak2 yer a.sop atas bantuan tersebut.Lain kali nak mintak tolong lagi.hehe.Ada gak nak kena penyepak budak nie.Asyik2 orang tolong jer..bilalah gamaknya ko nak reti buat sendiri.haha.

Ada satu masalah jer kalau cik nor edit sendiri.Orang lain jadi makin cantik tapi kalau cik nor jadi lain macam jer.Macam tak cantik jer, macam hancurrr jer...Itulah trade mark baru kalu cik nor yang edit blog.haha..Saper yang nak hancurkan blog dia boleh upah cik nor..haha..Soheh..xder saper yang nak..xgitu kawan2 semua..??

Oklah cukup dulu untuk hari nie...esok sambung lagi..:)

P/s: ada saper2 pandai tak nak masuk kan kod iklan nuffnang kat coding html?kalau ada tolong ajar cik nor yer...:)

Thursday, January 9, 2014

Tolong..Bantu Cik Nor....



Assalamualaikum

Hari nie macm pagi jer cik nor bersiaran.Hah..pagi lah sangat.Dah nak masuk kol dua blas ko kata pagi cik nor...memang salaha lah..huhu

Cik nor sebenarnya nak mintak tolong kat kawan2 semua.Tolong ajar macam mana nak buang virus malware kat sitemap cik nor nie.Semalam baru perasan sitemap blog cik nor kena virus malware.Hari buka ingat dah pergi tapi still ada lagi..huhu

Kepada yang pakar dalam bab2 virus nie harap boleh bantu cik nor nyah dia dari sitemap cik nor secepat yang mungkin.Harap korang sudi bantu cik nor.huhu

p/s: kepada blogger Syuhada Baharuddin kotak komen disqus di blog anda memang sangat slow nak loading.Harap awak dapat tukar kepada kotak komen yang baru yang lebih mudah.Cik nor selalu ke blog awak tapi jadi silent readers jer la..huhu

Wednesday, January 8, 2014

W.Wednesday#37


Assalamualaikum

Syukur masih ada yang murah.Nasi lemak nie harga dia RM1.50 jer.Alhamdulllah..kenyang sampai ke petang..:)


P/s: kepada blogger yang guna kotak komen Disqus tu harap boleh tukar kepada kotak komen yang lebih mudah.Nak guna kotak komen disqus ambik masa yang lama nak tunggu kotak dia keluar.huhu.Kepada empunya blogger Ida Syuhada kenapa kadang2 cik nor tak boleh nak komen blog awak?huhu

Tuesday, January 7, 2014

Bos Masuk Baru Terhegeh-hegeh Nak Updates Blog...:)

Assalamualaikum

baik punya tajuk entry cik nor hari nie.dahla panjang ntah apa-apa pulak tu.Harap korang layan jer lah entry baru cik nor nie.Merapu pun merapu lah janji ada entry baru..haha

Begini al-kisahnya..tadi rileks jer sebenarnya tapi rasa malas pula nak updates blog.Main2 jer tadi.Siap g blogwalking kat blog orang lagi.Tetiba bila bos dah masuk pejabat baru nak updates blog.Hambik ko, kalau kantoi ngan bos macam mana tu cik nor?Terimalah padahnya nanti yer cik nor.Dengan entry tak der gambar ada ke orang nak baca entry baru ko cik nor?huhu

Sebenarnya tadi ada banyak masalah.Kejap2 call masuk, kejap2 fax masuk.Sampai terbantut kerja nak updates blog cik nor.Idea pon hilang macam tu jer.Nie pon main bantai jer apa yang keluar kat dalam kepala nie.Tengah kebingungan nie manalah perginya salah seorang staf pejabat nie.Bila contact tak dapat2.Last2 kami yang ada kat pejabat nie yang kena marah kerana missing in action dia.huhu.Begitulah adat bila bekerja dengan orang yang bermacam kerenah ni.Dia buat perangai kami yang tak bersalah nie lah jadi mangsa keadaan.Redha jer la..huhu

Itu jer kot luah hati cik nor untuk hari ini.Lain kali ada lagi yer...hehe

p/s:sori entry hari ini tak der gambar..:)

Monday, January 6, 2014

Tetiba Gelak Sesorang...:)


Assalamualaikum

Haissh..lambat pulak ke udara hari nie.Nak buat macam mana kerja banyak kena tangguh dulu lah tulis entry baru.Maafla kawan2 semua bila datang blog cik nor tak der entry baru..huhu

Nie cerita tahun lepas punya.Macam lama lah pulak cerita nie bila cakap tahu lepas..hihik.Kes nie berlaku ketika cik nor sedang menonton tv bersama dengan housemate.Dialog dia lebik kurang macam nie:

HM: Gak bakpo kak nor dok suko sore..ore tengok cito tu serius jah bukanya lawak pon?
CN: Kak nor bukan suko ko cito tu tapi kak nor baco majalah ujang nie.haha
HM:Patutlah pon..maaflah tok tengok ada majalah ujang tangan kak nor
CN:Isk2..syok sungguh sek mu tengok tv sampai kak nor baca majalah ujang pon xprase...:)
HM..:)

Itulah cerita kami bila berkumpul depan tv.Malam jerlah baru boleh jumpa.tu pon kalau masing2 x buat hal masing2.Kalau tak cik nor sorang jer dok melayan citer kat tv tu.Yang lain kadang dok melayan gadget masing2 kat dalam bilik.Cik nor layan sms macam tu jer.Tu pon kalau ada orang layan la..Kalau tak sunyi sepi lah telefon zaman batu cik nor tu..haha

Oklah...itu saja yang cik nor nak membebel hari nie..:)

P/s: baca majalah ujang memang korang tak kering gusi lah...asyik nak gelak jer..haha

Sunday, January 5, 2014

Alhamdulillah ...Rezeki Tahun Baru


Assalamualaikum

Ermm,...hari nie baru bersiaran kembali setelah 2 hari berhujung minggu.Yang ada tu autopublish semata2.hihi.Maaf sangat2 sebab ada blog yang tak sempat cik nor bw hari.Kerja menimbum la kawan2...huhu

Buka personal email pagi tadi tertiba terpandang satu email macam official jer.Mula macam buat tak layan jer.Tapi tergerak hati nak buka.Biasa kalau nampak macam xberfaedah  cik nor delete jer terus.Hari ni nasib tak ter'delete' , terbuka dan terbaca dengan teliti.Alhamdulillah...dapat topup RM10.00 sempena survey  Pasca PRU13.Ingatkan dah tak dapat sebab dah lama sangat join servey tu.Tapi dah rezeki cik nor nor tak kemana.alhamdulillah..:)

Saper yang join survey nie?Meh la share sekali..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...