Breaking News

Pancake Ala Cik Nor


 Assalamualaikum..

Mula2 nak menulis entry dah rasa nak tergelak tengok gambar kat atas tu.Eh..betul ke tu pancake?haha.Tapi korang kena percaya itu pancake ala cik nor..haha

Begini ceritamya.Hari khamis minggu lepas cik nor free sikit la then terjumpa la rsepi pancake nie.Tapi lupa la jumpa kat mana.haha.Balik hari jumaat tu terus buat.Rajin la kan cik nor.haha.Pancake tu memang menjadi.Lembut jer walaupon dah sejuk.Yang tak jadinya rupa dan rasa.haha.Rupa dah macam apam bakar.Rasa ada rasa pahit sikit sebab terlebih soda bikabornat.hehe.Kak Sura tolong ajar cik nor masak.Selalu jer fail kalau cuba-cuba nak memasak.Orang kata try n tahu lah error nya.Tapi cik nor sekali try kalau tak jadi terus tak buat dah..haha.Korang jangan nak gelak kan cik nor...nanti cik nor tak nak kawan..haha

Oklah..malas nak merapu dah.See u soon

Baik hati klik :
1.SINI 
2.SINI 
3..SINI
4.SINI

p/s: Jangan lupa singgah kat cik nor collection tengok tudung mana tahu berkenan..:)

16 comments:

  1. As'salam ala buat apa nak malu..ini semua proses cik nor akan terro memasak..cik nor tahnia syabas wanita melayu yang suka belajar masak..murah rezeki..

    ReplyDelete
  2. yang penting rasanya sedap..bila dah masuk mulut kunyah2 hancur jugak..heheh

    ReplyDelete
  3. First try n error biasalah tu...cuba lah lagi...

    ReplyDelete
  4. Zumal tak pernah try lagi, nanti nak try buat gak laa...

    ReplyDelete
  5. Mula2 tak jd ... nanti lama2 dah oklah tu. :)

    ReplyDelete
  6. hihi,,, rupa bukan segalanya cik nor, rasa pancake ni mesti sedap

    ReplyDelete
  7. klu takut x dpt nak agak soda bikarbonat , next time guna jer tepung naik sendiri cik nor ... hitam blm tentu x sedap ...

    ReplyDelete
  8. Hehe..belajar dari pengalaman Cik Nor..tapi tak berapa jadi mula2..buat lagi..kalau percubaan tu jangan buat byk..rasa dulu..mana kurang boleh tambah..kaksura selalu cam tu la..kadang2 akak rasa yg belum masak lagi..bancuhan..kalau rasa ok baru masak..:)
    jangan serik dah..buat lagi..:)

    ReplyDelete
  9. Mula2 tengok ingatkan kuih bakar tadi... hik3x... :D

    ReplyDelete
  10. Hehehe biasa lah tu kalau tak berapa menjadi.. next time kena try lg tu cik nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...InsyaAllah..akan dcuba lagi..:)

      Delete
  11. golap je cik nor..hehe
    tp ok la tu..dari yaya ni lgsung xreti hehe =p

    ReplyDelete