KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, December 4, 2014

Jeruk Nenas & Mangga Asam Boi


Assalamulaikum..

Lama benor rasanya dah mencurah ayat merapu kat blog nie.Alamaklumlah masa amat terhad untuk mengarang sekarang ni..huhu.Cik nor mintak maaf yer kalau ada blog korang yang tak sempat cik nor terjah.Cik nor lompat2 mana yang sempat jer..huhu

Oklah berbalik kepada gambar diatas.Sebenarnya daha lama buat jeruk nenas dan mangga asam boi tapi baru sempat publish kat sini. Nah..ambik ko 2 besen skali buat..tu pon xcukup.haha.Nak buat macam mana air tangan cik nor.Memang sedap sesangatla..haha.Benda mudah...boleh la cakap besar cik nor. Cer suruh masak 3 hari 3 malam tak siap lagi..haha.Sekarang dah kurang buat jeruk asam boi nie sebab stok buah xder la..huhu..tunggu mangga berbuah lagi.Nak guna epal mcm xsdap jer..hihi

Cukuplah untuk hari ini.Lain kali merapu lagi.:)

21 comments:

  1. wah, nenas pun boleh yea..huhu..dari haritu teringin nak buat jeruk mangga sendiri tak dapat2..x puas bila makan yg beli..sikit sgat

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikum salam, wah sedapnya.... lama tak singgah kemari, salam sihat selalu ^_^

    ReplyDelete
  3. wahh nenas dan mangga dikolaborasikan...menarik!

    ReplyDelete
  4. mama peminat nenas... mesti meletop makan niii..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  5. Epal pun sedap jugak..tapi ada jenis nya..yang muda2 yang jenis kecik tu sedap sanagt sebab ada masam2.kalau yang isi macam gebu2 tu tak best langsung.

    ReplyDelete
  6. memang kecur air liur tengok ni kak..sedap tu

    ReplyDelete
  7. ouchhh terasa pedih perut plak tengok nenas tu

    ReplyDelete
  8. nak gak la try nenas ... tak terfikir lak seblm ni .

    ReplyDelete
  9. sedapnye..ngidam plak rase!hihi...klu mngndung 7 bln da blh mkn nenas x cik nor?

    ReplyDelete
  10. aduiii sedapnya...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

    ReplyDelete
  11. sedapnyee lagi2 tambah nenas.. yummy!! :)

    ReplyDelete
  12. Tetiba terus teringat nenas dalam esbok cik Nor.... nak makan buah asamlah... mesti sedap yek

    ReplyDelete
  13. pergh cik nor sekali buat nenas..
    semua jenis buah yg dipelbagaikan saya blm lg merasa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...