KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, December 7, 2014

Bubur Asyura


Assalamualaikum..

Mula-mula start cik nor nak bagitahu yang gambar kat atas tu dah lama sebenarnya..haha.Tapi cik nor nak post jugak kat sini.Harap korang tak marah cik nor yer..hihi

Sebenar bubur asyura ni bukan buat kat rumah cik nor tapi hasil jiran-jiran bagi.Mak aii..tak terlarat nak makan.Jiran-jiran bagi bukan sikit tapi banyak.hihi.Tapi alhamdulillah..rezeki jangan ditolak, musuh jangan di cari.Tak gitu kawan-kawan semua?hehe. Kalau kat tempat cik nor bubur asyura warna gelap & keras.Kat tempat korang macam mana pula rupa bubur asyuranya?Share la kalau ada yang ter-snap gambar..hehe

Oklah.cukup untu hari ini.See you soon.

11 comments:

  1. asalam cik nor kata orang jangan kita bazirkan makanan kan..alhamdulillah. Ingat tak ada bagi hadiah kychian dahulu masih simpan juga tau...

    ReplyDelete
  2. Tak merasa lama dh bubur asyura ni..

    ReplyDelete
  3. Yg sy tau belah pantai timur buburnya kaler hitam tp kt belah pantai barat kaler putih

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah dari blog mialian.com

    Wah sedap tu..

    Kalau sudi jemput ke blog zh ye hihi..
    http://zanahassan-zana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. bubur asyura saya versi johor . mcm bubur lambuk .

    ReplyDelete
  6. versi kelate ni kann. sedapppppppp!!!

    ReplyDelete
  7. lama tak mkn bubur asyura ni ;)

    Jemput join segmen CN yer ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  8. resepii pliss..hihi.. nampak sedap..

    ReplyDelete
  9. Pernah rasa tapi saya tak berapa suka ...

    Anda ditag ... Jom join ...1st Giveaway by Ibu Zarith

    ReplyDelete
  10. Pernah makan....maniskan cik Nor.... kat belah okje bubur assyura tu mcm bubur nasi cuma dibuhnya memacam dalam bubur tu

    ReplyDelete
  11. tahun nie tak buat pun bubur asyura..makan yg mil buat jer..=D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...