KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, July 8, 2014

Projek Tak Menjadi

 Assalamualaikum..

Haish..cik nor dah langgar pantang.Kata tak nak post gambar makanan dalam bulan puasa.Tapi kenapa hari post jugak.Sebenarnya ada cerita menarik disebalik gambar yang cik nor post kat atas tu.haha.Korang tengok kuih tako yang buat tu pon tak selerakan.haha

Begini ceitanya. Cik nor ada group whatsapp masa belajar kat u dulu.Then ada sorang kawan cik nor nie dia kira terror la buat kuih kat atas tu.Cik nor pon mintakla resepi dari dia.Wah..tengok resepi bukan main senang lagi.Excited la cik nor membuatnya.Betul ikut resepi yang dia bagi.Tak kurang sikit pon.Sampai part yang santan tu lain macam pulak jadinya.Dalam hati tertanya-tanya kenapa tetiba ia keras semacam jer.May b terlampau likat kot cik nor masak tadi.Ambik gambar then post kat group whatsapp.Tanya empunya yang bagi resepi kenapa lain macam jadinya.Yang hijau tu dah ok.Tetiba yang putih lain macam sikit. Dia check balik resepi yang dia bagi sebelum ni.Huwaaa..rupanya dia tersilap bagi sukatan tepung jagung.Sepatutnya 1cawan dia tulis 2 cawan tu yang putih cik nor jadi lain macam.huhu.Tapi tak per lah try n error.hehe.Ikutlah cerita cik nor yang ak pernah menjadi kalau mencuba sesuatu yang baru..haha
Yang nie empunya resepi punya.Cantik jer dia buat.Tak der la buruk rupa macam cik nor.haha.Rajin tau kawan cik nor nie.Dia buat 800 keping sehari.Semuanya habis dijual.Memang terlajak laris la..hehe


Kalau baik hati tekan :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI

13 comments:

  1. takpelah Cik Nor..dah salah sukatan nak buat camno..buat lagi mesti jadi..:)

    ReplyDelete
  2. wah kuih nie semestinya cik akak suka :)

    ReplyDelete
  3. memang peberet kuih tako nie..takpe cik nor..cuba lagi ye

    ReplyDelete
  4. tak pe lepas ni leh wat lagi..mesti menjadi

    ReplyDelete
  5. seadpnye kuih tako..suka makan sebab sejuk

    ReplyDelete
  6. kuih feveret anis nie..hihi..xpe cube lagi :)

    ReplyDelete
  7. Zumal pun pernah berpengalaman macam tu... Tapi ianya berharga untuk kita.

    ReplyDelete
  8. takpa..lenkali leh cuba lagi..

    ReplyDelete
  9. Takpe kak,,next time buat pasti menjadi..InshaAllah

    ReplyDelete
  10. x pnh buat.. kalau buat mungkin juga sama cm tu pa..

    ReplyDelete
  11. tak pe.. lps nie cuba lagi.. biasa la kalu pertama kali buat..

    ReplyDelete
  12. xpa cik nor next time cuba lagi oke..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...